horoszkóp, ezotéria és asztrológia

számítógép asztrológia 

A számítógépes technológia fenomenális arányban fejlődött, egyre összetettebbé és hatékonyabbá válva az 1960-as évekbeli kezdetektől fogva. Már nem azt jelenti, hogy kizárólag tárolják az üzleti adatokat, a számítógépek személyes eszközökké fejlődtek és lehetőséget adnak nekünk arra, hogy egyszerűsítsük a bonyolult feladatokat és percek alatt könnyedén elérhetővé és terjeszthetővé teszik az információkat. A megfizethető és nagy teljesítményű számítógépek elterjedésével az elmúlt évtizedben jelentős változások történtek az asztrológia területén, elsősorban az internet, valamint az automatikus mechanizmusok által létrehozott táblázatok és égi hatások értelmezéseinek megjelenésével.

A mai személyi számítógépek interaktívak és erősek. Sok mindent kényelmesebbé tesznek számunkra melyeket mára magától értetődőnek tartunk, mint például az adatgyűjtést és rendszerezést, a matematikai egyenletek feldolgozását és számítását és az adatközlést a különféle felületeken és határokon túl. Nagyobb szabadságot tudunk megvalósítani életünkben a technológia által nyújtott, nagyobb rugalmasság és alkalmazhatóság következtében.

Személyi számítógépek sokféle változatban jelennek meg. Íróasztalokon ülnek, ölünkben fekszenek, tenyerünkbe illeszkednek, és még csuklóinkon is nyugszanak. Ezekben a modellekben különféle alkalmazhatóságok rejlenek a szakértő és kezdő asztrológusok számára. Az egyik legújabb kiegészítő egy olyan zsebméretű eszköz, melyet kifejezetten asztrológiai elemzéshez alkottak meg. A születési dátum, idő, hely bevitelét követően a planetáris hatások, zodiákus jelek, és fényszög adatok jelennek meg.

 

 

Ez a praktikus eszköz lehetőséget ad az asztrológusnak, hogy olyan ismerősök horoszkópját állítsa fel saját tájékozódása céljából, akikkel csak nemrég találkozott egy üzleti összejövetelen, vagy buszozás közben. Méreténél fogva könnyen bepakolható üzleti találkozókra, hosszú utakra.

Egy másik népszerű választás szakmai asztrológusok körében, a notebook számítógép, melyet méretéből kifolyólag el lehet vinni az ügyfélhez, ha kell. A notebooknak az is az előnye, hogy sokkal összetettebb asztrológiai elemző programokat lehet benne tárolni, mint a zsebváltozatban valamint, hogy nyomtatót tudunk hozzá kapcsolni, melynek a segítségével szakmai jelentések nyomtathatók. Összességében azonban az asztali számítógép uralja továbbra is legjobban a piacot elsősorban a kiváló funkcionalitása és feldolgozási teljesítménye miatt.

A matematikai az asztrológia egy fő összetevője volt már a kezdetektől fogva.

Valójában az elvárás az volt, hogy egy asztrológus legyen járatos a csillagászatban, a földrajzban, a különféle időszámítási rendszerekben és a naptárakban. Ezen tantárgyak ismerete volt szükséges egy horoszkóp felállításához. Az a számítástechnika eljövetelével azonban ez a követelmény már nem igaz. Vitathatóan ugyan, de vannak olyan megalapozott okok, amiért fontos, hogy megértsük ezeket az összetevőket, és hogy milyen kölcsönhatás van közöttük egy horoszkóp felállításakor. Az asztrológusok félórától akár több napig tartó időt tölthetnek égi adatok feltérképezésével és elemzésével, a feladattól függően. Alapesetben, az asztrológusoknak le kellett fordítani a születési helyet a hosszúsági és szélességi koordinátákra, meghatározni az időzónát ezeknek a koordinátáknak és a születési idő segítségével és ezután ki kellet számítani a születés sziderikus idejét. Ez az információ lehetővé tette a házcsúcsok és a planetáris pozíciók meghatározását.

Különféle segédletek, mint pl egy almanach, efemeridák és logaritmus táblázatok kellettek egy alapvető elemzés elkészítéséhez. Ez a folyamat így zajlott még két évtizeddel ezelőtt is.

Az asztrológia soha sem volt a matematikailag fogyatékosok asztala.

A technológia fejlődések az elmúlt 15 évben azonban hatalmas megkönnyebbülést hoztak a kezdő és profi asztrológusok számára egyaránt. Többé nem kénytelenek matematikai számításokat végezni ceruza és papír segítségével. Az asztrológusok a számítógépben rejlő kiváló képességekre támaszkodnak. Mind az az adatot, ami régen almanachokban és más asztrológiai kézikönyvek volt megtalálható, most asztrológia programok tartalmazzák. Ezt követően ki lehet számítani a legösszetettebb asztrológiai hatásokat is, másodpercek kérdése alatt és nagy pontossággal lehet beszámolni az eredményekről. Ezek a technológiai fejlesztések számos előnyt nyújtanak.

Először is, még akkor is, ha egy asztrológus 100 százalékig pontos a számításaiban, a kézi számítások korlátozhatják az értelmezést csekély valószínűségi fokon belül. Ugyanakkor a számítógép képes értelmezni a bonyolult szabályokat és számításokat, ami messze túlmutat az átlagos emberi képességen, és így biztosítja azt, hogy az asztrológusok pontosabb adatokhoz jussanak, gyakran két másodpercen belüli vagy a csekélyebb valószínűséggel. A védikus asztrológia, a harmonikus minták, középponti struktúrák és előrejelzések a legnehezebb elvégezhető értelmezések közé tartoznak. Ami izgalmas a számítógépes számítás feldolgozásban, hogy képes kezelni ezeket az asztrológiai egyenleteket óriási könnyedséggel és gyorsasággal.

A szoftverek képességei nem állnak meg a pontos számításoknál. A számítástechnika fontos segítséget nyújt azáltal, hogy nagyobb rugalmasságot biztosít az asztrológiai értelmezések előállításában. A különböző számítógépes programok tartalmazzák a különböző jelentéseket és a megengedett paramétereket. Meghatározhatunk napi átvonulásokat és születési képleteket az egyik fajta program segítségével, míg a másikféle csak a jövőbeli kilátások elemezésére képes, mint mondjuk, hogy június 5. jó nap lesz-e az utazásra. Függetlenül attól, hogy milyen típusú a készített jelentés, az az előnye a számítógépes program használatának, hogy lehetővé teszi a kritériumok és paraméterek módosítását és egy új értelmezés megtekintését néhány másodpercen belül.

A képletek és jelentések készítésének képessége nem mindig volt ilyen egyszerű.

Egy évszázaddal ezelőtt, az állatövi kört és az értelmezéseket kézzel írták le kifejezetten az érintett személyt részére. Azonban egy forradalmian új, Alan Leo (1860 - 1917) által kezdeményezett elgondolás végül mindent megváltoztatott. Az ötlet egy a reklámfogásból származott, amivel a Modern Asztrológia magazin számára szerettek volna több előfizetőt csalogatni.

A reklám ingyen születési horoszkópot ajánlott az előfizetőknek. A hatalmas sikerrel tekintettel Leora nagy nyomás nehezedett, amint egyre több ügyfélnek kellett, születési adatokat kiszámítania és elemzéseket írnia. Kétségbeesésében, hogy időt takarítson meg, Alan Leo kifejlesztette a gyakori égi hatások standard értelmezései leírásának és mimeografiájának az ötletét. (1) Leo az asztrológusokat és az ügyfeleket a szabvány asztrológiai leírások első verziójával látta el.

Nyolcvanöt évvel később, a számítógépes technológia lehetővé teszi az asztrológusoknak a "szabványosított" számítógép által generált képletek rendkívül egyszerűen történ előállítását. Hasonlóan Leo ötletéhez 100 évvel korábban, a számítógépes jelentés szöveges összetevője a főzőcskéhez hasonló. Például, ha a Mars trigonban van a Nappal és a Jupiter az Oroszlánban jelenik meg a horoszkópban, a hozzávalók szövegszakasz konzervjeit keverjük össze ahhoz, hogy részben, egy elemzést kapjunk. A hozzávalók összekeverésének a módszere a kezdetekhez képeset változáson ment keresztül és összefüggés-kereső jellegűvé vált, ahol a szoftver programban lévő bizonyos alkotóelemek társítása történik. Ugyanakkor, az az előny származik a számítógép által generált jelentésekből, hogy a hivatásos asztrológusok már nem kénytelenek ügyfeleik számára készült számítási egyenletekkel és írásbeli kiértékelésekkel órákat tölteni, jelentős időt és erőfeszítést megtakarítva ezzel.

Az időnyereség lehetővé teszi a szakembereknek, hogy jobban összpontosítsanak az égi hatások és minták értelmezési szempontjaira.

Egy másik megfontolandó szempont az új technológia bevezetésével és az asztrológiai szoftverekkel kapcsolatban az, hogy könnyebb betekintést enged az asztrológia tudományba azon egyének számára is, akiknek a tehetségük inkább a kreatív, jobb agyféltekés dolgokban rejlik. Korábban, aki nem ismerte a bonyolult logaritmusokat és hasonló matematikai számításokat nem volt képes beleásni magát teljes mértékben az asztrológiába.

De a mai technológiával, bárki, aki tudja használni a számítógépet, gyakorolhatja az asztrológiát. A jelentősége ennek a tényezőnek az, hogy az asztrológiát elérhetővé tette a tehetségek egy szélesebb köre számára.

Még ennél is tovább menve, az újabb technológiai fejlődés a számítógépes intelligenciát egy új kifinomultsági szintre tolta ki. Azon relációs képesség mellett, miáltal azonosítani lehet a különféle kapcsolatokat és összefüggéseket a bolygók, elemek, és a zodiákus jelek között, a számítógépek képesek elemezni olyan bonyolult asztrológiai mintákat, mint az élet-témák és pszichológiai trendek. Az egyik első számítógépes program, ami teljes mértékben kihasználta ezt a haladást a Psychological Horoscope Analysis volt az Astro*Intelligence-től. Egy interjú röviddel a szoftver megjelenése után 1987-ben megadja a fejlesztés mögött álló műszaki tudományt és okokat.

Alois Treindl mondta:

Amikor olyan számítógép programot telepítünk, amely egyéni asztrológiai elemzéseket készít, győződjünk meg róla, hogy a program a lehető legtöbb olyan képességgel rendelkezzen, mint amelyek egy emberi tanácsadónak is meg vannak. Egészen a közelmúltig ez technikai okok miatt lehetetlen volt. Az elmúlt néhány évben azonban olyan információs technológiát fejlesztettek ki, amelynek a célja egy szakértő képességének az utánzása számítógép segítségével. Ezt a területet általában, mint "mesterséges intelligenciát" határozzák meg, bár jobb lenne az "ismeret alapú rendszerek", az "ismeret feldolgozás" vagy a "szakértői rendszerek". A számítógépet meg kell tanítani egy adott területre - a probléma ebben rejlik - úgy, hogy az egy valódi szakember feladatát legyen képes ellátni. Ha egyszer ezt sikerül elérni, akkor a számítógép képes lesz majd megoldásokat találni konkrét problémákra. . .

A "mesterséges intelligencia" lehetővé teszi, hogy a számítógép "lásson"képeket, szerkezeteket és hogy analógiákat találjon az egész horoszkópban.

A program az általa már elmentett pszichológiai modellekkel dolgozik. E tekintetben a program által használt módszert egy emberi szakértőhöz lehet hasonlítani. Sokkal inkább szintetikus, mint analitikus módszer. 

A "mesterséges intelligenciával" közelebb kerülünk a születési horoszkópjainkban lévő témák és lelki, hajlamok számítógépek általi mérésének lehetőségéhez. Például, hogy egy számítógépes program lehet, hogy meg tudja állapítani, hogy vajon egy ember inkább logikusabb gondolkodású, vagy inkább kreatív, a költészet érdekli és nem a filozófia, mindezeket a születési horoszkópban található témák alapján. Ezeknek a kapcsolatoknak az elemzése különösen hasznos lehet nem csak profi asztrológusok, hanem pszichológusok, tanácsadók, az alternatív gyógyítók számára is, akik az asztrológiát, mint diagnosztikai eszközt használják.

Az asztrológia és az orvosok közötti kapcsolat több ezer évre nyúlik vissza. Természetes volt, hogy egy orvos nem csak a gyógyászati gyakorlatban volt szakember, hanem az asztrológiában is. Ez a partnerség segítette a diagnózis és prognózis felállítását és az orvosság kiválasztását. Azonban az asztrológia és a tudományos közösség szétválásával a 1700-as években és a felhalmozott nagyobb orvosi ismeretekkel, az orvosi közösség elvált az asztrológiától, többé nem igényelve annak segítségét a betegek gyógyításához. Ma, az orvosi asztrológia csak néhány orvosra korlátozódik. A múlt században azonban már egyre több a pszichológus, tanácsadó, valamint természetgyógyász használta az asztrológiát a gyakorlatban, mint diagnosztikai eszközt és a páciensek mélyebb megértése végett.


 

A speciális asztrológia szoftverek megjelenésével e szolgáltatók számára, a szakemberek gyorsan fel tudják tárni az aggodalomra okot adható területeket, jelentősen csökkentve a régi kézzel végzett eljárásokkal járó erőfeszítéseket, több időt teremtve arra, hogy saját szakterületükre összpontosíthassanak. Ez a kritikus fejlesztés bebizonyította azt, hogy nem kell feltétlenül asztrológia szakértőnek lenni annak hatékony használatához.

Ez elvezet minket ahhoz a nagyon előnyös hatáshoz, amellyel a számítógépes technológia járult hozzá az asztrológiához - a kezdő és az átlagos ember belépése az asztrológia világába. A 20. század közepén, az újságokban vidám cikkek jelentek meg, melyek nap jegyes horoszkópokat tartalmaztak. Ezek a szinte minden magazinban megtalálható cikkek évtizedek óta nagyon népszerűek az olvasóközönség körében. Nem ritka, ha az utcán séta közben vagy munkatárssal való beszélgetés közben ezt a kérdést halljuk: "Neked mi a nap jegyed?"

Nem csoda, hogy ha a közönség nagy része azon a meggyőződésben van - abból kifolyólag, hogy minden nap több millió ember olvas nap jegy asztrológiát - hogy az asztrológia az állatövi jegyekről szól. Azonban az Internet születése valószínűleg megváltoztatja ezt megítélést.

Az Internet nagyobb szabadságot ad nekünk az információcserére. Azt is megváltoztatta, ahogyan tanulunk, árucikkeket vagy szolgáltatásokat vásárolunk. Az internet kifejlesztése jelentős hatással volt az asztrológiára, mind a nagyközönség, és mind az asztrológusok számára. A lakosságra gyakorolt hatását tekintve, a tanulmányok szerint, a hit az asztrológiában megkétszereződött az 1970-es évek óta. Rock Gertrúdé Levibe kiemelkedő asztrológus, azt mondja, hogy az USA Today által végzett, a nemzet egészére kiterjedő közvélemény kutatás szerint, mely 1977-ben azt a kérdést tette fel: "Hiszel az asztrológiában?"

Csak 17 % - az amerikaiaknak vélte úgy, hogy hisz az asztrológiában.

Ugyanakkor, az USA Today 1993-ban is elvégezte ezt a felmérést, mely szerint az asztrológiába vetett hit 37 % -al nőtt. További tudományos tanulmány nélkül, nehéz megítélni, hogy az igazi okok mik a számok mögött. Azonban nem kell nagyon elrugaszkodnunk ahhoz, hogy arra a következtetésre jussunk, hogy az Internet hatása valószínűleg hozzájárult a hívők egyre növekvő számához.

Az egyik érdekes jelenség az internettel kapcsolatosan az, hogy képes az egyént névtelenné tenni. A Cosmic Patters-el, a Kepler Astrology program gyártóival folytatott interjúban Dave Cochrane azt mondta, hogy az ember el tud látogatni az egyik honlaptól a másikig, és nem lehet beazonosítani ugyanazon módon, mint amikor valaki egy a könyvesboltba látogat el.

A névtelenség egyfajta biztonságérzetet nyújt, ahhoz, hogy úgy tanuljunk valamiről, hogy összefüggésbe hoznának minket az adott témával. Nincsen bíró, aki ítélne, vagy újjal mutogatna. Miért jelentős ez? A névtelenség lehetővé teszi az egyén számára, hogy legyőzzön bármilyen félelmet az asztrológia világának a felfedezése közben, így elég idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy önbizalommal alkossanak újonnan véleményt erről a tudományágról.

A tárgy világhálós kutatása során, az asztrológia másik formáját mutatják be, amely messze meghaladja a legtöbb nap jegy horoszkópot, amelyhez a legtöbben hozzá vagyunk szokva. Ugyanúgy léteznek online napi horoszkópok is. Valójában ezek ugyanolyan gyakoriak, mint a papír alapú társaik.

A véletlenszerű keresés a Yahoon a "nap jegy horoszkópra" 39.500 hivatkozást hoz fel, amelyek napi, heti, vagy havi előrejelzéseket ajánlanak.. Azonban a legtöbb asztrológiai honlapon további részletek vannak egy vagy több különböző típusú asztrológiával kapcsolatosan. Egy kíváncsi személy számára, ezek az oldalak igen népszerűek, és sokkal nagyobb betekintést nyújtanak a szimbolizmus komplexitásába és a tudomány történelmi oldalába. Ezzel a rengeteg információval az interneten, nem csoda, hogy

az asztrológia a 200 leggyakrabban keresett témák közé tartozik a keresőszolgáltatásoknál. 

A technológia azt is lehetővé teszi, hogy az asztrológia egy új élmény legyen - interaktív és személyes. Egyesítve magában az Internetet erejét és az elektromos posta mechanizmusát, az egyedi születési adatokon alapuló, személyre szabott tranzitok elektronikus kézbesítése mostanra valósággá vált.

Az elektronikus kézbesítést, hihetetlen módon, az asztrológiai hatás érkezése előtt lehet elvégezni, lehetővé téve ezzel azt, hogy az adott személy feldolgozza azt, és felkészüljön. Ezen túlmenően, az internetes technológia lehetővé teszi, hogy bármilyen más számítógépes elemzés, mint például a születési horoszkóp, vagy a Nap visszatérés előrejelzés, azonnal látható legyen. Két fő példa ezekre a technológiákra a StarIQ.com és az astrology.com oldalakon található. A StarIQ.com tagjai ingyenes "bolygó előrejelzést kapnak" pár nappal a fő bolygó tranzitok előtt, hogy felhívja a figyelmet a közelgő hatásokra. Az előrejelzések, amelyek kb. két bekezdésben taglalnak minden hatást, a szolgáltatásra való regisztráció során megadott egyéni születési adatokon alapszanak. Ezzel szemben, az Astrology.com személyre szabott e-maileket küld az előfizetők számára a napi bolygó tranzitokról egy kisebb díj fejében.

Ez a honlap arra is többféle lehetőséget ad, hogy online elemzéseket jelenítsünk meg kevesebb, mint két perc leforgása alatt. Miután kiválasztottuk a fizetős vagy az ingyenes elemzést, bevisszük a születési időt, dátumot és a helyet, ami öt percnél kevesebb időt vesz igénybe, és már meg is jelenik az elemzés. Ezek a különböző típusú jelentések étvágyat csinálhatnak további online felfedezésre és végül egy hivatásos asztrológussal való konzultációra.

Bár a számítógépes technológia nagymértékben járul hozzá az asztrológia egyre növekvő sikeréhez a nagyközönség körében, mégsem reális azt feltételezni, hogy a számítógépek fölöslegessé teszik a vágyat vagy szükséget az asztrológiai konzultációra. A számítógépek kiváló lehetőséget nyújtanak a komplex szabályok és számítások analizálása területén, továbbá a termékeknek és a szolgáltatásoknak a kézbesítéséhez az interneten keresztül. Már egyedül ezen ok miatt kritizálják az asztrológusok a számítógépes horoszkópok használatát. A "mesterséges intelligenciának" a kifejlesztése ellenére, nem ritka, hogy ha egymásnak ellentmondó kijelentéseket találunk egy asztrológiai leírásban, amelyeket számítógép állított elő. Ez elég zavaró lehet az ügyfelek számára is. Hoen Joyce egyszerűen fogalmaz:

"A számítógép soha nem tudja helyettesíteni egy asztrológusnak a látásmódját, a számítógép egymásnak ellentmondó kijelentésekre bontja a horoszkópot és nem tudja mérlegelni az egyik tényezőt a másikkal szemben, mivel sem képzettsége, se intuíciója nincs." 

Dave Cochrane rámutat arra is, hogy az ember összetett lény és a társadalomba történő beilleszkedésük több részegységből áll - a környezet, a személyes döntések, gének, és asztrológiai hatások, hogy csak egy néhányat említsünk. Általában vannak az egyén életének olyan részei, melyeket nem lehet átlátni számítógépes program segítségével. Ezeket értelmezhető egységgé az asztrológiai tanácsadás vagy konzultáció során lehet szintetizálni legjobban. Ideális esetben együttműködés van a számítógép és tanácsadó között. Egyik elvégzi a számításokat, és a másik értelmet az adatoknak, olyan módon, hogy az ügyfél azt képes legyen megérteni és a saját életében alkalmazni.

A történelmi elődjeikkel ellentétben, a mai asztrológusok kihasználhatják a különféle technikai eszközökben rejlő lehetőségeket, hogy az ügyfeleiket a lehető leghatékonyabb és legteljesebb módon segítsék. Az asztrológiai szoftver mellett, amelyekről már hosszasan beszéltünk, az internet is rendkívüli módon segítette az asztrológusokat. A számítógép az a közeg, amelyen keresztül az asztrológusok kommunikálni, tanulni, és információkat gyűjteni tudnak, a közönség felvilágosítása mellett.

Az e-mail lehetővé teszi a többi szakemberrel való érintkezést a világ minden tájáról az időzóna különbség és a nevetséges költségek kikerülésével.

A barátság létesítése és fenntartása, valamint a támogatás és az ismeretszerzés rendkívül hasznosak és egyszerűen megoldhatók az internetes technológia alkalmazásával. A kapcsolattartást úgy lehet megoldani, hogy az kényelmes legyen mindenki számára, egymástól függetlenül. A korlátoknak a technológia általi lebontása globális piacokat nyitott meg. Egyébként a más szakmák képviselőivel, az asztrológusok is elérhetik a minden eddiginél szélesebb közönséget, függetlenül földrajzi helyzetüktől. Az internetről az is kiderült, hogy meglehetősen átfogó forrás, a sokféle témáról történő információ gyűjtéshez. Ha szeretne többet megtudni a karrier vagy pénzügyi asztrológiáról, egy minimális tájékoztatást lehet róluk kapni egy kulcsszavas kereséssel valamelyik keresőmotorban. A körültekintő asztrológus meggyőződik arról, hogy az általuk olvasott információ megbízható forrásból származik-e.

A számítógépes technológia nyitotta meg az ajtót az asztrológia hatalmas növekedése számára, különösen a nyilvánosság elérése és a kiszámítások terheinek megkönnyítése tekintetében.

Azon bizonyíték ellenére, hogy előrehaladások történtek ezen összetett és néha félreértett művészetnek a világ számára elérhetővé tételének a területén, a technológia teljes hatásának feltárása még várat magára. Nekünk, asztrológusoknak a feladatunk, hogy ennek a közegnek az összes lehetőségét kiaknázzuk.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu