horoszkóp, ezotéria és asztrológia


piros narancs kosAkik a Kos csillagjegy alatt jöttek a világra, azoknak a piros és a narancs a színűk. A kos természeti eleme a tűz, ezért is piros a színe. A piros színt általában a szerelemmel, a vággyal kapcsolják össze, de ez a szín utal a lobbanékonyságra, az energikusságra is, ami a kosokra igen jellemző. Ezek az emberek nem félnek a kudarctól és még, ha találkoznak is vele, akkor sem csüggednek, inkább megpróbálják valamilyen úton - módon megoldani a problémákat. A piros színnel rendelkező emberek nagyon éheznek a szerelemre, de fordítva is igaz tehát rendkívül sokat tudnak adni. A piros színt kedvelő kos érzelmi viharait elég nehezen tudja kezelni. Sokszor indulatos és gyakran ingerlékeny emberekről van szó, de rendkívül jól ki tudja fejezni a gyengédebb érzelmeit is.


A lényeg, hogy nagyon türelmesnek kell lenni és tolerálni kell ezeket a tulajdonságokat, hiszen mindannyiunknak vannak ilyen jellemzői. Elég domináns természetű és szereti, ha uralkodni tud másokon, viszont a hatalmát jól kihasználja és hasznot húz belőle. A narancs színnel rendelkező személyek szintén hihetetlenül energikusak. Nagyon kíváncsi, mindig keresi az újat és a kihívásokat. Ha elhatároz valamit, akkor mindent megtesz, hogy elérje azt a célt, legyen bármi az ára. Néha gátlástalan is tud lenni, de megedzi a sok kihívás és a feladat. Olyan emberekről van szó, akikben nagyon sok a jóindulat, ennek ellenére élete időnként romokban tud heverni és nem tudja összeszedni magát. Tudja, milyen hibákkal rendelkezik, de nem tud megváltozni. Nagyon vidám természet és szereti, ha sokan vannak körülötte. Ezek az emberek, akik a piros és a narancsszín kedvelői, nagyon energikusak és hihetetlen nagy energiaforrás rejtőzik bennünk, amit ha jól aknáznak ki, akkor képesek szinte bármit véghezvinni.

Ha el kell érnünk egy célt és tudjuk, hogy nehéz az irány és az út, ami előttünk van, akkor is fogunkat összeszorítva küzdünk érte, ilyenek ezek az emberek, akik szinte bármire képesek pusztán saját magukból merítve a tüzet és az energiát. A piros és narancsszín a Kos csillagjegy színe, ezek a személyek nagy kreativitással rendelkeznek. Képesek olyan csodákat alkotni, aminek párja nincs, és ebbe beleviszik a szín által kapott tulajdonságaikat, mint például az az energiabomba, ami jellemzi őket és ez az adott tárgyban vagy ötletben is teljesen megfogalmazódik. Nagyon sokan használják amúgy ezt a két színt, mivel kirívó és nagyon feltűnő általában, ha felhívó szerepet akarnak adni valaminek ezt a két színt használják. A boldogság egyik színe a narancssárga, ebből is következtethető, hogy ezek az emberek fogékonyak a boldogságra. A piros színt még a veszéllyel is párosítani szokták épp az imént említett felhívó szereppel kapcsolatban. Lehetne felhozni példákat, mint a Stoptábla vagy egyéb veszélyt jelző táblák, amiket általában pirossal festenek meg.


Önmagában a piros szín már egyfajta kommunikáció az emberek között, hiszen ez a nemzetközi szín, mint ahogyan a többi is, utal valamire. De az erotikára is utalhat, mint például piros ajkak. A szenvedély és a szerelem egyik színe, előszeretettel használják romantikus filmekben vagy egyéb helyeken, aminek a romantikához van némi köze. Minden társadalomban meg van a maga története vagy szerepe a színeknek, mint például a pirosnak és a narancssárgának is. De a dühöt, az erőt és a bátorságot is jelentheti, ezek pedig mind megvannak a Kosban, ezek az emberek általában bátrak, szenvedélyesek és képesek olyan tettekre, amik történelemkönyvekbe valóak.

A régi időkben például a halottak mellé szórtak piros port, mert megvédte őket a veszélyektől, bátorságot és erőt adott a túlvilágon bármit is tartogasson az. A Kereszténység és a Zsidóság körében a fenséget és a komolyságot jelképezte és itt a példa arra, hogy minden kultúrában mást és mást jelenthet egy adott szín. Az Újszövetségben például a bűnt, a veszélyt, a vért jelképezte és fejezte ki. Sokan asszociálnak a vérre a pirosról, mint az ember ereiben csörgedező életre, ezért nagyon nagy jelentősége van. Kínában és Japánban például a narancssárga a szeretet és a boldogság színe. Elgondolkozhatunk azon egy pillanatra, hogy milyen egyszerű dolog a szín és mégis annyi jelentése van és olyan ereje, hogy az ember el se hinné, amikor egy átlagos napon ránéz egy színre.

Annyi szín van és annyi jelentésük, hogy szinte nem is lehet kiigazodni, de ezért jó, mert minden egyes szín a palettán egy egyéniség és minden félét ki lehet vele fejezni, ami nem csupán praktikus, de tudományosan bizonyított tény, hogy az embernek jót tesz, ha sok színnel van körülvéve és nem csupán szürke falak vagy fekete falak figyelik minden áldott nap.

A szín-horoszkóp megmutatja, hogy az adott csillagjegyben született személyre mely színek gyakorolnak kellemes, építő jellegű hatást, így ennek alapján lehet azt tudni, hogy a piros és narancsszín a Kos csillagjegy színe, őket ezek az árnyalatok inspirálják leginkább arra, hogy jó közérzetük legyen, jó hangulatba kerüljenek, sőt nagyon jó hatással van lelki és fizikai állapotukra is, ha a piros és a narancsszínnel veszik körül magukat.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu