horoszkóp, ezotéria és asztrológia

asztrologia
Nos, most ez egy jó kérdés! A legelső ösztönös válaszom az volt, hogy asztrológussá mindenképpen válni kell, mint inkább születni, mivel az asztrológia olyan készség, amelyet meg lehet tanulni, mint bármi mást. De ha még jobban megvizsgáljuk a dolgot, vannak bizonyos fényszögek, amelyek, úgy tűnik, ugyanolyanok nagyon sok asztrológusnál (de egyáltalán nem mindegyik esetében), amely egyfajta veleszületett "érdeklődést" mutat a téma iránt.

Első ránézésre, ugyanakkor, ez a kérdés ugyanaz, mint "Mérnöknek, ügyvédnek, orvosnak (vagy bármi más hivatásra) születni kell, vagy azzá kell válni?"

Bárki, aki valaha is tanult szakmai asztrológiát tudni fogja, közismerten nehéz pontosan valakinek a hivatását meghatározni egyedül a szülési horoszkópból. Viszonylag könnyű belőni egy iparágat - pl. Égközép a Bikában, melyet megerősít még néhány más tényező, amelyek egy építőiparbéi hivatásra mutathatnak - de azt kideríteni pontosan, hogy az adott személy hogyan használja a különböző adottságait az iparágon belül, az megint egy más kérdés. Lehet, hogy fizikai építési munka, építészeti tervezés vagy építési anyagok gyártása, vagy bármi más. Gyakran a planetáris pozíciók nyomokat hagynak nekünk, valami konkrétat megerősítenek vagy kizárnak, mint a kétkezi munka a szellemi munkával szemben - de nem mindig.


Hasonlóképpen van a segítség nyújtó hivatásokkal is, amelyek magukban foglalják a tanácsadás minden formáját. Bár elég könnyű megállapítani, hogy valaki valamiféle tanácsadási hivatást gyakorol-e, sokkal nehezebb azt látni, függetlenül attól, hogy az hagyományos pszichoanalízis-e vagy,  energialégzés, asztrológiai tanácsadás, házassági tanácsadás, vagy hasonlók.

Ennek ellenére, lehetséges azt megállapítani a születési horoszkóp alapján, hogy valakinek van-e mély érdeklődése vagy affinitása egy bizonyos téma iránt, mint pl. az asztrológia - bár az, hogy elindultak-e az érdeklődés vonalán az már nem annyira tiszta, és az adott egyén szabad akaratától is függ az egyben. Ezt szem előtt tartva, nézzük meg, melyik asztrológiai tényezők jelezhetik a legnagyobb érdeklődést.

Asztrológia - hagyományosan így gondolják - az Uránusz uralma alatt áll. Egyértelműen egy erős Uránusz a horoszkópban segítene azonnal beazonosítani egy ilyen háttér vonzódást az efféle témával kapcsolatosan.
Az Uránusz erős lehet egy olyan horoszkópban, ahol a Vízöntő az Aszcendens a holdjegy vagy a napjegy horoszkópban, vagy ahol az Uránusz együtt áll az Aszcendenssel. Az Uránusz együttállásban az Égközéppel (az a pont, amely a karrier törekvésekkel kapcsolatos, más egyebek mellett), nagyon segítőkész jegy a bimbózó asztrológus számára - de olyan karriert is jelölhet, ami rendkívül technikai vagy tudományos, vagy egyszerűen az illető karrierje valamilyen módon nem mindennapi.

 

 

A Vízőntő a tízedik ház csúcsán egy másik "tipikus" helye az asztrológia iránti érdeklődésnek, amely aztán később karrierré nőhet. Ugyanígy az Uránusz vagy a Vízöntő a kilencedik házban vagy annak a csúcsán általában a téma iránt való spirituálisabb érdeklődést mutat.

Eltekintve a Vízöntőtől személyesen azt érzem, hogy a Skorpió is gyakran meghatározó, egy asztrológus horoszkópjában. A Skorpió szeret mélyre hatolni, a felszínes alá, és mély érdeklődése van az élet rejtelmei iránt.

Azt is érzem, hogy a Mérlegnek is megvan a megfelelő adag együtt és beleérző képessége ehhez, miközben képes megtartani az objektív, racionális nézőpontot az ügyfél problémáinak a szemlélése során.

Eltekintve a kezdeti érdeklődéstől az asztrológia iránt, ugyanakkor, egy számos készségre van szüksége ahhoz, hogy ettől az érdeklődéstől eljusson egészen a gyakorlás színpadjáig. Jó beszédkészséggel kell, hogy rendelkezzen, mind szóban és írásban, hogy képes legyen elmagyarázni a bonyolult fogalmakat az ügyfélnek az egyszeri ember nyelvén. Erős Merkúr az Ikrekben vagy a Szűzben segít itt. Asztrológusoknak sokszor kell bajba jutott ügyfelekkel foglalkozni, és sok nyugtalanító mesét kell végighallgatni, így egy jó adag megértés és együttérzés is szükséges – egy jó helyen lévő vagy jó fényű Hold vagy a Vénusz hasznos ehhez, és hangsúlyos Mérleg egy kiegyensúlyozott és objektív szemléletmód megtartásában segít.

Tapintat és a diplomácia is fontosak, és újra, ilyenkor a Holdra, a Vénuszra és a Mérlegre tekintünk, hogy megnézzük, van-e támogatás ezen a területen. Bár úgy is gondolhatnánk, hogy egy erős Rák vagy Halak segítheti a "gondoskodó/tanácsadó" oldalát az asztrológus munkájának, az én személyes véleményem az, hogy valaki nagyon erős, a horoszkópban túlsúlyban lévő vizes jegyekkel túlságosan belebonyolódhat érzelmileg az ügyfél problémáiba - és ez egyiküknek sem jó. Szerintem a levegős jegyek sokkal fontosabbak, egy kis távolságnak és objektivitásnak a megtartásában.
Egy jó adag intuíció is segít egy olyan horoszkópnak az elemzését megoldani, amely túl sok lehetőséget kínál fel - a Neptunusz egy vizes jegyben vagy pozitív szögben a Nappal vagy a Holddal megadja ezt az intuíciót, anélkül, hogy érzelmileg túlságosan elsodródna az illető.

Az asztrológusnak inkább nyitottnak kell lenni, és nem ítélkezőnek lenni az emberek és problémáik felől. Egy jó fényszögben lévő Merkúr vagy Jupiter, megint egy levegős jegyben, elengedhetetlen ehhez. Még élesen is kell látniuk a részleteket, ehhez a Szűz és a Skorpió a legjobb, és mint bármelyik vállalkozónak, rengeteg üzleti érzék is kell, és ilyenkor általában az Oroszlánt vagy a Bakot nézzük. E mellett természetesen a képletnek kell tartalmaznia a bonyolult, szerteágazó tudományágak tanulmányozására való képességet, de ugyanakkor ez rengeteg szakmára vonatkozik.

Ennyit az "ideális" asztrológusról. Nem mindenki rendelkezik a fenti adottságokkal - én magam biztosan nem, bár érdekes megjegyezni, hogy az "asztrológia iránti érdeklődést" jelző tipikus együttállások nagyon erősek a horoszkópomban a többi dologhoz képest, és ez ugyanígy van más asztrológusok születési horoszkópjaival is, amelyeket volt szerencsém tanulmányozni.

Összefoglalva, úgy érzem, hogy a válasz az eredeti kérdésre, hogy "Asztrológusnak születni kell vagy tanulni" az, hogy "MINDAKETTŐ!" A kezdeti érdeklődés az asztrológia iránt, a nyitottság annak tanulmányozására, és a vágy, hogy bekapcsolódjunk– ezek a dolgok veleszületettek, ezeket kínálják nekünk a születési képletek, és viszonylag könnyen ki lehet őket szúrni a születési ábrában.

 

 

Azonban csakúgy, mint minden más készség, így az asztrológia is fejleszthető, változó sikerrel, mint minden másban. A csodálat kezdeti szikrájának a megléte szükséges, hogy érdemes legyen tanulni, de bárki aki szeretne tanulni asztrológiát, megteheti azt, és megfelelő jártassági szintre hozhatja fel magát a matematikában és a technikai kérdésekben.
Ahogyan egyre jobban hozzászokunk az asztrológia használatához és az azzal való munkához, a velünk született intuíció egyszer csak elkezd működni, bár az asztrológia az nem olyasféle "tisztánlátó" dolog, hanem egy tudomány, és én azt veszem észre, hogy saját intuícióm gyakran segít nekem tisztázni olyan kérdéseket, amelyeket nem mutat világosan egy bizonyos képlet. És az előzőekre megint visszatérve, ez az intuíció nálam veleszületett - másoknak is meg van ugyanez az intuíciójuk, de más területeken használják.

Végezetül, az én meglátásom szerint átlagos asztrológussá bárki "válhat", ha tanulni akar és keményen dolgozik. Egy igazán jó asztrológus, azonban "született" abban az értelemben, hogy az ilyen asztrológusnak a szakma egy életen át tartó szerelem, és belül egyszerűen úgy érzik, hogy ez olyas valami amiben el "kellett" mélyülniük. Mint oly sok más szakmában is, azok az emberek lesznek a legjobb hivatásos asztrológusok, akik a szívüket teszik bele a szakmába - azok viszont, akik anyagi vagy más okok miatt kezdik el, lehet, hogy elég jól boldogulnak vele, de nem lesz munkájukban benne az a hiányzó bizonyos "valami."


Az asztrológusok tíz szabálya

  • Minden módosít minden mást.
  • Semmi sem olyan jó, vagy rossz, mint gondolja.
  • Csak óvatosan bánjunk az előrejelzésekkel, az sokkal jobb, mint amikor bolondnak néznek minket félig bevált előrejelzések miatt.
  • Vizsgálja a szerelmi, pénz és egészségügyi kérdéseket. Ha majd hivatásos asztrológus lesz, akkor az emberek 99% ezekről akar hallani. Ha amatőr marad, akkor valószínűleg Ön szeretné ezeket tudni. A többi cukormáz.
  • Ne vegye nagyon szívére a tranzitokat. A tranzit azt jelenti, hogy "átmeneti." Ezek az állomások a legjobb jelzők.
  • Folyamatosan tanuljon. Figyeljen mindig az öreg motorosokra. Ők tanították az Ön által oly csodálatosnak tartott asztrológusokat is.
  • Vegye komolyan az asztrológiát. Ne adja tudását oda túl olcsón. Sokba került Önnek mindezt megtanulni. Méltányos honoráriumot kérjen.
  • Tartsa a száját. Soha ne beszéljen arról, amit az ügyfelek mondanak, és ami bizalmas információ. Nem kell hozzá sok idő, és senki sem oszt meg magával semmit, és semmit sem fog tanulni utána.
  • Figyeljen. Az esetek felénél csak szeretnének valakivel beszélni az ügyfelek. A legtöbben megoldják saját problémáikat, ha egy kis erkölcsi támogatást kapnak Öntől. Valószínűleg inkább kézfogásra, mint előrejelzésre van szükségük.
  • Ossza meg a tanulni vágyókkal, amit tud. Így megmarad a jövőben is az asztrológia fontossága. Ez az Ön ajándéka a világnak.

Ezek nem a legfontosabb szabályok, csak néhány a főbb szabályok közül.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu