horoszkóp, ezotéria és asztrológia


alomfejtesAmikor álmodunk, egy különös világba csöppenünk bele, ahol egyszerre érezzük valósnak és lehetségesnek azt, amit a való életben soha nem tudnánk megtenni. Az emberi agy hihetetlen képessége itt is megmutatkozik abban, hogy bármi, amit álmodunk és elképzelünk az egy saját magunk teremtette illúzió vagy világ. Az álomfejtés 2014 / 2015 során is azzal foglakozik, hogy az álmainkban lezajló történések értelmét próbálja megfejteni. Az álom a mindennapokból jövő tapasztalatok feldolgozásának egyik módja. Az álmokat két kategóriába sorolhatjuk, vannak a jó álmok és vannak a rossz álmok. A jó álmok pozitív történéseket, míg a rossz álmok negatív történéseket dolgoznak fel. A rossz álmok hátterében állhat gyakran egy bizonyos trauma vagy rossz tapasztalat, ami a tudatalattinkba beivódott. De minden álomnak meg van a maga jelentése, ha például rosszat álmodunk, attól sem kell tartani, mert nem mindig van negatív jelentése, lehet például figyelmeztető jellegű is.


Vannak a rémálmok melyekkel bénultság érzés jár, hiszen annyira megijedünk ilyenkor, hogy képesek vagyunk egy kissebb fajta sokkot kapni, ezért van az, hogy ha rosszat álmodunk, akkor hirtelen felébredünk, szívünk hevesen ver és zihálunk, miközben folyik rólunk a verejték. Az éber álom esetében tudatában vagyunk annak, hogy álmodunk, például felismerünk egy adott tárgyat vagy egy képességet, mint például a repülés.

Sok vita van pszichológusok és filozófusok között az álmok jelentését és eredetét illetően, az előbbiek azt állítják, hogy az álomnak meg van a maga funkciója, hisz azért jó, mert józanságra készteti az embert, míg filozófiai oldalról inkább azt mondják, hogy amikor ébren vagyunk, az maga az álom és az álmaink testesítik meg a valóságot. Hát ezen biztos el lehetne még vitatkozni. Azt biztosan lehet tudni, hogy maguk álomképek érzésekből, hangokból és gondolatokból állnak össze, amely jelenségek alvás alatt futnak át agyunkon. Hogy pontosan mi az, ami az álom jelenségét kiváltja, azt a mai napig kutatják a tudósok, az sem egyértelmű minden esetben, hogy egy egy álomnak mi a jelentése, de sok álom esetében, amikor több álomfejtő is ugyan azt a meghatározást preferálja, szinte biztos, hogy hihető és elfogadható a megoldás. Freud szerint például az álmok minden esetben tükrözik az adott személy aznapi tevékenységét, hogy milyen benyomások érték a nap során, hisz a tudatalattink elalvás után kezd csak igazán dolgozni. Az álomfejtés 2014 2015-ben is „divat” lesz, mert az emberek többsége kíváncsi, mit jelezhet előre, amit az éjjel álmodott.

A legjobb helyen jár, amikor álmából felriadva kutatja az okot, vajon miért álmodtam épp ezt meg ezt, lépjen be ide oldalunkra és már meg is válaszoljuk a felmerülő kérdést, – mit jelent, amit álmodtam? Az álomfejtés 2014 2015 során itt velünk a legkönnyebb, hisz az alábbiakban talál jó pár olyan megfejtést, mely megmagyarázza a statisztikák szerint leggyakrabban előforduló álmokat.

Zuhanás, repülés: A mindennap terheinek súlya nyomja a vállunkat, ezzel próbáljuk például lerázni ezeket a problémákat, de akinek tériszonya van az is álmodhat repüléssel és zuhanással kapcsolatos álmokat.

Betegséggel összefüggő álom többnyire valami belső dologgal kapcsolatos, érzelmekkel, testünk mi magunk vagyunk és ha betegek vagyunk akkor rendszerint valamilyen lelki folyamat játszódhat le amit orvosolni kell. A betegségről szóló álom tehát nem mindig jelent konkrétan fizikai jellegű megbetegedést.

Munka: Ez az álomfajta ráébreszt minket arra, hogy mit is szeretnénk valójában csinálni az életben. Ha egy bizonyos munkáról álmodik, akkor valószínűleg az azért van, mert a mostani munkahelyével nem elégedett és változásra van szüksége.

Szerelem: A vágy az érzékiség után, rendszerint azért álmodjuk ezt, mert vágyunk valaki után, aki belép az életünkbe és vágyunk arra, hogy megtaláljon minket a szerelem. De egy bizonyos ember utáni sóvárgás által is álmodhatunk a szerelemről.

Pénz: Az anyagi javak utáni vágy azt jelenti, hogy nem elégedett anyagi helyzetével, vagy esetleg egy olyan lehetőség jöhet majd szembe önnel, amibe érdemes befektetnie. De azt is jelentheti, hogy a munkahelyén kell jobban teljesítenie vagy esetleg nem elégedett a munkahelyével.

Ajtó: Az álmunkban megjelenő ajtók rendszerint kaput jelentenek, tehát a régi és az új életünk közötti átjárót jelentheti. Változást is szimbolizál, a lehetőségek ajtaját, mely kinyílhat előttünk, és ha átmegyünk rajta akkor új dolgok várnak ránk. A kifelé nyíló ajtók azt jelzik, hogy sokkal jobban nyitnunk kéne a külvilág és az emberek felé, a befelé nyíló ajtó a belső problémákkal belső érzésekkel való küzdést vagy megbékélést jelenti.

Szereplés: A szerepléssel kapcsolatos álmoknak gyakran az az oka, hogy elhanyagolva érezzük magunkat és a középpontban szeretnénk lenni. Vagy azt érezzük, hogy nem vagyunk különlegesek, ami kihathat életünkre és ezért álmodunk szerepléssel kapcsolatosan.


Természettel kapcsolatos álmokat azért álmodjuk meg, mert így dolgozzuk el a környezetünk viszonyát önmagunkkal, tehát ahogy viszonyulunk a környezetünkhöz olyan lesz az álmunk és nem csak a természetes környezetre értendő ez alatt, hanem az emberekkel való kapcsolataink is. Az Útvesztő általában kilátástalan helyzeteknél, döntéseknél, vagy azokat megelőzően jelenhet meg álmainkban. Ha bizonytalanok vagyunk, akkor gyakran előjöhet, sőt ha nem találunk valamire megfelelő megoldást, akkor is elég gyakori.

Üldözés: A félelem az ami ezt az álmot előhozhatja, félelem az ismeretlentől vagy attól hogy valaki üldöz minket. Ha valami szorongással tölt el minket például egy helyzet, az is jelentéssel bírhat és kialakulhat az üldözés álmunkban.

Az Utazás általában változást jelent, valami új kezdetét, új környezetet, embereket. Ami arra sarkall minket, hogy legyünk bátrak kilépni a szürke hétköznapokból és merjünk változtatni életünkön. Elégedetlenséget is jelenthet pont ezekben a témakörökben.

Veszteség: ha valakit elveszítünk, akkor a veszteséggel kapcsolatos álmok a gyász eljövetelét hivatottak jelenteni, azt, hogy meg kell békülnünk az egyik családtagunk szerettünk gyászolásával.

Aki Alagúttal álmodik, számíthat rá, hogy egy nehezebb időszak következik be életében, ilyenkor ébredés után az a legcélszerűbb, ha számot vet az ember, mi lehet az oka fenyegetettségének és ha ezt fel tudja tárni, akkor már csak egy lépés a megoldás.

Koldussal álmodni azt jelenti, hogy az adott személynek nem teljes az élete, ilyenkor az érzelmek terén rejteget valamit, elássa magában vágyát, félve a teljes kudarctól megelégszik a morzsákkal is, de meg kell tanulni kiállni önmagunkért, akkora kudarcok is elkerülnek.

Érdekessége az álomfejtésnek és ennek az egész tudománynak, hogy a kísérletek szerint nem csak mi emberek álmodunk, de az állatok is. Figyeljünk meg egy kutyát, amikor alszik, sok esetben láthatjuk, hogy különös viselkedése arra utal, épp álmodik. Már biztosan sokan tapasztalták, hogy kutyájuk álmában fut, vagy épp mosolyog, ekkor egészen bizonyos, hogy olyas valamire „gondol”, ami örömmel tölti el.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu