Munkaidő naptár


munkaido naptarA munkaidő naptár 2014 / 2015 évben is hasznos eszköz arra, hogy egyszerűen és gyorsan megállapíthassuk, hogy egész évre vonatkozóan miként alakulnak az ünnepek, a munkanapok, és a munkaszüneti napok. Segítségével egyszerűen lehet megtervezni az egész éves programjainkat, nyaralásunkat, illetve természetesen a munkával kapcsolatos teendőinket, utazásainkat, időpontok kijelölését. Hasznos eszköz a hatékony ügyintézésben. Természetesen a használata is egyértelmű, hiszen külön színek jelzik bennük jellemzően az egyforma jellegű napokat, így könnyű értelmezni a feltüntetett információkat. Nézzük át egy rövid összefoglalással, hogy a munkaidő naptár 2014 / 2015-ben milyen meglepetéseket tartogat a számunkra.


A naptár alapján láthatjuk azonnal, hogy az első munkaszüneti nap 2014 2015-ben január 01 lesz, amely egy szerdai napra esik. Ezzel szemben láthatjuk, hogy március 15-e szombati napra esik, így nem okoz változást a munkarendbe. Április21-én hétfőn munkaszüneti nap lesz, ugyanis Húsvét egyik napja minden évben hétfőre esik. Ilyen értelemben ez egy nem mozgó ünnepnek számít. Ezzel szemben május 01 megkavarja kicsit a munkarendet, ugyanis csütörtöki napra esik, ezért a közte, és a hétvégi pihenőnapok közé ékelődött pénteki napot, mint áthelyezett pihenőnap megkapják a dolgozók, melynek eredmény egy 4 napos hétvége lesz. Természetesen a pénteki napot le kell dolgozni, amint ez nagyon jól látszik a munkaidő naptárunkon, mégpedig május 10-én, szombaton.   
     
Következik egy szintén nem mozgó ünnep, ugyanis Pünkösd Húsvéthoz hasonlóan két napos, és egyik napja mindig vasárnapra esik, míg a másik mindig hétfőre. Következik, a nagy állami ünnepünk az augusztus 20-a. Ez az ünnepünk egy szerdai napra esik, így azon a napon munkaszüneti nap lesz. Újabb hétvégét meghosszabbító ünnep következik, amely május 01-hez hasonlóan 4 nap pihenést fog eredményezni, ugyanis október 23-a is csütörtökre fog esni, így a pénteki nap ebben az esetben is áthelyezett pihenőnap lesz. Természetesen ezt is le kell dolgozni, mégpedig az előtte lévő szombaton, azaz október 18-án.

Munkaidő naptár letöltése


A halottak napja, azaz a Mindenszentek ünnepe szombati napra fog esni, így ezzel nem kell foglalkoznunk. Annál inkább kell Karácsonnyal. Maga a 2 napos ünnep csütörtökre, és péntekre fog esni, amely így eleve 4 nap pihenést fog eredményezni a 2 hétvégi pihenőnappal együtt. Azonban az előtte lévő szerdai napot is megkapják a dolgozók, ugyanis arra a napra esik a szenteste. Ezt a napot az előzőekhez hasonlóan le kell dolgozni, mégpedig előre, december 13-án szombaton. Ezzel együtt a Karácsonyi ünnepkör 5 nap folyamatos pihenést fog eredményezni. 

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu