horoszkóp, ezotéria és asztrológia


asztrológiai etika Van-e etikai kódex az asztrológus számára? No persze. Sőt, több is.

Kötelező betartani őket? Nem, de ha nem követünk valamiféle etikai kódexet, akkor az önmagunk vagy saját praxisunk megsemmisítése.

Az első szabály a szolgáltatásait kínáló asztrológus számára a titoktartás: Amit az Ügyfél azt mond, az bizalmas.

Ez elég egyszerűnek hangzik, de a legtöbb ember hajlamos kisebb dolgokat kikotyogni, ha nem tesznek aktív lépéseket afelé, hogy folyamatosan emlékeztessék magukat arra, hogy ezek a dolgok nem tartoznak a nagy nyilvánosságra.

Minden embernek joga van a saját születési adatai titokban tartásához, ha úgy kívánják.

Mindig kérdezze meg az ügyfelet, hogy használhatja-e az ő adatait (lehet egy tantermi illusztrációban, vagy egy előadás a témájában). Ne mutassa a személy nevét az adatokkal összefüggésben, és ügyeljen arra, hogy életük bizonyos részletei homályosak, vagy titkosak maradnak.

Olyan közszereplőkkel kapcsolatban, mint Bill Clinton, vagy Madonna, nem kell annyira óvatosnak lennünk, de a magánszemélyeknek joguk van ahhoz, hogy adataik titkosak maradjanak.

Bíróságon több alkalommal kimondták, például, hogy a közszereplőkkel kapcsolatban bármilyen adatot, vagy kritikát közzé lehet tenni, de a magánszemélyek kérdése teljesen más dolog.

Ugyanezek a szabályok nem vonatkoznak rájuk, és jaj, annak, aki egy magánszemélyt nevetségessé tesz.

Ez azt jelenti, hogy Ön, mint asztrológus soha nem is beszélhet arról, amit megtudott? Én egyáltalán nem így hiszem.


 

A legtöbb asztrológus tudja, hogy az Ikrek olyan dolgok fölött uralkodik, amelyek kettesével jelennek meg. Néhányan talán tudják, hogy a Halak hármas dolgokra vonatkozik.

Egyszer volt egy ügyfelem Vénusszal a Halakban és volt három működő veséje. A Vénusz, természetesen, uralja a veséket. Ez egy csodálatos kis bizonyítási anyag, amelyet már megosztottam más asztrológusokkal és asztrológia a diákokkal, több alkalommal. Azt hiszem, ilyesmiről beszélni nem sérti a magánélet, de én biztosan nem azonosítanám az illetőt, vagy használnám a születési adatait vagy a teljes horoszkópját az engedélye nélkül.

A második szabály - vagy talán az első szabály kellene, hogy legyen az aranyszabály: Bánjunk az ügyféllel úgy, mint ahogy azt másoktól elvárnánk saját magunkkal szemben.

Ez egyszerűen hangzik és valójában az is. De a gyakorlatban azonban, néha el kell, hogy gondolkodjunk azon, hányadán is állunk ezzel kapcsolatban.

Sokszor a szülők azt szeretnék, hogy értelmezzük a gyermekeik horoszkópját. Ez a kérés renden is volna. Azonban felnőtt gyermeknek joga van a saját adatai védelméhez. Még a tizenévesek horoszkópjából sem lehetne olyan információkhoz hozzájutni, amely sérteni jogaikat. A személyiség elemzése az egy dolog, de a szexuális életük megvitatása, például, megint egy másik kérdés.


Soha ne adjon senkinek olyan, a születési ábra alapján meglátott információt, amelyre más nem jogosult. Csak azért, mert látja, az nem jelenti azt, hogy azt el is kell mondani.

Ha kérdéses, hogy egy bizonyos információ-igény jogos-e, akkor kérdezzük meg magunkat, hogy nálunk rendben lenne-e az, ha a saját apánk, vagy anyánk, vagy valaki más feltenné az adott kérdést saját magunkkal kapcsolatosan.

Ha a szülők kérdeznek, akkor a döntés nehéz lehet. Sajnáljuk, de ez együtt jár a szakmával. Ha a szülő már tudja, hogy a gyermek homoszexuális, például, és azt akarják tudni, hogy a gyerek valaha is talál tartós boldogságot egy partnerrel, ez egy szerető aggodalom és jogos a kérdés, véleményem szerint.

De soha se tárjuk fel a homoszexualitást a szülőnek. Ez nem a mi szerepünk.

Ha a gyermek sérült és / vagy fogyatékkal élő, a szülő kérhet több mélybe vágó információt, és ez ebben az esetben várható is. Mert érdekeltek abban, hogy megtudják, hogy a gyermekük önellátó lesz-e, vagy gondozásba adásra lesz-e szükség.

Tudom, hogy egy nagymama habozott elmondani a fiának, hogy úgy gondolta, hogy a gyermekének pszichiátriai gondozásra van szüksége. Megnéztem a gyermek horoszkópját és biztattam, hogy nyugodtan beszéljen erről, elmondtam, a jelek szerint az apa nem látja a problémát világosan.

A mi szerepünk mindig a megértés elősegítése és az, hogy hozzásegítsük az embereket a jó döntés meghozatalához. Nem szabad meggyőzni az ügyfelet a saját véleményünkről, ebben mindenképpen óvatosnak kell lennünk, hanem inkább mintegy tájékoztatást kell nyújtani, egy objektív hangvételű áttekintést adva.

Néha ez azt jelenti, hogy a hallgatni kell. Nem minden ügyfél akar, vagy van szüksége teljes elemzésre. Néha csak arra van szükségük, hogy valaki fogja a kezüket, és lerakják lelki terheiket. Ez egy jogos igény, és helyesen járunk el, ha ebben segítséget nyújtunk. Nem etikátlan a teljes díj felszámolása, még akkor sem, ha mi nem jeleztünk előre semmit sem.

Az egyik legfontosabb szerepünk a békéltető szerepe.asztrológiai etika

Mint asztrológusok látnunk kell a két ember közötti konfliktus mindkét oldalát, és gyakran segíteni kell őket, hogy megértsék, mi akadályozza harmóniát közöttük. Soha nem foglalhatunk ellenséges álláspontot azonban, amikor horoszkópot olvasunk.

Nem állhatunk senkinek sem az "oldalán." Nincs összeférhetetlenség, ha asztrológusként mind a párkapcsolati problémát tapasztaló férjet és feleséget is segítjük egyaránt.

Ellenkezőleg, lehet, mi vagyunk egyedül azok, akik tudnánk segíteni nekik a másik szempontot is látni. Feltartunk egy "tükröt" amiben felismerik magukat, ezzel segítünk az ügyfeleknek látni milyen igényeik is vannak, és hogyan lehet a legjobban kezelni a saját életüket.

Fel kell hoznom itt néhány példát, nehogy önhitten becsapjuk magunkat, azt gondolva, hogy az asztrológia isteni hatalommal, betekintéssel ruház fel minket.

Sok minden nem tartozik az asztrológusra. Az ügyfélnek nyilvánvalóan - és néha kétségbeesetten - szüksége van egy ügyvédre, vagy orvosra, vagy egy pszichiáterre, vagy a házassági tanácsadóra. Ha Ön valóban a munkáját végzi, akkor megkéri az ügyfelet, hogy adott esetben keressenek fel szakembert.

Ezek után pedig ne avatkozzon be a szituációba. Egyszer volt egy nagyon beteg ügyfelem, akit meggyőztem, hogy keressen fel egy orvost. Azonnal kivizsgálásra küldte őt az orvos egy kórházba, mielőtt eltávolították volna az életét fenyegető rákos daganatot. Felhívott a kórházból és megkért mondjam meg neki, jó nap-e az a nap egy adott vizsgálatra.

Visszautasítottam a válaszadást. Mondtam neki, hogy az orvos kezében van, és azt kell csinálnia, amit az orvos mond. Nem vagyok orvosilag képzett, nem értettem a problémához, és nem avatkoztam be az problémával foglalkozó szakember dolgába.

Ez még egy fontos elvet vet fel: Ismerjük korlátainkat.

Ha Ön nem tud semmit a befektetésről, ne adjon befektetési tanácsot. Egy asztrológus nem érthet mindenhez. Vannak asztrológusok, akik specializálódtak a piacon. Használom őket. Egy ügyfelemet tavaly elküldtem egy ilyen asztrológushoz. Remélem, hogy segített neki. Tökéletesen rendben, ha azt mondjuk az ügyfélnek, hogy "nem értek hozzá." Egy másik dolog, ami teljesen rendben van, ha azt mondjuk, hogy "nem vagyok benne biztos."

Mondjunk igazat.

Néha lehet, hogy könnyebb megszépítve, közhelyekben tálalni a dolgokat, de azzal nem a munkánkat végezzük. Egy fiatal nő, akinek elemzést készítettem évekkel ezelőtt állandóan zaklatott és zaklatott, hogy mondjam meg, hogy egy férfi, aki tetszett neki, vajon viszonozná-e érzelmeit. Az illető házas volt, és mondtam neki, hogy esély sincsen rá. Évekkel később (20, talán) azt mondta, hogy azért jött vissza állandóan hozzám, mert hogy ritkán mondtam meg neki, amit hallani akart, de hogy ő mindig számíthatott rám az igazságért.

Legyen tapintatos, amikor mond valamit.

Egy bölcs ember egyszer azt mondta nekem, bármit meg lehet mondani bárkinek, csak tudni kell, hogyan. Igaza volt. Ha nem tudja, hogyan kell ezt megtenni, akkor végezzen el egy kommunikációs vagy tanácsadói tanfolyamot.

Az őszinteség a legjobb dolog, amit bele lehet vinni egy ügyféllel való kapcsolatba. Látom, ha a férj beteg a felesége horoszkópjában. Nem mindig tudom megmondani, hogy mi a baja. Lehet, hogy azt kell mondanom, "nem tudom." Elmagyarázom, hogy ez az ő horoszkópja, nem a férjé. Megfelelő magyarázat mellett, az emberek megértik a dolgokat.

 

 

Egy alkalommal egy ügyfél mérges volt rám, mert a férje meghalt az után a nap után, hogy nálam járt horoszkópelemzésért és úgy érezte, hogy nem figyelmeztettem ezzel kapcsolatban. Annyit mondtam, hogy van valami egészségügyi probléma a férjjel, és hogy jobb lenne egy kivizsgálás. Az egyedüli dolog, amit mondani tudtam neki később, hogy bocsánat, túl későn jött a javaslatom. Én nem irányítom a világegyetemet, egyszerűen csak megpróbálok segíteni az embereknek, hogy értelmet találjanak benne.

Körültekintően készítsük el az elemzéseinket.

Ha valami látható a diagramban három különböző módon is, akkor magabiztos lehet az előrejelzéssel kapcsolatban. De dolgokat ritkán lesznek olyan jók, vagy rosszak, mint ahogy gondoljuk. Adjon magának némi mozgásteret.

Kerüljük az kompromittációra okot adó helyzeteket. Néha nagyon nehéz elvonatkoztatni saját gyermekeink életétől. Küldje el a gyermekét karrier tanácsadásért egy olyan asztrológushoz, akiben megbízik, ha észreveszi, hogy rózsaszín szemüvegen néz, valahányszor a gyermeke horoszkópját vizsgálja.

Ugyanez az elv vonatkozik az egyéb rokonokra, és néha közeli barátokra is. Ha objektívek nem tudunk maradni, mondjuk el. Néha szükséges fenéken billenteni saját magunkat, ha képtelenek vagyunk megérteni saját korlátainkat.

A hippokratészi szabály, melyet az orvosok követnek jók minden asztrológus számára is: Először is, ne ártson. Segítsen, ha tud. El a kezekkel, ha nem tudunk segíteni. Ezt diktálja a józan paraszti ész és mindenkinek fel kellene ezt fogni. Ennek ellenére, rengetegszer belegázolunk más emberek életébe, anélkül, hogy előre átgondolnánk előzőlegesen, hogy mit is csinálunk.

Alaposan felkészülni minden elemzéshez.

A legjobb tudásunk szerint dolgozunk. Teljesen elfogadott, hogy csak egy bizonyos számú technikát alkalmazzunk egy adott ügyfél horoszkópjára.

A számítógépek előtti időszakban sok órát töltöttem minden horoszkóp matematikai részleteivel, kettősen ellenőrizve állandóan. Most az elkészítési idő sokkal gyorsabban és további eszközöket használunk, de nem feltétlenül látunk többet. Próbáljon meg nem eltévedni a részletekben. Ragaszkodjon a megbízható technikákhoz, és a tökéletesítse őket.

Mielőtt bármely személy horoszkópját olvasná, szánjon néhány percet a meditációra vagy imára. Ha nem szeretné imádságnak hívni, nevezze központosításnak, vagy aminek akarja, de azokat a pillanatokat használja csendes, szemlélődő előkészületre.

Ne próbálja meg a túlterhelni az ügyfelet információkkal az adott horoszkóp elemzése során. Amikor munkánk során kihagyunk az olvasatból dolgokat az azt jelenti, hogy csak a jelenleg legfontosabbak férnek bele. Ha még nem tárgyalta meg a diagram minden házát, az talán azért van, mert néhányukat intenzívebben elemezett ki közülük.

Önbizalommal tegye mindezt. Bízzon magában. Kövesse a megérzéseit. Figyeljen arra, hogy mire van szüksége az ügyfélnek.

Természetesen, lesz, amikor teljesen elhibázzuk. Valljuk be. A baseball játékosok nagyon sok pénzt kapnak azért, hogy a labdáknak kevesebb, mint harmadát találják el. Azok az asztrológusok, akik 90 %-ban találják el a labdát, milliókat kellene, hogy érjenek nem?

Néha nem fog sikerülni. Bocsáss meg magadnak. Próbálja keményebben legközelebb.

Néha bírálat éri. Hallgassunk figyelmesen. Az ellenség több fontos dolgot mond el rólunk, amit hallanunk kell, mint a barátok valaha is fognak.

Díjazzunk méltányosan.

Nem szabad alulértékelni, azt, amit adunk. Ön keményen dolgozott, hogy asztrológus lehessen. Állapítsa meg a díjait és ragaszkodjon hozzájuk. Számoljon fel honoráriumot, ha időközben az ügyfelek további információért telefonálnak. Ha az éves szolgáltatásának részét képezik az ilyen hívások - vagy akár egy ilyen hívás is - akkor azt tisztázza mindjárt az elején.

Ha ügyfélből barát válik, győződjön meg arról, hogy a barátság nem-e egyszerűen egy álcázott út az ingyen információhoz. Ha kétsége van, ne beszéljen velük asztrológiáról, és látja majd milyen jól halad a barátság.

Nem etikátlan, ha nem engedjük, hogy kihasználjanak. Ha egy ügyfél kihasználva a jóhiszeműségét, és megnövekedett mennyiségű időre tart igényt, növelje a díjakat.

etika az asztrológiábanLegyen saját privát időnk. Mindenképpen értessük meg a rendszeres ügyfelekkel, akik gyakran telefonálnak, hogy Ön nem dolgozik pl. vasárnap. Ha egy ügyfél olyan önző, hogy folyamatosan betolakodik az életébe (nem egyszerűen csak egy válság során) hosszú időn keresztül, akkor kérdezze meg magától, hogy ér-e annyit az ügyfél. Hallgasson belső válaszára.

Ne engedje meg, hogy túl függővé váljanak az ügyfelek. Néhány ember született tanuló. Nem jó asztrológus, ha ennek teret ad. Le kell őket választani, még akkor is, ha ezzel bevételi forrástól esik el.

Ne működjön légüres térben. Beszéljen más asztrológusokkal is. Találjon egy megbízhatót, aki őszintén beszél Önnel.

Folytassa a tanulmányait.

Nőjön a tudása. Tanuljon új technikákat. Bővítse könyvtárát. Tágítsa látókörét. Tegye meg a magától telhető legtöbbet, hogy jobb asztrológussá váljon évről-évre.

Egy szó erejéig a pénzről. Vezessen jó nyilvántartást. Fizesse meg az adókat. Ne dolgozzon "fű alatt." Emelje fel a fejét. Ha egy elégedetlen ügyfél bajt szeretne okozni az Ön számára, Önnek nem lesz sara. Ne feledje, ez a megélhetése, nem egy hobbi. Tisztelettel viszonyuljon hozzá.

Ha ön asztrológus, akkor becsülje meg a nevét és büszkén viselje. Nyújtsa az Öntől telhető lehető legjobb asztrológiai szolgáltatást. A Világegyetemről szóló tudás bizonyos kulcsai az Ön kezében vannak. Tartsa nagy gonddal kezében. Ez Önre bízatott.

Ossza meg amit tud. Tanítsa azokat, akik kérdeznek, segítse a kezdőket, adjon tanácsot azoknak, akik szeretnének az Ön nyomdokában járni. Ez az Ön ajándéka a világnak.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu