horoszkóp, ezotéria és asztrológia

Horoszkóp és ezotéria

 

A csillagjóslás eredetileg egy intenzív filozófiai, pszichológiai és terápiás rendszer volt, amely részletes információkat adott arról, hogy honnan is jöttünk, milyen fajta emberek vagyunk, és hogyan kell saját személyes hasznunkra fordítani azokat a különféle erősségeket és képességeket, melyek bennünk rejlenek. A New Age rajongók az asztrológiát több fő célra használják: saját magunk és mások pszichológiai megértésére, a kapcsolatok belső dinamikájának a meglátására, események megtervezésére és a jövő kifürkészésére.

Emberek milliói olvassák a napi horoszkópjukat, de soha nem próbálják meg elsajátítani az asztrológia alapjait. Szinte mindenki, aki elmúlt már 13 éves tudja, hogy mi az állatövi jegye, de nem sok mindenki érez vágyat arra, hogy ezen a vonalon elmélyüljön és megtanulja a jegy jellemzőit. Sokaknak egyszerűen nincs idejük arra,

hogy egy új szókincset sajátítsanak el, vagy, hogy összetett fogalmak megértésével küzdjenek meg. Nem arról van szó, hogy nem élvezik az asztrológia témáját, hanem hogy számos asztrológia tanár túlbonyolítja e tárgyat az új hallgatók számára. A célja ennek a cikksorozatnak az, hogy az asztrológiát hozzáférhetővé és tanulhatóvá tegye mindenki számára.

 

 

Az asztrológia egy bonyolult és egyben egy nagyon érdekes tárgy. Ha Ön teljesen kezdő, aki az asztrológia megértését keresi, akkor ez itt Ön számára a tökéletes hely arra, hogy belevágjon.

Ezen a honlapon egyértelműen és átfogóan átvesszük az alapokat, és előrefelé vezetjük Önt egy elmélyültebb tudáshoz. Megnyithatjuk ezt az oldalt az asztrológia bárminemű előzetes ismerete nélkül, és pusztán egy kis összpontosítás segítségével, megtanulhatunk mindent, ami ahhoz kell, hogy hozzáláthassunk kibogozni akár a legbonyolultabb horoszkópokat is.

A haladóbb a érdeklődők is meríthetnek ebből a részből, ahol horoszkópokat egy pontosan rendszerezett módon vázoljuk fel, melyet a saját horoszkóp gyűjteményére is alkalmazhat. Miután megtanulta ezt a technikát, nem akad majd olyan nehéz horoszkóp, amelyet ne tudna megfejteni.

Sokan tanulmányozzák az asztrológiát úgy, mint az emberi viszonyulás egy jobb megértési módját. Itt olyan világos magyarázatokat és technikákat írunk le, melyek segítségével a kapcsolat asztrológia mesterévé válhat.

Mindenki szeretné tudni, mit hoz a jövő, és ezen az oldalon megkapja a szükséges eszközöket, ahhoz hogy meg tudjon nézni egy horoszkópot, és fel tudja tárni a lehetséges eseményeket. Vannak ezen túl meglátások azzal kapcsolatosan, hogy hogyan kell az asztrológia segítségével eseményeket előre tervezni.

Az asztrológia az élet leckéiről és lehetőségeink kibontakoztatásáról szól, és ezen az oldalon olyan könnyen érthető technikákat ajánlunk Önnek, amelyek segítenek elsajátítani az asztrológia ősi és hasznos tudományát. Ez a kis útmutató remélhetőleg, visszahoz egy kicsit ebből az elveszett tudásból és megmutatja, hogyan lehet arra használni, hogy az életében jobb döntéseket hozzon akár már a mai napon!

Jó szerencsét!

asztrologia
Nos, most ez egy jó kérdés! A legelső ösztönös válaszom az volt, hogy asztrológussá mindenképpen válni kell, mint inkább születni, mivel az asztrológia olyan készség, amelyet meg lehet tanulni, mint bármi mást. De ha még jobban megvizsgáljuk a dolgot, vannak bizonyos fényszögek, amelyek, úgy tűnik, ugyanolyanok nagyon sok asztrológusnál (de egyáltalán nem mindegyik esetében), amely egyfajta veleszületett "érdeklődést" mutat a téma iránt.

Első ránézésre, ugyanakkor, ez a kérdés ugyanaz, mint "Mérnöknek, ügyvédnek, orvosnak (vagy bármi más hivatásra) születni kell, vagy azzá kell válni?"

Bárki, aki valaha is tanult szakmai asztrológiát tudni fogja, közismerten nehéz pontosan valakinek a hivatását meghatározni egyedül a szülési horoszkópból. Viszonylag könnyű belőni egy iparágat - pl. Égközép a Bikában, melyet megerősít még néhány más tényező, amelyek egy építőiparbéi hivatásra mutathatnak - de azt kideríteni pontosan, hogy az adott személy hogyan használja a különböző adottságait az iparágon belül, az megint egy más kérdés. Lehet, hogy fizikai építési munka, építészeti tervezés vagy építési anyagok gyártása, vagy bármi más. Gyakran a planetáris pozíciók nyomokat hagynak nekünk, valami konkrétat megerősítenek vagy kizárnak, mint a kétkezi munka a szellemi munkával szemben - de nem mindig.


Hasonlóképpen van a segítség nyújtó hivatásokkal is, amelyek magukban foglalják a tanácsadás minden formáját. Bár elég könnyű megállapítani, hogy valaki valamiféle tanácsadási hivatást gyakorol-e, sokkal nehezebb azt látni, függetlenül attól, hogy az hagyományos pszichoanalízis-e vagy,  energialégzés, asztrológiai tanácsadás, házassági tanácsadás, vagy hasonlók.

Ennek ellenére, lehetséges azt megállapítani a születési horoszkóp alapján, hogy valakinek van-e mély érdeklődése vagy affinitása egy bizonyos téma iránt, mint pl. az asztrológia - bár az, hogy elindultak-e az érdeklődés vonalán az már nem annyira tiszta, és az adott egyén szabad akaratától is függ az egyben. Ezt szem előtt tartva, nézzük meg, melyik asztrológiai tényezők jelezhetik a legnagyobb érdeklődést.

Asztrológia - hagyományosan így gondolják - az Uránusz uralma alatt áll. Egyértelműen egy erős Uránusz a horoszkópban segítene azonnal beazonosítani egy ilyen háttér vonzódást az efféle témával kapcsolatosan.
Az Uránusz erős lehet egy olyan horoszkópban, ahol a Vízöntő az Aszcendens a holdjegy vagy a napjegy horoszkópban, vagy ahol az Uránusz együtt áll az Aszcendenssel. Az Uránusz együttállásban az Égközéppel (az a pont, amely a karrier törekvésekkel kapcsolatos, más egyebek mellett), nagyon segítőkész jegy a bimbózó asztrológus számára - de olyan karriert is jelölhet, ami rendkívül technikai vagy tudományos, vagy egyszerűen az illető karrierje valamilyen módon nem mindennapi.

 

 

A Vízőntő a tízedik ház csúcsán egy másik "tipikus" helye az asztrológia iránti érdeklődésnek, amely aztán később karrierré nőhet. Ugyanígy az Uránusz vagy a Vízöntő a kilencedik házban vagy annak a csúcsán általában a téma iránt való spirituálisabb érdeklődést mutat.

Eltekintve a Vízöntőtől személyesen azt érzem, hogy a Skorpió is gyakran meghatározó, egy asztrológus horoszkópjában. A Skorpió szeret mélyre hatolni, a felszínes alá, és mély érdeklődése van az élet rejtelmei iránt.

Azt is érzem, hogy a Mérlegnek is megvan a megfelelő adag együtt és beleérző képessége ehhez, miközben képes megtartani az objektív, racionális nézőpontot az ügyfél problémáinak a szemlélése során.

Eltekintve a kezdeti érdeklődéstől az asztrológia iránt, ugyanakkor, egy számos készségre van szüksége ahhoz, hogy ettől az érdeklődéstől eljusson egészen a gyakorlás színpadjáig. Jó beszédkészséggel kell, hogy rendelkezzen, mind szóban és írásban, hogy képes legyen elmagyarázni a bonyolult fogalmakat az ügyfélnek az egyszeri ember nyelvén. Erős Merkúr az Ikrekben vagy a Szűzben segít itt. Asztrológusoknak sokszor kell bajba jutott ügyfelekkel foglalkozni, és sok nyugtalanító mesét kell végighallgatni, így egy jó adag megértés és együttérzés is szükséges – egy jó helyen lévő vagy jó fényű Hold vagy a Vénusz hasznos ehhez, és hangsúlyos Mérleg egy kiegyensúlyozott és objektív szemléletmód megtartásában segít.

Tapintat és a diplomácia is fontosak, és újra, ilyenkor a Holdra, a Vénuszra és a Mérlegre tekintünk, hogy megnézzük, van-e támogatás ezen a területen. Bár úgy is gondolhatnánk, hogy egy erős Rák vagy Halak segítheti a "gondoskodó/tanácsadó" oldalát az asztrológus munkájának, az én személyes véleményem az, hogy valaki nagyon erős, a horoszkópban túlsúlyban lévő vizes jegyekkel túlságosan belebonyolódhat érzelmileg az ügyfél problémáiba - és ez egyiküknek sem jó. Szerintem a levegős jegyek sokkal fontosabbak, egy kis távolságnak és objektivitásnak a megtartásában.
Egy jó adag intuíció is segít egy olyan horoszkópnak az elemzését megoldani, amely túl sok lehetőséget kínál fel - a Neptunusz egy vizes jegyben vagy pozitív szögben a Nappal vagy a Holddal megadja ezt az intuíciót, anélkül, hogy érzelmileg túlságosan elsodródna az illető.

Az asztrológusnak inkább nyitottnak kell lenni, és nem ítélkezőnek lenni az emberek és problémáik felől. Egy jó fényszögben lévő Merkúr vagy Jupiter, megint egy levegős jegyben, elengedhetetlen ehhez. Még élesen is kell látniuk a részleteket, ehhez a Szűz és a Skorpió a legjobb, és mint bármelyik vállalkozónak, rengeteg üzleti érzék is kell, és ilyenkor általában az Oroszlánt vagy a Bakot nézzük. E mellett természetesen a képletnek kell tartalmaznia a bonyolult, szerteágazó tudományágak tanulmányozására való képességet, de ugyanakkor ez rengeteg szakmára vonatkozik.

Ennyit az "ideális" asztrológusról. Nem mindenki rendelkezik a fenti adottságokkal - én magam biztosan nem, bár érdekes megjegyezni, hogy az "asztrológia iránti érdeklődést" jelző tipikus együttállások nagyon erősek a horoszkópomban a többi dologhoz képest, és ez ugyanígy van más asztrológusok születési horoszkópjaival is, amelyeket volt szerencsém tanulmányozni.

Összefoglalva, úgy érzem, hogy a válasz az eredeti kérdésre, hogy "Asztrológusnak születni kell vagy tanulni" az, hogy "MINDAKETTŐ!" A kezdeti érdeklődés az asztrológia iránt, a nyitottság annak tanulmányozására, és a vágy, hogy bekapcsolódjunk– ezek a dolgok veleszületettek, ezeket kínálják nekünk a születési képletek, és viszonylag könnyen ki lehet őket szúrni a születési ábrában.

 

 

Azonban csakúgy, mint minden más készség, így az asztrológia is fejleszthető, változó sikerrel, mint minden másban. A csodálat kezdeti szikrájának a megléte szükséges, hogy érdemes legyen tanulni, de bárki aki szeretne tanulni asztrológiát, megteheti azt, és megfelelő jártassági szintre hozhatja fel magát a matematikában és a technikai kérdésekben.
Ahogyan egyre jobban hozzászokunk az asztrológia használatához és az azzal való munkához, a velünk született intuíció egyszer csak elkezd működni, bár az asztrológia az nem olyasféle "tisztánlátó" dolog, hanem egy tudomány, és én azt veszem észre, hogy saját intuícióm gyakran segít nekem tisztázni olyan kérdéseket, amelyeket nem mutat világosan egy bizonyos képlet. És az előzőekre megint visszatérve, ez az intuíció nálam veleszületett - másoknak is meg van ugyanez az intuíciójuk, de más területeken használják.

Végezetül, az én meglátásom szerint átlagos asztrológussá bárki "válhat", ha tanulni akar és keményen dolgozik. Egy igazán jó asztrológus, azonban "született" abban az értelemben, hogy az ilyen asztrológusnak a szakma egy életen át tartó szerelem, és belül egyszerűen úgy érzik, hogy ez olyas valami amiben el "kellett" mélyülniük. Mint oly sok más szakmában is, azok az emberek lesznek a legjobb hivatásos asztrológusok, akik a szívüket teszik bele a szakmába - azok viszont, akik anyagi vagy más okok miatt kezdik el, lehet, hogy elég jól boldogulnak vele, de nem lesz munkájukban benne az a hiányzó bizonyos "valami."


Az asztrológusok tíz szabálya

  • Minden módosít minden mást.
  • Semmi sem olyan jó, vagy rossz, mint gondolja.
  • Csak óvatosan bánjunk az előrejelzésekkel, az sokkal jobb, mint amikor bolondnak néznek minket félig bevált előrejelzések miatt.
  • Vizsgálja a szerelmi, pénz és egészségügyi kérdéseket. Ha majd hivatásos asztrológus lesz, akkor az emberek 99% ezekről akar hallani. Ha amatőr marad, akkor valószínűleg Ön szeretné ezeket tudni. A többi cukormáz.
  • Ne vegye nagyon szívére a tranzitokat. A tranzit azt jelenti, hogy "átmeneti." Ezek az állomások a legjobb jelzők.
  • Folyamatosan tanuljon. Figyeljen mindig az öreg motorosokra. Ők tanították az Ön által oly csodálatosnak tartott asztrológusokat is.
  • Vegye komolyan az asztrológiát. Ne adja tudását oda túl olcsón. Sokba került Önnek mindezt megtanulni. Méltányos honoráriumot kérjen.
  • Tartsa a száját. Soha ne beszéljen arról, amit az ügyfelek mondanak, és ami bizalmas információ. Nem kell hozzá sok idő, és senki sem oszt meg magával semmit, és semmit sem fog tanulni utána.
  • Figyeljen. Az esetek felénél csak szeretnének valakivel beszélni az ügyfelek. A legtöbben megoldják saját problémáikat, ha egy kis erkölcsi támogatást kapnak Öntől. Valószínűleg inkább kézfogásra, mint előrejelzésre van szükségük.
  • Ossza meg a tanulni vágyókkal, amit tud. Így megmarad a jövőben is az asztrológia fontossága. Ez az Ön ajándéka a világnak.

Ezek nem a legfontosabb szabályok, csak néhány a főbb szabályok közül.


zold rak horoszkopA Rák csillagjegyhez legközelebb álló szín a zöld, ami visszatükrözi e szülöttek kirívóan erős családcentrikusságát és otthonuk iránti szeretetét. Igyekeznek maguknak és családjuknak kényelmes, nyugodt körülményeket teremteni és ezt hosszú távon biztosítani. Lakásuk, lakhelyük telis tele van kincsekkel, emléktárgyakkal és családi fotókkal. Imádják, ha az emlékek körülveszik őket, és megnyugvással, biztonságérzettel tölti el őket azok látványa. A Rák igen jóindulatú és visszafogott természet, elvétve lehet csak kizökkenteni nyugalmi állapotából, sosem forrong, ebből adódóan általában elég könnyen lehet befolyásolni.


A szürke szín kedvelői általánosságban igen megfontoltak, külsőleg visszafogott viselkedésű egyének, bár kisugárzásuk épp ennek ellenkezőjét, nagy erőt mutat. Egész életükben görcsösen ragaszkodnak a kivívott függetlenségükhöz és ez a legjellemzőbb tulajdonság, mely egyértelműen a Skorpióra jellemző. A skorpió jegy szülötteinek legkedvesebb színe ugyanis a szürke és a sötétvörös, rájuk jellemzően két egymással egészen ellentétes színárnyalat. A jegy szülöttei ebből is látható, hogy mint a két szín egymáshoz való viszonya, igen csak szélsőséges jelleműek, e mellett mindenben a teljességre és a maximalizmusra törekednek, e részük vonzódik főként a sötétvöröshöz.

Ezt a színt azok az emberek szeretik maguk körül és magukon viselni, akik nyílt és szókimondó természettel rendelkeznek, és türelmesen várják azt a társat, aki minden téren képes elfogadni és megérteni őket. Nagyon sok Skorpióról kiderül, hogy a semlegesnek mondható szürke iránti vonzalmát gyakran titkolja, sokszor épp az ellenkezőjét állítják annak, hogy tetszik neki ez az árnyalat, de titokban ez a szín nagyon közel áll hozzá, mivel gyakori álmodozásra sarkallja őt. Azért is előfordulhat, hogy a Skorpió tagadja e szín iránti szeretetét, mert a szürke többnyire közömbösségre, vagy az adott ember nehézkes problémamegoldó képességére, őt körülövező titkokra enged következtetni.


A szürkével teljes ellentétben a sötétvörös színt kedvelők állandóan forrongó, érzéki szerelemre vágyó lelket takarnak, ami valóban szinte minden Skorpióról elmondható. Különös természetüknél fogva, hiszen ők a legellentmondásosabb emberek minden csillagjegy között, a szürke semleges takarásában mindannyiukban ott rejlik az izzó sötétvörös. Érzékiségük mellett többnyire barátságos, kedves személyiségek, barátaikkal, társukkal nagyvonalúak, adakozók, de ha megbántják őket, bosszút állnak. A szürkéből és sötétvörösből összegyúrt Skorpióval nehezen indulnak a kapcsolatok, de akinek van hozzá türelme és kitartása, az igazi megbízható társra talál mellette.

A Skorpió eleme a Víz, színei természetesen a szürke és a sötétvörös, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy kedvenc köve a gránát, a topáz és a malachit. A Víz jegyű Skorpiók különösen érzékenyek, magas fokú intuíciós képességgel és érzékenységgel megáldottak. Határozott jellem és feltűnően erős kitartás jellemzi őket, tántoríthatatlanok, ha egyszer valamit elhatároznak, azt tűzön - vízen átviszik. Nagy akaraterejük mellett hatalmas szenvedélyek dúlnak bennük, rettentő hiúak, sokszor esnek végletekbe, túlzásokba, olyanok, mint a sötétvörös szín, büszkeségük határtalan, természetük igen nyughatatlan. keresik az örökös feszültséget,  a kihívásokat sosem kerülik el, ez tartja őket életben. Sok esetben direkt keresik a kihívást és a feszült helyzeteket, ha bántják gyakran durván és szinte azonnal reagál.

A szürke és a sötétvörös, a Skorpió csillagjegy színei teljes egészében abszolút jellemzik az embert, aki igen vonzó, erőteljes egyéniség. Lételemük, hogy luxus körülmények között éljenek, de ennek megteremtéséért meg is tesznek mindent. A kedvelt színekkel díszítik fel lakásukat is, itt persze főként nem a szürke, hanem a sötétvörös dominál. igénylik a már már átláthatóan tiszta környezetet, a berendezések terén a letisztult formákat. Amit a Skorpió nem tűr maga körül, az a hazugság, a csalás, még akkor is felbőszíti, ha nem vele történnek meg ezek a dolgok. Mivel a Skorpió sokszor elképesztően szélsőségesen képes viselkedni, nem meglepő, amikor apró dolgokon is felhúzza magát, főleg akkor történhet ez meg, ha szürke álmodozásából valaki erőszakosan kizökkenti, akkor aztán jön a sötétvörösen izzó forrongás, ami még dühöngésbe is átcsaphat.

A Skorpiót alapvetően kedves természete vonzóvá és barátságossá teszi, ami persze megalapozott is, mert rendkívül aktív és szenvedélyes, rejtélyes természete mellett melegszívű és érzékeny, e mellett rendkívül okos és intelligens. Elég baj az a Skorpiónak, hogy állandóan küzd benne a szürke és a sötétvörös, ez alapos és gyakori hangulatváltozásokat okoz nála, de eredendően szerethető, kedves ember, akinek sokat jelent, ha megértő, szerető társra talál, a mellett minden igyekezetével hosszú távon kitart.


piros narancs kosAkik a Kos csillagjegy alatt jöttek a világra, azoknak a piros és a narancs a színűk. A kos természeti eleme a tűz, ezért is piros a színe. A piros színt általában a szerelemmel, a vággyal kapcsolják össze, de ez a szín utal a lobbanékonyságra, az energikusságra is, ami a kosokra igen jellemző. Ezek az emberek nem félnek a kudarctól és még, ha találkoznak is vele, akkor sem csüggednek, inkább megpróbálják valamilyen úton - módon megoldani a problémákat. A piros színnel rendelkező emberek nagyon éheznek a szerelemre, de fordítva is igaz tehát rendkívül sokat tudnak adni. A piros színt kedvelő kos érzelmi viharait elég nehezen tudja kezelni. Sokszor indulatos és gyakran ingerlékeny emberekről van szó, de rendkívül jól ki tudja fejezni a gyengédebb érzelmeit is.


voros a bika szine horoszkopA szín horoszkóp alapján a vörös a leginkább jellemző szín, mely a Bika csillagjegyhez köthető. A Bika Föld elemű csillagjegy, ebből adódóan megbízhatók és végtelenül türelmes személyek az e jegybe tartozók.

Ezzel együtt a vörös szín jelképezi a vörösen izzó igen magas fokú érzékiségét, valamint a vért, amely vörösen, egészségesen kering szervezetünkben és táplálja a szívet, az egész testet.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu