horoszkóp, ezotéria és asztrológia

 astro Hogy sok választással kell szembenéznünk ebben az életben, az elkerülhetetlen. Választási lehetőségekkel találjuk magunkat szemben minden éber pillanatban, a reggelire fogyasztott müzlitől kezdve, az általunk űzött szakmán át a hitvestársig. Hányszor fordult elő, hogy egy banális választás - mondjuk, hogy a későbbi busszal mentünk - okozott fontos változásokat az életünkben, melyeket nem láttunk előre. A későbbi buszon utazott a leendő házastársad, aki hellyel kínált és beszélgetést kezdeményezett. Milyen egyszerű tettek, milyen óriási következményekkel.

Ez nincs mindig ilyen egyszerű és magától értetődő. Több millió szót írtak már le ezekkel a témákkal kapcsolatban sors és végzetszabad akarat, vagy előre meghatározott ösvény. Én biztosan nem próbálok meg végleges választ adni, csak azt mondom, mi valóban szabad akaratban hiszünk. Amit mindenki az utolsó leheletéig megvédene az a saját véleménye.

A születési horoszkóp az egy pillanatfelvétel az égről a születés pillanatában, és a planetáris energiák egy lenyomatát adja egy személyenként egyedi elrendezésben. Ennek az értelmezése egy hatalmas témakör, amiben egyszerre vannak precíz, tudományos mérések és magában foglalja az intuíció és a tudatosság művészetét is egyben. Az asztrológia egy hatékony eszköz melynek a segítségével nem csak azt határozzuk meg, hogy egy adott személynek milyen kihívásokkal kell majd valószínűleg szembenéznie, hanem azokat az erősségeket és gyengeségeket is, amelyek végül a kimenetelt is befolyásolhatják.

 


Azt, hiszem, hogy az adott személy tudatossági szintje az, amely végül meghatározza, hogyan is birkózik meg az élet kihívásaival. Minél tudatosabbak vagyunk, annál több választási lehetőségünk akad. tehát meg kell próbálnunk tanulni mindenből, ami velünk történik, nem számít, milyen nehéznek is tűnik az.

Vannak bizonyos planetáris ciklusok, amelyek mindenkit befolyásolnak körülbelül azonos korban, valamint léteznek az egyéni születési dátum és idő által meghatározott ciklusok. Például, ez történik a Szaturnusszal hétévente, és az egy egész generációt érint ugyanabban az időben.

Az első Szaturnusz visszatérés kb. 29 korban lényeges változást hoz az életben, de néhányan szinte alig hullámzó vizeken vitorláznak tovább az életükben. Vajon miért? Ez nem azt jelenti, a kihívás nem létezik számukra, csak azt, hogy lehet, hogy már meghozták azokat a döntéseket, amelyek pozitívan hatnak saját életükre, és egyben hasznosítják a Szaturnusz energiáját is.

Az egyik példa erre a "7 éves viszketés" a házasságban. Szaturnusz ránéz a kapcsolatra, felkavarja az állóvizet és megnézi, megingathatatlanok-e. Ismét kb. 14, 20-21 és 29-30 év után.

Számos házasságba fut bele problémákba ilyenkor, és ez egy tünet, nem ok. A partnerek egy kapcsolatban, a saját szülés horoszkópjuktól és energiáiktól függően, ha nem teremtik újra folyamatosan a kapcsolatot, akkor kudarcot vallhat, a változtatások elodázása miatt. Ez mindig egy választás.

Házas voltam 21 évig, tehát én tapasztalatból beszélek. A 14. évben választanom kellett, hogy maradjak vagy elhagyjam a házastársam; a 21. évben szintén szembe kellett néznem azzal a döntéssel, hogy maradjak-e vagy menjek, és elmentem. Voltak más asztrológiai tényezők, de amikor ez a Szaturnusz ciklus (a házasságra vonatkozóan) újra visszatért, a nézeteltéréseket tápláló személyes gondok újra felvetették a fejüket, és a választás új útját nyitották meg.

Amit az asztrológia tesz az, hogy segít meghatározni az élet kihívásait, de azután maga az adott személy dönti el, hogyan tovább. Életeseményekkel kapcsolatban gyakran úgy érezzük, hogy nincs más választásunk. Dráma és válság események hirtelen jöhetnek, majd levegő után kapkodva hagynak minket.

Például kirúgják a munkahelyéről, és egyáltalán nincsenek kilátások a láthatáron. Úgy tűnik, hogy ez derült égből villámcsapás, és egy reménytelen helyzetbe hozott minket. A választás abban rejlik, hogy hogyan fog megbirkózni vele - elsüllyed vagy úszik. Az ember depresszióba eshet és begubózhat, de el kezdhet más lehetőségeket teremteni az életében, pl. egy kisvállalkozást indít, vagy kapcsolatai révén munka után kutat, stb.

Az ilyen típusú döntésekkel és kihívásokkal, mindannyian rendszeresen szembe kell, hogy nézzünk. Bár az asztrológiai előrejelzés és értelmezés jelezhet egy lehetőséget jó előre, de hogy hogy birkózunk meg vele, az egy nagyon fontos dolog.

 

A hozzáállás az egy választás

 

Minél nagyobb az énről való tudatosság és annak a megerősítése, annál könnyebben folyhat az élet. Az én személyes véleményem, az hogy mi szellemi lények vagyunk, itt ebben a fizikai megtestesülésben, hogy tapasztaljunk és tanuljunk. Ennek a "magyarázata" a filozófusokat évszázadok óta foglalkoztatja, és ez a jövőben is így lesz. Fontos annak a megértése, hogy minden ember ezen a bolygón része az egésznek, és eszköze az emberiség sorsának, nem számít, hogy valaki látszólag milyen jelentéktelen életet választott.

Törekedjen a pozitívra minden választásra, és mindenkinek a hasznára válik majd az.

 

 

Mi az alapja az asztrológiai előrejelzésnek?

Vitathatatlanul a legerősebb és leghasznosabb oldala az asztrológiának, hogy képes pontosan tükrözni a jelenlegi és jövőbeli pszichológiai és tapasztalati állapotainkat.

Az ember élete egy utazás.

Az, hogy valaki egyetért Shakespeare-rel abban, hogy ez az út "Mese,mit egy bolond beszél, teli Hangos dagállyal, – ám értelme nincs! (Szász Károly fordítása)”, vagy úgy gondolja, hogy inkább hasonlít az egy utazásra az Oz-ban, vagy éppen egy lelki zarándoklatra, az függhet a gondolkodásmódjától és érettségi szintjétől (vagy az asztrológiai születési ábrájától).

Függetlenül álláspontunktól az élet folyamatával kapcsolatosan, a két alapvetés az élet-folyamattal kapcsolatosan: először is, az nem statikus, hanem dinamikus, az, hogy kik is vagyunk és mit tapasztalunk meg teljesen megváltozhat két-három év leforgása alatt; másodszorra, mindegy, hogy mennyire jól határozzák meg a pszichológiai fejlődési elméletek az élet állomásait, soha nem lehetnek annyira mélyrehatóak, hogy tükrözni legyenek képesek azt, hogy Ön, mint egyszeri és megismételhetetlen egyén, min is megy keresztül az életnek bármely adott szakaszában.

Lehet, hogy a kamaszkor és a kapuzárás krízispontokká válnak az életünkben a legtöbbünk esetében, ugyanakkor, a krízis és átalakulás bármikor beüthet az életünkben (a tankönyvi meghatározásokon kívül, melyek leírják, mikor is valószínű azok bekövetkezése).

Az asztrológiai születési horoszkóp - a bolygók, házak, és állatövi jegyek portréja pontosan a születés pillanatában - egy útiterv a személyes utazáshoz. Az ég mintázata a születés pillanatában ugyanaz marad, megfagyva az időben, de a bolygók mozgása folyamatosan dinamikus a születési horoszkóphoz viszonyítva. Mint egy kozmikus tükör, ez a mozgás a személyes horoszkóphoz vagy képlethez képest, mindig tükrözi a változásokat, találkozásokat, átalakulásokat, és saját magunk tapasztalatát a világban.

Az egyik módszer az ég dinamikus mozgásának a feltérképezésére a születési képlethez képest az átvonulások megvizsgálása. A legtöbb asztrológus egyetért abban, hogy az átvonulás az első és legfontosabb prediktív tényező az asztrológiában.

Átvonulások akkor fordulnak elő, amikor a bolygók meghatározott szögekben állnak a születési ábra bolygóival. Az átvonulások nem elszigetelt események, hanem állandóan zajlanak, összefüggésben állnak a kisebb élet-változtató történésekkel, érési időszakokkal, pszichológiai változásokkal és átalakulásokkal az életünkben.

decisions.jpg
Amikor a bolygók átvonulnak a születési horoszkópban található fontos tényezőkön, "kigyulladnak", felizzanak, katalizálják vagy hangsúlyozzák azokat az energetikai és pszichológiai tényezőket, amelyek ezekkel a tényezőkkel kapcsolatosak.

Például, amikor az Uránusz ugyanabban a helyzetben van az égen, ahol a Vénusz volt az Ön születésének a pillanatában, akkor nyugodtan feltételezhetjük, hogy az Uránusz egy jelentős, érzékelhető hatással lesz arra a területre, amelyet a Vénusz ural: a szerelem, a szépség, a művészi ihlet, a személyes megjelenés, a barátságok, intim kapcsolatok, és a szexuális élet, stb.

Ezen túlmenően, az átvonuló bolygó hajlítja a házat, jegyet vagy bolygót abban a születési horoszkópban, melyen átvonul. Nagyon korlátozott értelemben a Mars általában energiával tölti meg azt, amin átvonul, a Jupiter inkább bővít, és felemel, és optimizmust ad, a Szaturnusz hajlamos tagadni, kicsinyíteni, korlátozni, elnyomni, problematikussá tenni azt, amin átvonul és így tovább.

Az átvonulások háromféleképpen nyilvánvalóak az életünkben:

Változik a felfogásunk. Ahogy az egyik áthaladás befolyása elhal, és egy másik kezdődik, amit az ember másra kezd összpontosítani a környezetében. Ha az életkörülményeinket egyfajta alakként fogjuk fel - játék az előtérrel és háttérrel, olyasminek, mint a Gestaltpszichológiából (alaklélektan) ismert "kétarcú váza", akkor lesznek dolgok a környezetben, melyek előtérbe kerülnek, míg a többi pedig a háttérbe szorul. A nagy tranzitok hajlamosak előtérbe helyezni embereket, helyeket és kapcsolatokat, amelyek rezonálnak annak alapvető jelentéseivel és mintáival.

Bevonzanak bizonyos eseményeket, embereket, körülményeket, és helyeket az életünkbe. Úgy tudnánk elképzelni egy archetípust, mint egy mágneses mezőt, amely körül vesz bennünket, és valamilyen és titokzatos módon vonzza az embereket és eseményeket, akiken, és amelyeken keresztül az archetípus megnyilvánulhat. Így, ha valaki egy erőteljes Szaturnusz tranziton megy keresztül, bevonzhat Szaturnusz-szerű alakokat az életébe: a fősodratú kulturális hatalmi figurákat; csiszolt, tiszta és hatékony az embereket, akik még soha nem kérdőjelezték meg a saját társadalmi kontextusukat; büntető, pesszimista, és a negatív hatásokat, vagy a tanárokat, akik felvilágosítanak minket az az élet azon oldaláról, melyet a "kemény pofonok iskolájának" hívunk.

Hajlítják és áthatják a szubjektív tapasztalatainkat, hangulatunkat, és a belső dialógusunkat. Végezetül, az átvonuló archetípusok, úgy tűnik, hogy befolyásolják a tudatfolyamot és a belső szubjektív állapotokat. Például, ha valaki egy jelentős Uránusz tranzitot tapasztal, akkor több mint valószínű, hogy az egyén izgatottságot érez, továbbá ötletek és meglátások ösztönzik;

A vágy, hogy kiszabadítsa önmagát a jelenlegi kontextusból tetőzhet, és lehet, hogy megújul a csoda, ámulat és lenyűgözöttség érzete az egyén szubjektív életével kapcsolatosan.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu