horoszkóp, ezotéria és asztrológia

Horoszkóp és ezotéria

 

A csillagjóslás eredetileg egy intenzív filozófiai, pszichológiai és terápiás rendszer volt, amely részletes információkat adott arról, hogy honnan is jöttünk, milyen fajta emberek vagyunk, és hogyan kell saját személyes hasznunkra fordítani azokat a különféle erősségeket és képességeket, melyek bennünk rejlenek. A New Age rajongók az asztrológiát több fő célra használják: saját magunk és mások pszichológiai megértésére, a kapcsolatok belső dinamikájának a meglátására, események megtervezésére és a jövő kifürkészésére.

Emberek milliói olvassák a napi horoszkópjukat, de soha nem próbálják meg elsajátítani az asztrológia alapjait. Szinte mindenki, aki elmúlt már 13 éves tudja, hogy mi az állatövi jegye, de nem sok mindenki érez vágyat arra, hogy ezen a vonalon elmélyüljön és megtanulja a jegy jellemzőit. Sokaknak egyszerűen nincs idejük arra,

hogy egy új szókincset sajátítsanak el, vagy, hogy összetett fogalmak megértésével küzdjenek meg. Nem arról van szó, hogy nem élvezik az asztrológia témáját, hanem hogy számos asztrológia tanár túlbonyolítja e tárgyat az új hallgatók számára. A célja ennek a cikksorozatnak az, hogy az asztrológiát hozzáférhetővé és tanulhatóvá tegye mindenki számára.

 

 

Az asztrológia egy bonyolult és egyben egy nagyon érdekes tárgy. Ha Ön teljesen kezdő, aki az asztrológia megértését keresi, akkor ez itt Ön számára a tökéletes hely arra, hogy belevágjon.

Ezen a honlapon egyértelműen és átfogóan átvesszük az alapokat, és előrefelé vezetjük Önt egy elmélyültebb tudáshoz. Megnyithatjuk ezt az oldalt az asztrológia bárminemű előzetes ismerete nélkül, és pusztán egy kis összpontosítás segítségével, megtanulhatunk mindent, ami ahhoz kell, hogy hozzáláthassunk kibogozni akár a legbonyolultabb horoszkópokat is.

A haladóbb a érdeklődők is meríthetnek ebből a részből, ahol horoszkópokat egy pontosan rendszerezett módon vázoljuk fel, melyet a saját horoszkóp gyűjteményére is alkalmazhat. Miután megtanulta ezt a technikát, nem akad majd olyan nehéz horoszkóp, amelyet ne tudna megfejteni.

Sokan tanulmányozzák az asztrológiát úgy, mint az emberi viszonyulás egy jobb megértési módját. Itt olyan világos magyarázatokat és technikákat írunk le, melyek segítségével a kapcsolat asztrológia mesterévé válhat.

Mindenki szeretné tudni, mit hoz a jövő, és ezen az oldalon megkapja a szükséges eszközöket, ahhoz hogy meg tudjon nézni egy horoszkópot, és fel tudja tárni a lehetséges eseményeket. Vannak ezen túl meglátások azzal kapcsolatosan, hogy hogyan kell az asztrológia segítségével eseményeket előre tervezni.

Az asztrológia az élet leckéiről és lehetőségeink kibontakoztatásáról szól, és ezen az oldalon olyan könnyen érthető technikákat ajánlunk Önnek, amelyek segítenek elsajátítani az asztrológia ősi és hasznos tudományát. Ez a kis útmutató remélhetőleg, visszahoz egy kicsit ebből az elveszett tudásból és megmutatja, hogyan lehet arra használni, hogy az életében jobb döntéseket hozzon akár már a mai napon!

Jó szerencsét!

Az asztrológia története, az asztrológia a mai világban

 

maxinfo asztrológiaAz asztrológia egy paradoxon a mai világban. Mivel sem tudomány sem vallás, ezért a közmondásbeli szögletes szeg a kerek lyukban. Sétáljon be bármely vállalat igazgatói irodájába és írjon le nekik egy olyan rendszert, amely képes pontosan előre jelezni az egyéni és üzleti ciklusokat, meghatározni a legjobb időpontot szinte bármihez, és segít megérteni a tiniket, aztán a fehér ingesek és a nagyfőnökök könyörögni fognak, hogy írja alá ott a lap alján. Amíg valaki meg nem kérdezi, mi a neve ennek az új "technológiának"...

Abban a pillanatban, amint az "A" kezdetű szó a csend és kínos érzések gombafelhőjével tölti meg az irodát, kiseprik Önt a belső szentélyből az utcára három másodperc leforgása alatt. És ha ugyanezekkel az igazgatókkal később egy koktél partin beszélget még aznap, mosolyognak és viccelődnek Önnel és egymást ugratják azzal, hogy "hisznek" ebben a dologban. Vajon miért? Mert a legtöbb ember sokkal jobban érzi magát úgy, ha az asztrológiát szépen becsomagolják egy "Csak szórakozási célra" feliratú dobozba. De mint teljes munkaidős asztrológus, én még nem láttam senkit ülni az én asztalomnál csupán "szórakozásból".

 

 

Ez az általánosan elterjedt vélemény a leegyszerűsített "nap jegy" hasábokból ered, melyek szinte minden általános témájú kiadványban megtalálhatók. De megítélni az asztrológiát, pusztán a "nap jegyek" alapján egyedül, az olyan lenne, mintha az egész autóipart csak a Chevrolet alapján ítélnénk meg. Persze, egy közönséges Chevy elvisz A pontból a B pontba, de ez aligha mutatja meg mindazt, ami igazán lehetséges.

Az asztrológia, mindazonáltal, ad egy fajta tárgyilagos szemléletet és sorra veszi az összes személyes és szakmai kérdést, ami felmerülhet az életünkben. Ez nem egy esemény előrejelző rendszer, hanem inkább a várható körülmények megadása és azoknak a körfolyamatoknak a feltárása, melyek mindnyájunkat befolyásolnak bizonyos időszakokban.

 

Mióta létezik az asztrológia, és mikor jelenhetett meg?

 

Bár a pontos eredete nem tisztázott, az asztrológia akkor született, amikor az embereknek évezredekkel ezelőtt "mágikus tudatuk" volt, ahogyan azt a kutatók mondják. A mágikus tudatban az énségnek a külső környezettől megkülönböztetett halvány tudatossága virágzik, de létezik egyfajta keveredés, átfedés az én-tudat és külvilág között. Mágikus tudatban a belső tudatállapotok a külső világhoz egy nagyon is valós, szó szerinti és a megkérdőjelezhetetlen módon kapcsolódnak. A tudat helye nem meghatározható a testben, hanem inkább az valami olyasmi, amelynek az emberek a részei.

A mágikus tudat varázsa alatt a napkelte és napnyugta nem metaforája vagy költői képe az éber tudatállapotunknak, hanem a Nap az egyén lényének kiterjesztéseként létezik. Nem csoda, hogy ebben a mágikus tudatállapotban, a félelemre, a csodálatra és a titokzatosságra, amit az égbolt ébreszt a modern, civilizált emberekben, mint a természet legnagyobb erőinek művére tekintettek. Így az asztrológia valószínűleg a világgal való mély vallásos viszonyulásból alakult ki és ugyanekkora mértékben a környezet megértésére és alakítására való törekvésből.

"Ős”csillagjóslásnak nevezhető változatok fejlődtek ki Ázsia és az amerikai kontinensek bizonyos részein kb. ugyanabban az időben, amelyben az istenek a látható bolygóknak feleltek meg. Azonban csillagjóslás először rendszerezetten Mezopotámiában fejlődött ki, mintegy 3000 évvel időszámításunk előtt. Az eredeti asztrológiáknak az volt a célja, hogy fényt derítsenek a mezőgazdasági ciklusokra és más természeti jelenségekre az égi testek mozgása alapján. A korai asztrológiák tükrözték a társadalom szerkezetét és gondjait. Az asztrológiának a történelem e pontján alig van jelentősége az egyén vagy a nemzetek sorsa tekintetében.

Érdekes módon, amikor a mai értelemben vett ego megjelent az i.e. ötödik vagy hatodik században a hangsúly eltolódott a természeti ciklusokkal való összefüggésektől és először vonatkoztatták a személyiségre. A bizonyítékok ebből az időszakból azt sugallják, hogy a babilóniai királyoknak csillagjósok voltak az udvartartásukban hogy időszerű tanácsokat adjanak a személyes problémákkal és államügyekkel kapcsolatban. Szintén ebben a korban, pontosabban i.e. 410 körül, (1) találtak meg a legkorábbi fennmaradt horoszkópot, amely a bolygókat a saját jegyeikben jelöli.

Ahogyan a hellenisztikus Görögország elméi elsajátították Egyiptom és Babilónia asztrológiai tudását, kölcsönhatás jött létre Görögország ősi filozófiái és a csillagászati alapú jövendőmondás között és a csillagjóslás egy új reneszánsza köszöntött be.

A sztoikusok, Plátó és Pitagórász hitrendszerei tökéletesen illeszkednek a korai közel-keleti csillagjóslási tanokban megjelenő renddel és szerkezettel rendelkező világegyetem képébe. A görög gondolkodók hihetetlen intuíciója és a számtan és a csillagászat területén tett előrelépéseik segítettek az asztrológiának egy megbecsült és szerves tudássá válni, hogy ne csupán egy mihaszna játékszere legyen a zsenge korú athéni bohémeknek és kiváltságosoknak.

Ahogyan a görögök rendszerezték az asztrológiát, a rómaiak elsajátították azt, és nagyobb megszállottsággal alkalmazták az államügyekre. Míg a görögök továbbfejlesztették az asztrológiát, a rómaiak felemelték azt a gazdagok és hatalmasak tanácsadói rangjára.

 

 

 

Bár a Római Birodalom nem omlott össze teljesen, de ahogy ereje megcsappant amint a kereszténység elterjedt Európában a "Halak Korszakban," az asztrológia hatása és népszerűsége csökkent, és majd megint csak a reneszánsz korszakban támadt fel.

 

Az asztrológia története

 

Az emberiség hajnala óta próbáljuk megfejteni a természet és létünk rejtelmeit. Hamar kezdtük el vizsgálni a csillagos égboltot, válaszokat keresve.

Bizonyos tudósok tanulmányai szerint a csillagjóslás egészen 50.000 évvel ezelőttiig megy vissza. Úgy tartják, hogy a cro-magnoni sámánok észlelték az ismétlődő mintákat az éjszakai égbolton, és elkezdték lejegyezni ezt csontokra róva, így jelölve meg az évszakok múlását.

Egy franciaországi barlangban találtak egy 30,000 éves plakettet, amely egy hold horoszkópot ábrázol. Stonehenge 4000 évvel ezelőtt épült, és a Hold és a Nap haladását bizonyul ábrázolni.

Létezik egy viszonylagosan fogalmazva nem annyira régi, 3000 éves, építmény az USA-beli Louisianában, melyet Privy Point-nak hívnak, amely hat koncentrikus nyolcszögből áll, és amelyet bennszülött amerikaiak alkottak.

Ezek a példák nem korlátozódnak pusztán a földnek egy adott részére kultúrájára, mert kőkerék naptárakat találtak a maja, inka és azték lelőhelyeken is. Lehet, hogy nem tudjuk megmondani, vajon ezek a kultúrák gyakorolták-e az asztrológia művészetét, de tudjuk, hogy az embert mindig is vonzotta a csillagos ég.

Az első ismert asztrológiai táblázatokat a sumerok fejlesztették ki hétezer évvel ezelőtt, és úgy véljük, ezeket a táblázatokat mezőgazdasági célokra használtak. Az asztrológia elterjedt Közel-Keleten, és i.e. 2400-re legtöbb királyi udvarban voltak asztrológusok.

A babiloniak felosztották az éjszakai égboltot tizenkét szakaszra és elkezdték megfigyelni a csillagok és a bolygók hatását az emberekre. I.e. 420-ban ezeket az elgondolásokat használták az egyének életének feltérképezésére.

Az i.e. 330-ban Nagy Sándor hozta el az asztrológiát Görögországba a közel-keleti hódítása után. Az “asztrológia" és a "zodiákus" szavakat a görög nyelvből kaptuk. A görögök elősegítették az asztrológia tudományának a fejlődését azáltal, hogy nyomon követték a bolygók mozgását a hét minden napján, és ettől ponttól kezdve az adott személy születési helye és órája alapján készítettek horoszkópokat.

Az asztrológia fejlődése megállt Róma hatalmának végégével a nyugati világban és csak akkor folytatódott annak tanulmányozása, amikor i.sz. 760-ban megtaláltak egy Ptolemaiosz kéziratot egy perzsa kolostorban. Az arab világ rajongott asztrológiáért, és megint elterjedt onnan a nyugati világban.

Más okkult tudományoktól eltérően a keresztények elfogadták asztrológiát mivel a Szentírás hitelesítette azt. Egyesek úgy vélik, hogy a három Napkeleti Bölcs asztrológus volt, akiket a betlehemi csillag vezetett. Több pápa is fordult az asztrológiához útmutatásért.

Talán a legismertebb asztrológus Nostradamus volt, aki azt állította, az ő ismert írásai az isteni lényegen alapulnak asztrológiai kinyilatkoztatásokon keresztül.

Útközben az asztrológia tudománya sok kritikát és a kudarcot szenvedett el. A tizenhatodik században az asztrológia gyakorlatát betiltották, és a tizennyolcadik században úgy vélték, hogy az asztrológia alapját hiányos adatok alkotják az Uránusz és a Neptunusz felfedezése után.

Az asztrológia elfogadottabb lett a tizenkilencedik században, amikor több amerikai elnök vett részt asztrológiai konzultáción, köztük John Tyler, Woodrow Wilson, Warren Harding és Ronald Regan.

Köztudott, hogy Hitler és munkatársai hittek az asztrológiában, de az kevésbé ismert tény, hogy a második világháborús szövetségesek asztrológusokat használtak Hitler horoszkópjának értelmezéséhez, azért hogy megpróbálják megjósolni katonai mozdulatait.

Valószínű Hollywood volt a legnagyobb tényező abban, hogy az asztrológiát fősodratúvá tegye. Sok hollywoodi csillag kapott asztrológiai tanácsadást, és volt személyes asztrológusuk. Az asztrológiának a híres hollywoodi színészek és színésznők általi elfogadása vezetett az asztrológiai tanácskérés elterjedéséhez.

Asztrológia továbbra is nagyon népszerű manapság is, és a felmérések szerint 30%-a az amerikaiaknak hisz az asztrológiában, és a 75%-a olvassa el a horoszkópját naponta. Egy tanulmány szerint körülbelül 200.000 a teljes és részmunkaidőben dolgozó asztrológusok száma az Egyesült Államokban.

Mi az asztrológia - jövendőmondás, komoly tanulmány, vagy mindkettő?

Mi az asztrológia?

why-astrologyA csillagjóslás a tudás és megértés egyik legrégebbi rendszere a világon. Az emberek mindig is felnéztek az égre, hogy megpróbálják megérteni a földi életet és a mai világ sem kivétel. Sokfajta asztrológiát tanítanak a világban, és úgy tűnik, sok asztrológus nem ért egyet egymással abban, hogy mi a "helyes" módja annak, ahogy olvasni lehet egy horoszkópot.

Bár, magvában, az asztrológia mindig is a bolygók és az emberi élet eseményi közötti összefüggéseknek az elmélete volt a kezdetektől fogva, az "asztrológia" fogalma ködös, homályos, és egymáshoz kapcsolódó tudományok laza szövevényére utal, mintsem pontosan meghatározható tudományágra. Az asztrológia azzal büszkélkedhet, hogy egyszerre felszínes, lényegtelen dolgokkal foglalkozó hóbort és divat amely, - ahogy a kritikusok helyesen tartják - elmerülés az emberi félelmekben és felelőtlenkedésben, de ugyanakkor az érzékeny, éles elmével és ráérző képességgel megáldottak területe is, akik a "bölcsek köveként" a "tudás elixírjeként" és a bölcsesség "Szent Gráljaként" értékelik nagyra.

"Asztrológia" egy kontinuumban létezik. A szó utal mind a tömegcikként forgalmazott jövendőmondásra ugyanakkor a művészeteknek és a tudománynak egy komplex hibridjeként is jellemezhető, amely jogosan érdemeli ki a kissé misztikus és ezoterikus jelzőket. Egyszerre hóbort, szalon trükk, és vidám időtöltés, ugyanakkor egy olyan tudományág is, amely behatol a valóság lényébe, mélyebbre, mint arra bármely más tudományág képes lenne. Így, az asztrológia ugyanúgy, mint a többi más hitrendszer, kettő, "ezoterikus" és "exoterikus" táborra oszlik, ahol a tan eredeti meglátása mély magvának parazsát buzgó és gondos egyének tartották életben az évszázadok során, mindeközben az egyre könnyebben átlátható és elérhető változatok terjedtek el, amelyek egy puha, édes, és nem éppen tápláló külső héjat alkotnak eme tan szíve köré.

A történelem bizonyos időszakaiban - az 1960-as és az utóbbi időkben, az 1990-es években volt az, hogy az asztrológia belső magjának szíve elég gyorsan és erősen dobogott ahhoz, hogy a tan mélységét és komolyságát újraélessze és a salakot és penészt leégesse a védőhüvely körül. Ezekben az időszakokban egy igazabb asztrológia alakul ki, nagyszámú új beavatottat vonzva, mindeközben gyümölcsöket hozva azok számára, akik már azt évek óta tanulmányozták.

Asztrológia: jövendőmondás, komoly tanulmány, vagy mindkettő?

Tehát, bár vannak "csillagjóslások" is, amikor arra kérdésre adunk választ, hogy " mi is az asztrológia? ", itt e tudományág mélyebb lényegét érintjük. Mint már említettük, az asztrológia az egyezés elmélete, melynek lényege a hermetikus mondásban rejtezik, miszerint "Ahogy fent, úgy lent."

Ez a feltételezés azt sugallja, hogy létezik egy kapcsolat bolygók és az emberek ügyei között. Továbbá, ez azt jelenti, hogy létezik egy sokatmondó kapcsolat a földi jelenségek és a Naprendszer bolygóinak helyzete között. Kisebb-nagyobb mértékben, a különböző kultúrákban szerte a világon, nagyjából ugyanazon a ponton az emberi történelem során, elterjedt az a meggyőződés, hogy az éjszakai égbolton lévő "vándorok" vagy a bolygók valamiféle fontos jelentőséggel bírnak az emberi élet kérdéseivel kapcsolatosan. Ez az az alap feltételezés, - melyet egyenlő részben táplált a csodálat, titokzatosság, és ugyanakkor a vágy, hogy megismerjük, és uralmunk alá hajtsuk a környezetünket - amely mindig is az asztrológia megingathatatlan meglátása volt, és életben tartotta azt a gyökeresen eltérő hitrendszerek fejlődése során. Ez az a minta-kereső és a jelentés-feltáró funkciója az emberi tudatnak, amely folyamatosan, hacsak nem megszállottan, próbálja saját maga külvilághoz való viszonyát meghatározni.

"Amint fent, úgy lent"- ezzel az összefüggés elmélettel az asztrológia úgy tartja, hogy a bolygók, az emberi tudat és a világi ügyek mind összefüggésben állnak egy bizonyos minta vagy erő által, amely összeköti ezeket a látszólag különálló elemeket, hasonlóan a fraktál káoszelmélethez, vagy a matrjóska baba elmélethez.

Asztrológia feltételezi, hogy az emberi tudat, a világi események és bolygóegyüttállások összekapcsolódnak, mint a fraktál minták vagy matrjóska babák. Kortársiasabb hangzással élve, az asztrológia a rezgés elmélete. Az asztrológia ezen új koncepciója nem hazudtolja meg azt az alapvető feltételezést, hogy az asztrológia az összefüggések elmélete, hanem csak több nyomot és odavezető ösvényt mutat a használatában rejlő lehetőségekhez.

A rezgés elmélet szerint, bizonyos egyesítő "szövevény" - mezők, rezgő húrok, láthatatlan kvantum hab, hullámok, archetípusok, vagy a tudat maga - elsődleges a kozmosz alapjainak, pontosabban, mi Naprendszerünknek a szempontjából. Naprendszerünk bolygóinak helyzete valahogy korrelál az alapokat alkotó "szövevény" rezgéseivel, nem úgy, hogy egy bizonyos módon rezegteti azt, hanem csupán úgy, hogy az egy külső, megfigyelhető tükröződése ennek az alapvető, egyesítő, rezonáló "szövevény"-nek. Ez a rezonáló, láthatatlan "szövevény" tölt be és hat át minden létezőt és elméletben helyileg nem meghatározható és kívül van minden fizikai téren és időn, és mégis drámai módon befolyásolja azt.
asztrológia jövendőmondás

Tehát ez az elmélet azt sugallja, hogy ez az az univerzum láthatatlan "szövevénye" (amit már sok névvel illettek a huszadik század tudományos fejlődése alatt - belső rend, morfogenetikus mezők, szuperhúrok, kvantum hab), hogy ez az ismereteink szerinti ok-okozati összefüggés alapja; egy fő mozgatóerő, amely létrehoz minden formát és energiát. A bolygók, az emberi viselkedés és a földi létezés a megfigyelhető rétegei ezeknek a hullám mintáknak és a rezgéseknek. E rezonancia elmélet alapján, a bolygóegyüttállások olyan óramutatók, amelyek megmutatják, hogy hogyan, mikor és milyen energia minták fognak megnyilvánulni. Ellentétben a newtoni, vagyis a mechanikus tudomány "energiájával", ez a "energia" nem semleges, hanem mély minőségi és kísérleti lehetőségeket rejt magában. A lehetőségek száma és ezen energia szubjektív megtapasztalásának a finomsága összefüggésben lehet az ebben az energiában részt vevő társadalom és egyén érzékenységével.

Végül, hasonló módon, mint azt Victor Denis Purcel író is sugallja, az asztrológia a "libidó" (Jung), "prána" (India), "chi" (Kína), és az "életenergia" (homeopátia) empirikus tanulmányozása.  Bár ezek a fogalmak csak felszínesen állnak egymással összefüggésben, mind egy dinamikus erő hullámzása tanulmányozására utalnak, mely folyamatosan változik az emberi testben. Bár kevésbé impozáns és személyes, mint a "rezgés" makroszkopikus fogalma, az az elgondolás, hogy az asztrológia megfigyeli és felvázolja a fizikai erő áramlását az emberben erősen kapcsolódik a rezonancia fogalmának a tudományosabb és orvosibb használatához. A libidó és a "rezonancia" (és hasonló fogalmak) felvetésének a közös magja az, hogy egy bizonyos dolog, amely láthatatlan, finom, ami szinte végtelen árnyalatú szubjektív állapottal és érzelemmel rendelkezik és a szemmel látható magatartásformák elég pontosan feltérképezhetőek ennek az energiának a bolygóegyüttállásokkal való kapcsolata alapján.

Így tehát az asztrológia - függetlenül attól, hogy az összhangelmélet, libidó, vagy a rezonancia fogalmaiban határozzuk-e meg - az emberi psziché ellentmondásos szerkezetének empirikus tanulmányozása. A filozófus Manly Hall, így fogalmazott tömören: "Az asztrológia Isten pszichológiájának és anatómiájának a tanulmányozása.

"Az asztrológia megvilágítja, és felerősíti a szubjektív tapasztalat rejtélytét, de nem zsugorítja azt olyan steril és üres fogalmakká, amelyek a bizonyosságot az igazság felé helyezik. Ez egy intuitív módja azon mély sejtés a bizonyításának, hogy az egyén életének a ritmusa, folyása, fordulatai jelentéssel bírnak és egy isteni logika, vagy intelligens jelenlét betekintést enged ebbe. Röviden, az asztrológia egy "transzcendentális fenomenológia." Ez a kollektív tudattalan felosztásának egy módja józan, érthető megfogalmazásban. Az asztrológia egy részvételi misztikát képvisel, amely még mindig ragyog, bár kissé homályosan, egy olyan korban, ahol az emberek nagyszerű munkát végeztek saját maguk elszigetelésében a természettől, a saját szubjektivitásuktól, és egy belső tudás érzetétől, vagy a gnózistól.

Amikor valaki megszületik, a Naprendszer bolygói mind egy adott helyen találhatóak az égen. Ezek a bolygók, a keleti horizont pontos helyzetével és az égbolt legmagasabb pontjával együtt a születés időpontjában képezik egy horoszkóp meghatározó tényezőit.

Ez a bolygóállás nem fog újra előfordulni több, mint 27.000 évig, és így minden egyes személynek eltérő horoszkópja lesz a másikétól, hacsak nem pontosan ugyanazon a helyen, ugyanabban az időben születettek. Az időpont meghatározás tekintetében az asztrológiában néha mindössze harminc másodpercnyi különbség a születési időben jelentős eltérést hoz az értelmezésben, máskor a jelen lévő tényezők szinte egész nap hatást gyakorolnak, de ez egyénenként változik, így hát tanácsos lehetőleg percnyi pontosságú információval rendelkezni.

Minden egyénben ugyanazok a megnyilvánulásra váró energiák vannak jelen. Minden embernek szüksége van arra, hogy úgy érezze, fontos valamilyen módon, de minden ember más-más módon fejezi ki ezt az igényt a fontosságra, hasonlóan ehhez, minden embernek szüksége van valamilyen életkörnyezetre, és más-más módon juttatják kifejezésre, hogy nekik milyenek is az ideális életkörülményeik.

Ezeket gyakorta megfigyelhetjük a mindennapi életben, bár az asztrológia lehetővé teszi számunkra, hogy egy másik szemszögből lássuk meg, mik is a saját igényeink, és hogy jobban megértsük mások igényeit és szükségleteit.

mit jelent az asztrológia?Ezeket a szükségleteket és igényeket az asztrológiában a horoszkóp tíz bolygója mutatja. A bolygók az aktív tényezők a horoszkópban, és mint ilyenek, megmutatják, hogy hol kerül az energia kifejezésre. Minden bolygóhoz kapcsolódik egy energiafajta és az állatövi jegy, ahol a bolygó található, módosítja ennek az energiának a kifejeződését.

Az, amit az emberek általában "jegyükként" ismernek, az a jegy, amelyben éppen a Nap volt, amikor megszülettek. Már kevésbé ismert az, hogy a Nap arra vonatkozik, amit fontosnak tartunk az életben, és mint olyan, a nap jegy nem törvényszerűen határozza meg, hogy "kik" is vagyunk, hanem inkább azt, hogy mit tartunk fontosnak az életben.

Ismerek egy Szűz jegyűt, akinek mindig rendetlenség van a házában és munkahelyre soha nem veszik fel, de mindig rossz érzése van emiatt és mentegetőzik is, mert tudja, hogy ezek a dolgok fontosak, csak épp alacsony az önbecsülése, és nem viszi végig azokat a dolgokat, amelyekről tudja, hogy fontosak. Csak azért, mert valaki úgy érzi, hogy valami fontos, az nem garantálja, hogy valóban tenni fog valamit azért!

Az asztrológia megmutatja a természetes tendenciáinkat és hajlamainkat, nem az életünket diktálja és nem is mondja meg nekünk hogyan döntsünk kérdésekben. Ezzel szemben az asztrológia írja le legjobban a belső látásmódunkat és segít nekünk jobban irányítani és kijelölni életünk útját.

Az asztrológia a legjobb eszköz magunk és mások megértéséhez, hogy megismerjük az egyéni igényeinket, hogy ki tudjuk fejleszteni a tehetségeinket, mederbe tereljük az energiánkat, és a nehézségek fölé emelkedjünk az életben.

Mi az asztrológiai konzultáció?

asztrológiai konzultáció 

Gondolt már arra, tanácsadást kér egy asztrológustól?

Nem fél, kellemetlen dolgokat jósolna meg, vagy olyan dolgokat mondana, amelyeket nem akarna tudni?

Nem, ez nem az, amiről az asztrológia szól.

Az asztrológia nem korlátozó, nem tagadja a szabad akaratunkat, és nem is mondja meg, hogy vajon nyerünk-e a lottón.

Az asztrológia nem az ok és okozat alapján működik.

Ez nem egy racionális előrejelzés rendszer, hanem szimbolikus képek tánca, amelyek segítségével saját magát az ember úgy láthatja, mintha a tükörbe nézne.

Hogyan is működik ez? "Tudományos"-e, vagy babonás ostobaság? Egyik sem ezek közül. Ez a képzelet nyelve, olyan, mint a költészet, mint a zene, mint művészet.

Ajtót nyit, saját magunk rejtett részei felé lehetővé teszi, hogy feltárjuk bensőnket és az életünket olyan módon, amely megszabadít minket a téves ítéletektől vagy a negativitástól, lehetővé téve az új megközelítéseket nehéz helyzetek felé konkrét problémáknak az azonosítása segítségével.

 

 

Az asztrológia lényege az időzítésben és az élet-ciklusokban lakozik, lehetővé téve a kezdeti és a végződési a fázisok előtérbe kerülését, a lépéseink időzítését a maximális hatás érdekében és tudni, mikor kell felhagyni azzal, hogy megpróbáljunk kikászálódni egy zsákutcából.

A konzultáció során az asztrológus megvizsgálja a születési képletet, és minden aktuális kérdést az egészségre, pénzügyekre, otthonra, a kreativitásra, a gyerekekre, a munkára, a kapcsolatokra, hivatásra és az élet minden más szempontjára vonatkozóan. Tanácsot lehet adni konkrét kérdésekben, mint a munkahelyváltás, költözés, kapcsolat dinamika.

A születés pillanatában a különböző állatöv jegyekben lévő bolygók olyanok, mint különböző belső hangok, melyek szeretnék magukat hallatni, gyakran egymásnak ellentmondó igényeknek hangoztatva. Így gyakran saját magunk és a legjobb érdekeink ellen harcolunk.

Az asztrológia segít kibogozni a szálakat, odafigyelni minden hangra, és megtalálni annak a módját, hogy hogyan harmonizáljuk őket és együtt dolgozzunk velük.

Két vagy több képletet összehasonlítása szintén hatékony eszköze a kapcsolatok mögöttes dinamikája feltárásának, legyen az akár házasság vagy üzleti kapcsolat, illetve kapcsolat a gyermekekkel vagy a barátokkal.

 

Hogyan válasszunk asztrológust

 

"Ha szakorvost választ, betegséget választ."

Mint minden szakmában, sokféle szakember van az asztrológiában is, némelyik jobban képzett, mint mások, néhányuk inkompetens lehet. Asztrológus választásnál legalább olyan gondosan kell eljárni, mint bármely más szakember megválasztásánál.
A józanész gyakran a legjobb útmutató mind az asztrológus kiválasztásában és asztrológiai konzultáció értékelésében. Barátok is segítséget nyújthatnak - ha megbízhatók a barátai, akik már ellátogattak asztrológushoz, kérje ki azok ajánlásait. Mit tapasztaltak az asztrológusnál?

Ha még soha nem járt az asztrológusnál, és nem tudja, mire számíthat, körül kell nézni. Hívjon fel több asztrológust, de ne feltétlenül látogasson el az elsőhöz, akivel beszélt. Faggassa ki az asztrológusokat - az első értékelési szempont az lesz, hogy az asztrológus miként hangzik a telefonbeszélgetés alatt.

Először is, tudnia és emlékeznie kell, hogy az asztrológia nem egy egzakt tudomány, bármit is mond az asztrológus az függ a saját személyiségétől = az asztrológus személyisége még fontosabb, mint az asztrológiai szakértelme. Ezért nagyon fontos, a lehető legnagyobb mértékben megismerni az asztrológust, mielőtt meghozza a döntését.

 

Különféle végzettségek

 

 

Asztrológusok nagyon különböző háttérrel, a képesítéssel és a képességekkel rendelkeznek. És természetesen a személyiségek. Alaposan tanulmányozza az asztrológiai szolgáltatások hirdetéseit.

 • Vajon túl sokat ígérnek?
 • Profinak tűnik?
 • Hol találta meg ? Egy tekintélyes magazin vagy a jövendőmondók rovatában?

Ha lehetséges, hívjon fel több asztrológust és tegyen fel kérdéseket konzultáció egyeztetés előtt. Mindenképpen kérdezze meg, hogy mennyibe fog kerülni. Kap róla felvételt? Ha az asztrológus ellenzi hangfelvétel készítését, érdemes újragondolni ...

Próbálja meg kideríteni, hogy milyen típusú emberrel beszél. Kérdezze meg a csillagjóst hátteréről, képzettségéről, tapasztalatairól, értékeiről. Sokan, autodidakta módon tanulnak, és nincsen semmi rossz abban.

Azzal sincsen semmi baj, ha valaki egy amatőr asztrológus, de tudnia kell, hogy mit kap. Egy jól képzett asztrológus örömmel adja meg azt az információt, amit kér. Az, ahogyan egy asztrológus válaszol - vagy nem válaszol - egy kérdésre azt sokat elárul, sokat az asztrológus személyiségéről, és az ő tanácsadói képességeiről.

Azt jó megtudni, hogy a milyen idős az asztrológus -, nem lehet valaki jó asztrológus sok gyakorlás vagy nagy tapasztalat nélkül, így a kor gyakran jó tényező, mivel ez általában azt jelenti, hogy több a gyakorlat.


Szem előtt tartadó tényezők

 

Miután felhívta az összes szóba jöhető asztrológust, válassza ki a legjobbat közülük. Az alábbi pontok szem előtt tartása a kezdeti telefonhívás alatt és után segíthet kiértékelni az asztrológust:

 • Vajon az asztrológus odafigyelt Önre? Ha az asztrológus választ adott a kérdéseire, ha figyelt, akkor jó. Ha nem hallgatta meg figyelemmel Önt, akkor biztos lehet benne, hogy később sem fogja Önt meghallgatni, vagy kérdéseire válaszokat adni.

 • Vajon az asztrológus túl pesszimista vagy optimista volt? Túl nagy elhajlás bármely irányba, általában azt jelenti, hogy az asztrológus nem gyakorlatias.

 • Vajon az asztrológus túl sokat ígért vagy túl sokat állított magáról?

 • Őszinte és becsületes, jó etikájú ember benyomását keltette?

 • Ebben a személyben bízhat?

 • Aki tartaná a diszkréciót?

 • Aki empatikus és támogató lenne?

 • Szeretné elküldeni barátait egy ilyen típusú emberhez?

 • Szimpatikus volt Önnek, mint ember? Ez egy nagyon fontos pont, talán a legfontosabb. Ahhoz, hogy egy jó asztrológiai konzultációt kapjunk, képesnek kell lenni arra, hogy jól érezzük magunkat, és nyugodtak legyünk az asztrológus jelenlétében = nincs jó kapcsolat, nincs jó konzultáció. Az asztrológus mindenekelőtt egy emberi lény, az ő személyisége mindig rendkívül fontos bármilyen konzultációról legyen is szó.

Ha Ön vallásos, akkor is meg kell tudnia valamit az asztrológus világnézetével és vallási meggyőződével kapcsolatosan, mert lehet, hogy nem érzi magát jól egy ateista asztrológussal vagy egy furcsa ezoterikus nézeteket valló asztrológussal. Ha ön egy hívő keresztény, lehet, hogy nem akar ellátogatni egy olyan asztrológushoz, aki a karmájáról vagy a korábbi életeiről spekulál vagy megtölti az agyát furcsa okkult hókusz-pókusszal. Egy jó asztrológust nem sért meg azzal, hogy ha a világnézete felől érdeklődött egy konzultáció előtt.

 

Csak a legjobbat fogadja el

 

Szánjon időt asztrológusok értékelésére és kiválasztására. Egy jó asztrológusra találás, lehet, hogy hatalmas változást hoz az életében, mert lehet, hogy az életet egy új perspektívából kezdi majd látni és új dolgokat tanul saját magáról. Sajnos egy rossz asztrológus is okozhat jelentős változást az ön életében. Több jól ismert asztrológus, olyan neki küldött levelekről mesél, melyben az emberek arról írnak, hogy "félni kezdtek vagy lelkileg összezavarodtak" még egy jól ismert asztrológussal való konzultációt követően is, és hogy elfogult karaktert elemzéseket és / vagy lehangoló előrejelzéseket kaptak.

Még egy egyszerű asztrológiai előrejelzés vagy karakter elemzés is hozhat tragikus eredményt, mert az asztrológia néhány nagyon mély kérdést érinti az ember életében. És azért is, mert az asztrológiát néha, mint egyfajta tévedhetetlen kozmikus igazságot látják.

Nem az.

Ez csak egy nyelv, melyet olyan emberi lények értelmeznek és használnak, akik még a legjobb szándékkal is, de elkövetnek néhány baklövést: "Meg vagyok döbbenve, hogy mekkora károkat tudnak okozni azok az asztrológusok, akik nem értenek a pszichológiához, akik szabadon bánnak a "jóslatokkal" és elvetik a kétely és félelem magjait az ügyfelekben", írta Alice O., asztrológus és jungi analitikus.

Tehát tegyen akkor magának egy szívességet, és csak a legjobb mellett döntsön, mert az asztrológus néhány nagyon mély és érzékeny kérdésre tapinthat rá Önben és az életében. És, tegyen még egy kis felkészülést is az asztrológiai konzultációra. Egyébként a találkozás új és izgalmas dolgokkal, lehet, hogy elfeledteti a kérdéseket, melyek fejében vannak. És a készülés után élvezze a konzultációt ...

 

Hogyan készüljünk fel az asztrológiai konzultációra

 

Egy jó párbeszéd az ügyfél és az asztrológus között megváltoztathatja a jövőt az ügyfél számára (akár mindkét résztvevő számára) a jelenlegi helyzet meglátásának megváltoztatásával.

Mivel a párbeszéd Ön és a csillagjós közt megváltoztathatja a jövőjét, fel kell készülnie az asztrológiai konzultációra. Van egy jobb esélye a jó asztrológiai párbeszédre, ha tudja, mit keres. Hagyja, hogy az asztrológus tudja, hogy mit szeretne hallani, különösen, hogy milyen konkrét problémák foglalkoztathatják éppen.

A kíváncsiság is lehet olyan jó motiváció, mint bármi más az asztrológushoz való látogatásra, de akkor egy jobb szolgáltatást kap, ha a közvetlen és őszinte az egésszel kapcsolatban.

Ne kérdezzen hamis kérdéseket, csak hogy ellenőrizze az asztrológust - ő is érzi azt. Nem biztos, de ez lehet negatív hatással. Az asztrológus nem jósnő, aki kristály gömbbe tekint, az asztrológia egy nyelv, amelyet alkalmazni lehet bármire, még a hamis helyzetekre és kitalált lényekre is. 

"Jó" asztrológus, "jó" asztrológia

asztrológusEgyes asztrológusok magukat elsősorban információ közvetítőknek tekintik. Ebben az esetben nem kell feltárni semmit magáról - ami azt jelenti, hogy az asztrológusnak nem kell szembesülnie az Ön problémáival - vagy a saját problémáival. Ennek a megközelítésnek vannak a jellemző korlátai. Ezt a megközelítést használó asztrológusok olykor állandóan kedvenc elméleteikről beszélnek, amelyek nem érdekesek az Ön számára.

Ha így van, akkor kérdezze a kérdéseket, és azt mondja meg az asztrológusnak, hogy mit szeretne hallani inkább. Ellenkező esetben a végén a sok meglehetősen pontos, de lényegtelen információval lehet gazdagabb, ami nem alkalmazható semmire.

Más asztrológusok számára az asztrológiai konzultáció az interaktív felfedezés folyamata, két partner bevonásával. Gyakran ezek az asztrológusok megpróbálják szakértelmüket arra használni, hogy az ügyfelek jobban, tisztábban lássák magukat. Általában minél több háttér-információt ad meg az együttműködéshez, annál jobb lesz a párbeszéd. Még ebben a megközelítésbe is gyakran bölcs dolog kérdéseket feltenni, és várni mi az, amit asztrológus válaszolni fog rájuk.

 

Bízzon magában

 

Ne feledje, hogy joga van nem elfogadni - vagy akár meghallgatni - bármit, ami nem stimmel. Néhány fiatal New Age típusú asztrológus - gyakran anélkül, hogy sok pszichológiai szaktudással rendelkezne - azt mondhatja, hogy ha megfelelő tájékoztatást és tanácsadást kap - és ha összeköti magát az "isteni" energiával - elérhet bármit, amire vágyik.

Ne vegye őket komolyan. A jó asztrológusok - mint minden bölcs ember - tudják, hogy ez egyszerűen nem így van.

Annak érdekében, hogy az értelmetlen tanácsokat kikerüljük, ne hallgassunk az ilyen felháborító állításokra. Bár lehet, hogy elutasítja és elfelejti a javaslatokat, a tudatalatti elme emlékezni fog rájuk. Javaslatok gyakran csúnya módon életben maradnak a tudattalanban és néha öt vagy tíz év múlva nyilvánulnak meg.

Különben is, a jó asztrológia nem arról szól, hogy képesek legyünk irányítani az életünket. Annak a megtanulása, hogyan legyünk önmagunk és működjünk hatékonyan a jelenben, az adott körülmények között.

Mindig bízzon a saját ösztöneiben és érzéseiben legelőször is, mert bármi, amit az asztrológus mond, az csak egyfajta szempont, a másik asztrológus lehet, másképp látja. Egy kis asztrológia tanulást követően, ha felkeltette érdeklődését, a módszer hasznosnak bizonyulhat saját maga megismeréséhez.

Legyen különösen óvatos olyan asztrológussal, aki fölényes, és megmondja, hogy mit kellene tennie. Az asztrológusnak meg kell hallgatnia az Ön kívánságait és válaszolnia kell a kérdéseire, alternatívákat és ötleteket adva, de ő soha nem hozhat döntést, vagy próbálhatja meg irányítani az életét.

 

HALLGASSON A SAJÁT ESZÉRE

 

Emlékezzen arra, hogy egy jó asztrológus nem magyaráz meg mindent, ami történik egyszerűen a karmával, nem találgatja, hogy mi lehetett korábbi életében, amivel megérdemelte a sorsát. Az asztrológus nem látja a karmát, a korábbi életét, vagy a fejlettségi a szintjét a horoszkóp alapján, minden ilyen "értelmezés" csak vad és megbízhatatlan látnoki találgatás.

Semmi több.

Különben is, karmikus spekulációk csak azok számára valók, akik kifejezetten kérik őket, soha sem kell meghallgatni ezeket.

Az asztrológus szavai értékelésekor ne feledje, hogy a karma mellett sok más dolog van még, amelyet az asztrológus nem lát a horoszkópban. Még a legrosszabb konfigurációk is megtalálhatóak a bájos és jó emberek horoszkópjában, sok kiváló aspektust találhatunk nem annyira kedves és jó emberek képleteiben. Általában a legnehezebb dolog az asztrológiában azt eltalálni, hogy mi fog megnyilvánulni és mi nem az ön személyiségében az adott körülmények között.

Soha nem lehet tudni biztosra, például, hogy a valakinek a horoszkópjában az van megírva, hogy az illető áldozata vagy elkövetője lesz-e egy gonosz tettnek.

Mivel az asztrológia lehet egy nagyon hatékony eszköz, néhány tapasztalatlan asztrológus hajlamos lehet arra, hogy Istent játsszon az ügyfeleik előtt, de a jó asztrológusok jól tudják, hogy nem adhatnak tévedhetetlen igazságokat, ők csak gyarló emberek, akik a tőlük telhető lehető legjobb módon használják az asztrológia nyelvét, néha kiváló munkát végezve, máskor mégsem. Mindig használja józan eszét és szűrje meg, amit hall. Az asztrológiai elemzés nem szentírás, nem minden lesz igaz, bár egy jó elemzés lehet nagyon hasznos, nagyon elgondolkodtató. Még azokon a pontokon is, amelyek nem annyira igazak ...

Még egy nagyon jó asztrológiai konzultáció után is - de főleg egy nagyon jó asztrológiai konzultáció után - emlékeznünk kell Lord Sailsbury szavaira: "Ha az orvosoknak hiszel, semmi sem egészséges; hogyha a teológusoknak, semmi sem bűntelen; ha a seregnek, semmi sem biztonságos" Én is hozzáteszek: "Ha a asztrológusoknak hiszel, semmi sem miattad van többé... ez csak a te Szaturnuszod, vagy a Neptunusz vagy ennek vagy annak a hatása... "

 

Lehetséges, hogy egy asztrológus meg tudja jósolni egy személy halálát?

 

A védikus asztrológusok úgy vélik, hogy meg tudják jósolni a halált. Nyugati asztrológusok, általában nem. Meggyőződésem, hogy a halál előrejelzése a születési képlet alapján nem hogy ténylegesen lehetetlen utólagos okoskodás nélkül, hanem nagyon-nagyon etikátlan.

Viszonylag könnyű a halál UTÁN elemezni egy születési horoszkópot és megtalálni azokat a tranzitokat és más nyomokat, amelyekkel "meg lehetett volna" jósolni a halált. A legnagyobb asztrológus elmék sem tudtak felállítani formulákat a halál ELŐRE való megjóslására. Az én filozófiám az, hogy a halál nagyon sokféle formában jelentkezhet.

 

 

Vannak, akiknek a halál egy erőszakos, kiszámíthatatlan, traumatikus dolog. Másoknak ez egy békés megszabadulás, áldás is egyben. Néhány ember fél a haláltól, mások pozitívan átadják magukat neki. Mindezek a halál iránti attitűdök, és az hogy hogyan nézünk szembe a halállal, nagyon eltérő módon jelentkeznek az asztrológiában. És azok a tranzitok, amelyek végül is egy ember halála felett uralkodnak bekövetkezhettek előbb is az életében más időpontokban, csak sokkal kisebb hatással.

Ha valaki úgy véli, hogy az asztrológia képes megjósolni a halált, akkor hinnie kell a sorsban, és abban, hogy nincs szabad akarat.

Én egészen biztosan nem hiszek, abban - amint már említettem -, hogy ez az, amiről az asztrológia szól.

Tehát: nem, nem hiszem, hogy a halált előre lehet az asztrológián keresztül látni - és mivel az óriási felelősséggel is járna, nem szeretném megjósolni halált a szülés képlet is, még akkor is, ha azt megtehetném. Vannak nagyon komoly erkölcsi és etikai következményei egy ilyen képességnek, ha létezik.

Olyan honlapokkal kapcsolatban pedig, amelyek azt állítják, hogy képesek előre jelezni a halált: több védikus asztrológia oldal azt állítja, hogy képes erre, és van még egy pár "halál órája" típusú oldal, és ki tudja, mi alapján számolnak. A legtöbb csupán komédia, valóban nem megpróbálnak megjósolni semmit.

Nem adok meg hiperlink hivatkozás ezekhez, de egy internetes keresés a releváns kifejezésekkel sok ilyen eredményt ad ki.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu