horoszkóp, ezotéria és asztrológia


oroszlan horoszkopAranysárga, az Oroszlán csillagjegy színe - Egészen érthető, hogy az aranysárga az Oroszlán csillagjegy színe, hiszen eleve uralkodó bolygója a sárga színű Nap. Tudjuk, hogy a oroszlán jegyében születettek mind jólelkűek, víg kedélyűek, egyszerre tudnak misztikusak és uralkodók lenni, mellette pedig robbanásig tele vannak energiával. Szélesősége esetekben hajlamosak a gyakori dühöngésre, és ezzel a rossznak mondott tulajdonságukkal sokat hadakoznak. A nap trónjával ékeskedve az Oroszlán többnyire egy jó pozíciót és sok szerencsét hordoz magában, hisz az aranysárga utal némi hatalom után vágyakozásra is, eleve az oroszlán szó intuíciót jelent, ami utal arra, hogy e jegy szülötteinek mindig jók a megérzései.


Az aranysárga, az Oroszlán csillagjegy színe a könnyed élet és lét jelképe, a szín a napfényt idézi fel és e mellett arra enged következtetni, hogy kedvelője számíthat a legkiválóbb alkalmak és lehetőségek beteljesülésére. Az oroszlánok, akik szívesen és gyakorta hordanak sárga ruhákat, annak különféle árnyalatait– de főként az aranysárgát -, mindig jókedvűek, optimistán tekintenek a jövőbe, és másokat is erre a hozzáállásra sarkallnak. Minden érdek nélkül képesek szeretni és barátságokat kötni, az aranysárgához vonzódó személy soha nem szűkmarkú, inkább adakozó és jószívű, hamar megbocsát másoknak.

Az aranysárga színben pompázó Oroszlánnak talán azt a hibát lehet felróni, hogy mint az álatok királya, büszke és hiú, sok esetben túlzottan is, és e miatt néha komoly bajba is keveredhet. Mindig tündökölni és ragyogni szeretne, de többnyire ezt nem teszi mások kárára. Kiváló barát, mindenben lehet rá számítani, párját lángolva képes hosszú távon szeretni, vidámság és öröm vele az élet.

Az Oroszlán jegyűekhez oly közel álló aranysárga szín – mint általában a sárga – a szerencsét, a sikeres életutat, a bölcs és életvidám gondolkodást fémjelzi, e személyek között sokan vannak, akik kiváló logikával és kimagaslóan jó értelmi szinttel rendelkeznek. Az aranysárga pedig önmagában az intellektus magas fokát fejezi ki, jóságos természetről, erős hitről árulkodik. Az Oroszlánok esetében ez az erős hit alapozza meg optimizmusukat, méltóságteljes és határozott fellépésüket. Elhatározása mellett, hogy minden téren teljes életet élhessen és éljen, minden körülmények között kitart, és a mellett, hogy elvárja másoktól az iránta való tiszteletet, mégis a csillagjegyek között ő rá lehet mondani, hogy a legjóságosabb személyiség. Büszke, de jólelkű, nagyon hamar meg lehet bántani és össze lehet törni a szívét, ha nem vigyázunk. Soha nem hazudik, és ha más ezt teszi, akkor ez taszítja igen csak, hisz ő maga egyenes és nyílt, ezt elvárja másoktól is. Szereti, hogyha fontosnak és nélkülözhetetlennek tartják, de ettől még a látszat ellenére egyáltalán nem egoista, inkább néha túlságosan érzékeny.


Az Oroszlán horoszkóp csillagjegy alatt született emberek tehát nem véletlenül kedvelik a sárgát és annak is főleg aranysárga árnyalatát, ez pedig nem csak öltözködésükben, ízlésvilágukban mutatkozik meg, hanem például a művészeti hajlamaikban, kifejezésmódjukban is. A festmények közül azt kedvelik, amelyen látható a narancssárgába hajló Nap, a sárga különböző árnyalatú virágai és persze a fémek között az arany a kedvencük, a kövek közül pedig a borostyán.

A sárga és ezzel együtt az aranysárga szín is a szerencse mellett az önmegvalósítást is jelképezi, ha például egy Oroszlánt meg szeretnénk lepni, jó kedvre akarjuk deríteni, akkor nem kell hozzá más, mint ajándékozzuk meg egy szál margarétával, vagy egy szép sárga kővel, máris ki lesz cserélve. Természetesen ő maga is igyekszik úgy kialakítani közvetlen környezetét, hogy e szín túlnyomó többségben legyen lakásában, még a munkahelyén is fel lehet fedezni egy egy darabot, amely számára biztosítja a jó közérzetet és a biztonságérzetet.

Az Oroszlánok igen gyakran kemény harcosok a szó jó értelmében, kitartóak, bátrak és remek tehetséget mutatnak a szervezés terén, ugyanakkor érdekes természetűek, mert majdnem mindegyikükben van egy nagy adag szentimentalizmus, amely emberivé, szerethetővé teszi őket. Tudnak persze haragosak is lenni, és van persze köztük is, akinek nem elég nagy az önbecsülése, saját magát nem tartja sokra, de ezt bármely csillagjegy esetében fel lehet fedezni. Az biztos, hogy a maradéktalan boldogságához és boldogulásához szüksége van némi hatalomra, arra, hogy irányító szerephez jusson, hogy életét és munkásságát elismerés övezze.

Mint a nap sugarának színe, az aranysárga kedvelőjét arra ösztönzi, hogy békét teremtsen maga körül, nagyon tud szeretni és kedvelni, és mélye felelősségérzettel viseltetik szerettei iránt. Vigyáznia kell azonban arra, hogy erős birtoklási vágyát fékezze, mert ha nem tud ezen a tulajdonságán uralkodni, könnyen rámehetnek a kapcsolatai, hisz nem mindenki viseli el, hogy egy „uralkodó” irányítsa az életét. Az Oroszlán az,, aki szeretteiért és általában másokért a világot is képes felforgatni és mindent megtenni, azonban nagyon oda kell figyelnie arra, hogy ezt nem azért tesszük, hogy visszakapjuk, mivel nem vagyunk egyformák. A nagylelkű ajándékozás – amit az Oroszlán esetében ismerünk – kellemetlen helyzetbe sodorhat másokat, ha azt látják, hogy fordítva is meg vannak az elvárások. de amit számítás nélkül, szívből ad az Oroszlán, azt egészen biztosan visszakapja, csak nem szabad mérlegelni az adott és kapott ajándékok értékét. Mindenképp el kell azonban ismerni, hogy az Oroszlán mindenkor figyel a körülötte lévő világra, a körülötte élőkre, nagy társadalmi életet él, ezért nehezen kisajátítható, de élmény és boldogság mellette élni, mert olyan, mint az aranysárga szín: kedves, szeszélyes, tüzes, és ugyanakkor megbízható.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu