horoszkóp, ezotéria és asztrológia


alvaspozok jelenteseEgy emberről nagyon sok mindent elárul az, hogy milyen szokások jellemzik, nincs ez másként az alvási szokások terén sem, mint például az alvás közbeni testhelyzetek.  Jelentése mindennek van, valamilyen formában ez tulajdonképpen a testbeszéd kategóriába tartozó tulajdonság. Ezért nézzük most meg, hogy melyik póz mit jelent. Olyan információhoz juthat hozzá, amikről eddig nem is tudhatott. Az alvás része a test, ezért alvás közben is testbeszéddel kommunikálunk, az agyunk, azaz a tudatalattink ilyenkor is közölni akar valamit. Ekkor azonban nem képes kontrollálni a mozdulatokat. Tudományos tény, hogy ha testünkben rossz változások következnek be, akkor az alvásunkban is tapasztalhatunk különböző zavarokat.Ahogy a jellemző gesztusok és testtartások is számtalan információval szolgálnak egy adott emberről, így az éjszaki alváspózok jelentése is egyértelmű. jellemzik nem csak az általános emberi tulajdonságainkat, de visszatükrözik az épp az idő szerinti lelkiállapotunkat, hangulatunkat, élethez való viszonyulásunkat. A tudat kikapcsolódott állapotában testünk szinte tőlünk független életet él, átélve akár az elmúlt nap, vagy napok történéseit és ekkor bizonyos alváspózok felvételével reagál a test ezekre az élményekre. Az alváspózok jelentése 2014 2015-ben sem változik, hisz ezek már már berögzött jó, vagy rossz szokásoknak könyvelhetők el.

alvaspozok ertelme

Testhelyzetek:

Magzatpóz: Nem túl erős önbizalomra vall, félénk és gyámoltalan személyiségre vall. A mindennapi gondoktól való rettegés eluralkodott és kissé visszahúzódóbb lesz ettől, ami alvásán is megmutatkozik. Ez a testhelyzet arra mutat rá, hogy inkább elkerüli a konfliktus helyzeteket. Az az ember, aki ilyen testhelyzetet vesz fel, annak a tudatalattia azt mutatja meg, hogy zárkózottabb típus.

Oldalunkon való fekvés: Ez a testhelyzet arra utal, hogy logikus módon gondolkozik az illető, tehát realista felfogású, azonban kapkodós és szétszórt vagy sokszor nem tudod, hogy minek hol a helye és nem figyelsz oda, nem koncentrálsz eléggé feladataid elvégzésére.

Összekulcsolt kezek és lábak: Ha ilyen helyzetet vesz fel teste, akkor ez is jelentéssel bír. Két csoportba oszthatjuk ezeket a jelentéseket attól függően, hogy alanyunk férfi e vagy nő. Ha férfi akkor sikertelenségről beszélhetünk, ha nő, akkor valami ellen védekezik, vagy esetleg támad.

Ökölbe szorított kezek: Ez is egy fajtája a különféle testhelyzeteknek, gyakran agresszivitást fejez ki, testünk tudat alatt reagál bizonyos történésekre, ami agressziót válthat ki, ezért szorul ökölbe kezünk. Ez jellemzően férfiakra vonatkozik, de ha nőről van szó, akkor furcsa tényező áll fent hiszen, ha mondjuk elég harmonikus és nyugodt nő az illető, ez elárulja, hogy igazából vezetne és uralkodna.

Kinyújtott végtagok: Vágyik arra, hogy elérjen valamit, sokszor a kinyújtott végtagok az elérni akarást szimbolizálják, a siker, a pénz és a hírnév felé. Küzdesz és reménykedsz, nem adod fel álmaidat, tisztában vagy képességeiddel.

Háton fekvés: Kissé ingerült természetre vall, hirtelen haragúra, viszont nagyon energikus és szókimondó, szőrszálhasogató. Nagyon sok energiát emészt fel az, hogy mindig pörög és csinálni akar valamit. Annak ellenére, hogy ilyen személyiségre vall ez a póz, nagyon sokan így alszanak, köszönhetően a rohanó stresszes életnek. Van ennek azonban egy másik változata is, amikor az illető háton fekve alszik úgy, hogy karjaikat szorosan testük mellett fekszenek. Ez a póz csendes, visszahúzódó személyiségre utal, kerülik a konfliktusokat és e mellett hallatlan nagy önuralommal bírnak.

Kéz a fej fölött: nyugodt, kiegyensúlyozott természetre utal, aki harmóniában van környezetével. A munka az életed része, minél jobban akarsz teljesíteni, hogy elégedett légy magaddal. Mindenben feltalálod magad és még a legnehezebb kihívásokat is meg tudod oldani, ezért könnyű az élet számodra.

Összegömbölyödés és párnával való elalvás: Nagyon ritka testhelyzet, olyan nőknél jellemző, akik szerelmi csalódáson vagy váláson estek túl. Nem dolgoztad fel, ami megtörtént és ragaszkodsz a megtörtént és már elmúlt eseményekhez.

Oldalt és hason fekvés: Érzelgős és érzékeny lélekre vall, aki könnyen meg akarja szerezni a dolgokat az életben és erre is összpontosít.

Hason fekvés: Az egyik leggyakoribb alváspóz, amit alkalmaznak. Az emberek 62%-a felveszi ezt a formát és alszik ilyen helyzetben. Az ilyen személyiségek gyakran beképzeltek vagy egoisták, akik azt hiszik a világ közepe ők maguk.

Állon lévő kéz: Nagyon szereti, ha cikizhet másokat és nagyon sokat gondol magáról.

Keresztbe fekvés az ágyon: A jövőre gondol, furcsa helyszínekre utazik álmában, különféle gondolatai vannak arról, hogy mi fog történni vele.

Tuskópóz: Amikor valaki az oldalán fekve lábait egyenesen kinyújtva tartja, karjai pedig leengedve, akkor olyan személyiség áll előttünk, aki igen egyszerűen és könnyedén kerül másokkal kapcsolatba, állandó középpontja a társaságoknak.

Szabadeső tartás: Az az alváspóz, amikor az ember hason fekszik, behajlított karral úgy, hogy kézfejét a fejéhez húzva tartja. Magabiztos, erős és társaságkedvelő egyéniségre utal ez a tartás.

Csillagpóz: E testtartás jellemzője a hanyatt fekvő test szétvetett lábakkal és karokkal. Ami ebből következtethető az alváspózok jelentése szerint, hogy a személy másokat maga elé helyező szerény egyéniség.

 

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu