horoszkóp, ezotéria és asztrológia

Gyertyaláng jóslás és meditáció


gyertyalang joslas meditacioA tűznek hatalmas szerepe volt minden kultúrában, nem csak, mint természeti elem, hanem misztikus és spirituális jelentéssel bírt, bír ma is. Jelképe volt a tisztaságnak és a vallás szempontjából is kiemelkedő jelentőségű volt. A tüzet felhasználták a jövő kifürkészéséhez, kezdetben csak tábortüzeket raktak és a láng játékának megfejtéséből próbáltak következtetni az eljövendőre. Például a magyar hiedelem szerint, ha egy babát elégettek, akkor ezzel elűzték a rossz dolgokat, itt jön képbe például a megtisztulást jelentő tűz. A tűz rendkívül kötődik a halálhoz, nemcsak azért mert régen máglyán égették el a halottakat ezzel megtisztítva őket minden, még életükben elkövetett bűntől, de amint megjelent a gyertya, több mindenre használták azt ebben a formában. Például virrasztó gyertyákat csináltak. Vagy gyertyát gyújtottak az elhunyt tiszteletére. A tűznek a használata a jóslásban évszázadokon keresztül csiszolódott így kialakítva a mai Gyertyalángjóslás fogalmát. Teljesen mindegy, hogy milyen anyagból van a gyertya erre a célra bármilyen materiálból készült eszközt fel lehet használni. A méret is lényegtelen a fontos csak az, hogy gyertyát alkalmazzunk a rituálé során.


Egy valami nagyon fontos a gyertyalángjóslásban, mégpedig a gyertya színe. Minden színhez más és más varázslat tartozik, tehát nem mindegy ez a tényező. Például a fehér gyertyát pozitív varázslatokra használjuk. A gyertyába egész nyugodtan véshetünk különböző jeleket, ezzel tovább növelve a mágia erejét. Például karcolhatunk bele szívet, ami a szerelemmel kapcsolatosan erősíti a varázslatot, vagy akár egy érmét, hogy a pénzhez legyen köze. Ha meggyújtjuk a gyertyát, akkor kezdődik el a folyamat, mely a gyertya égésével egyre erősödik és végül a kívánsága elillan egy másik világba.

A gyertya gyújtás időpontjának is sok köze van a jóslás folyamatához, tehát a gyertya használatának sorrendje a következő: félhomályban kell elkezdeni úgy, hogy a szél ne fújjon be a szobába, a gyertyákat háromszög alakban kell lerakni az asztalra, egyforma magasságúak legyenek és fehér színűek. Gyújtsuk meg őket és üljünk le velük szembe, ügyeljünk arra, hogy ne zavarjuk meg a lángot. Ha valamelyik láng jobban ég a többinél, akkor jó dolgok fognak velünk történni. De ha az egyik serceg vagy pattog, akkor gonosz emberek próbálnak minket kihasználni.  Ha például az egyik láng körül fekete korom lesz, akkor valaki elhagy minket vagy mi hagyunk el valakit, gyakran ez a szétválás jele. Ha viszont elalszik az egyik láng, akkor vészjósló időszak következik, amit valahogy mindenképpen át kell vészelnünk.

Tapasztalhatunk olyat is, hogy a lángok ide - oda ingadoznak, ekkor várhatóan hatalmas szerencse hullik majd ölünkbe és Fortuna kegyeltjei leszünk. Létezik olyan eset, hogy a három láng egyformán ég, akkor minden kívánságunk teljesülni fog. Ha mindhárom láng csúcsosan ég, a legmerészebb álmaink is valóra válhatnak. Ha arról van szó, hogy sokkal szerencsésebbek szeretnénk lenni és életünket meg akarjuk változtatni, gyakran fordulunk ehhez a módszerhez. Minden, amit csak kívánunk, valóra válik, ha a gyertya úgy akarja, mi nem tudjuk befolyásolni, a sors irányítja. Tehát hagynunk kell, hogy a dolgok menjenek a maguk útján . Ha belekezdünk ebbe a spirituális rituáléba akkor  célszerű mindent nagyon csöndben végezni és kikapcsolni minden olyasfajta eszközt, ami zavaró tényező lehet.

A kelléktárba általában beletartoznak a gyertyák, az érmék és a füstölők. A szerencse eléréséhez a kék gyertya a legfontosabb eszköz, kezdjük el égetni és várjuk azt, hogy mit mutat meg nekünk. A másik fontos tényező a telihold, pénz és szerencse varázslatnál alkalmazható, tehát ez a legkedvezőbb időpont az ön számára, ha ezt szeretné alkalmazni. A gyertyákat meditációra is alkalmazhatjuk, segít ellazulni, kombinálva a füstölővel nagyon jó hatása van. A gyertyának a története nagyon sokáig nyúlik vissza, már az ókorban használatos volt ez az eszköz és a vele kapcsolatos spirituális elemek is ekkor tájt jelentek meg először. A szerencse, a szerelem és a pénz mind-mind köthető e fajtamisztikus módszerhez, amit már régóta elsajátítottak az emberek.


Ahhoz, hogy sikeres jóslást tudjunk véghezvinni, minden körülménynek adottnak kell lennie, kezdve az eszközöktől a rituálé helyszínén át a rendesen megtervezett folyamatig. Olvasni a tűzből meg kell tanulni, ami nem megy egyről a kettőre. Sokat kell vele foglalkozni, sőt barátainknak és családtagjainknak is bemutathatjuk a jóslás eme varázslatos oldalát. Megjósolhatjuk a jövőt, de odafigyelve a láng viselkedésére többet is megtudhatunk arról mi vár ránk. A gyertya égésének fontosságára már felhívtam figyelmét, de azt tudnia kell, hogy több mindent jelenthet. A gyertyával való meditáció is nagyon jó, ami a lelkiállapotot befolyásolja. Nem mindegy, hogy milyen mederbe tereljük kedvünket a mindennapi életben. A munka miatti stressz vagy a kapcsolatai esetleg más viszonyai az emberekkel befolyásolják lelkiállapotát, így nagy szüksége van a kikapcsolódásra a pihenésre, azaz a meditációra. A meditáció számos kultúrában megjelent már, például Indiában vagy a Buddhista területeken. Ezek az emberek már képesek voltak olyan szintre eljutni, hogy a külvilágot teljesen ki tudják zárni és egyfajta megnyugvó állapotba kerülnek. A meditációhoz nem kell más, mint egy mécses és egy füstölő.

Azok a szakemberek, akik behatóan foglalkoznak ezotériával azt vallják, hogy a gyertya egy problémamegoldó segédeszközként is működhet, épp az előbb leírtak alapján, mert ha sikerül az elmét lecsendesíteni és elmélyülni gondolatainkban, akkor támadnak a legkiválóbb ötletek, sajátmagunk is meglepődhetünk, hogy milyen bölcs megoldásokat találhatunk problémáinkra. A gyertyás meditáció lényege tehát, hogy a gyertyalángra kell fókuszálni és ez segít hozzá, hogy el tudjunk egészen mélyülni gondolatainkban, így engedni tudjuk, hogy a tudatalattink munkálkodjon. Arra azonban fontos felhívni a figyelmet, hogy vannak emberek, akikre nincs jó hatással a gyertya fénye, közelsége, előfordulhat, hogy egyes betegségekben szenvedőkre (migrénes fejfájás, epilepszia) kifejezetten negatív hatással van, így önmaguk minden előtanulmány, vagy segítség nélkül csak nagyon óvatosan lássunk gyertyalánggal való meditációhoz, de még jobb, ha első ízben egy hozzáértő felügyelete mellett tesszük ezt.

 

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu