horoszkóp, ezotéria és asztrológia


bivaly kinai horoszkopA kínai asztrológusok besorolása alapján a Bivaly jellemzése is igen kiterjedt, és a horoszkóp ebben az esetben is a több ezer évre visszanyúló ezotéria hagyományait követve vetíti előre, hogy milyen lesz a Bivaly éve 2014 / 2015-ben a kínai horoszkóp esetében. A Bivaly jegy szülötte jellemzően a realitások embere, visszafogott, megfontolt és különleges nagy kitartással rendelkezik. Családjához nagyon szorosan kötődik és ragaszkodik, munkájában törekvő, legfőbb életcélja, hogy olyas valamit alkosson, amit az utókor is elismer majd. Fenti tulajdonságai miatt párkapcsolata akkor kiegyensúlyozott, ha olyan párra lel, aki nem száll vele vitába, inkább rábólint sok mindenre és elismeri az ő igazát. Bármilyen keménynek mutatja magát a Bivalyférfi, nőtársaihoz hasonlóan sérülékeny és ez ráadásul sokszor igen nagyfokú féltékenységgel is jár. Az e jegyben született nők gyakran nem találják hosszú távon helyüket egy meglévő kapcsolatban, előfordul, hogy egysíkúnak és ellaposodottnak érzik egy idő után, de csak ritkán tesznek olyan lépést, mellyel ennek véget vetnének. Talán épp azért, mert anyaként, a család összetartójaként mindenkor kiválóan helyt állnak.


A Bivaly többségében mélyen tiszteli a hagyományokat, minden újjal szemben fenntartásai vannak, azokat gyanakvóan fogadják el, csak nagy nehezen. Ebből eredően néha maradiak, nehezen tartanak lépést a korral, a modernizációval. Ezek ellenére nagyon jó barát és kellemes társasági ember, akiről sokkal inkább a nyugalom, a békés természet és a megbízhatóság, ami sugárzik, mikor valakivel megismerkedik.

A kínai asztrológiában hatvan évnyi ciklusokra oszlik az idő, és ez tovább szekcionálódik egy egy Égi Törzs és Földi Ág kombinációjára. Az Égi Törzset alkotó elemek a Fa, Tűz, Föld, Fém és Víz, melyek szintén csoportokra osztják a jegy szülötteit, főként jellemvonásaik szempontjából, mivel az asztrológia lényege, hogy „azok vagyunk, amivé a csillagok tesznek”. A Bivaly éve egy olyan időszak lesz, amikor a jellem, az életmód átalakulása lesz a középpontban, némileg elrugaszkodik beivódott hagyománytiszteletétől, és képes lesz új dolgokat, új szokásokat megismerni, magáévá tenni. A hatvan éves ciklusok alapján a Bivaly éve az alábbiak szerint alakul, tehát e táblázatból mindenki megtudhatja, hogy a Bivaly jegyében született-e:

 • 1901. február 19. – 1902. február 7.
 • 1913. február 6. – 1914. január 15.
 • 1915. január 25. – 1926. február 12.
 • 1937. február 11. – 1938. január 30.
 • 1961. február 15. – 1962. február 4.
 • 1973. február 3. – 1974. január 22.
 • 1985. február 20. – 1986. február 8.
 • 1997. február 7. – 1998. január 27.
 • 2009. január 26. – 2010. február 14
 • 2021. február 12. – 2022. január 31.
 • 2033. január 31. – 2034. február 18.A Bivaly jellemzése, éve 2014 2015-ben szintén kínai horoszkóp szerint vetíthető elő, legfőbb mottója ebben az esztendőben a mindent elérek, minden sikerül lehet. Fizikailag és szellemileg egyaránt kirobbanó formában lesz, jókedvű év következik, tele derűlátással és valódi sikerekkel. Amelyik Bivaly már hosszú ideje cipel magával egy megoldatlan problémát, az szinte biztos, hogy 2014 2015 során megtalálja a lehető legjobb megoldást erre is. Párkapcsolata harmonikus és boldog lesz, munkahelyén pedig tántoríthatatlanul halad előre. Remek időszak ez arra, hogy némileg többet foglalkozhasson saját magával, ajánlatos kicsit többet mozogni és odafigyelni a helyes étrendre, ekkor egy kiváló év elé nézhet. A Bivaly jellemzése a kínai horoszkóp esetében persze általánosságban és szekciónként is megadható. Az e jegyben született nők, férfiak többségében gyakorlatias, higgadt és következetes természetűek, és annak ellenére, hogy igen nagy belső küzdelmek árán képes csak új kapcsolatokba belemenni, mégis barátságos emberek, nagyon jó társasági partnerek. Most lássuk, miben különböznek egymástól az elemek szerinti eltérés által.

A Föld - Bivaly természete, mentalitása az átlag Bivalyénál némiképp lassúbb, komótosabb, mindent a legapróbb részletekig megtervez és kidolgoz. Talán ennek köszönhetően csak elvétve fordul elő, hogy nem éri el a kitűzött célját, még ha ez tovább is tart, mint másoknak. Kapcsolataiban vágyódik a nyugodt, meghitt életre, ő maga is törekszik a biztonságra érzelmi és anyagi szempontból egyformán. Őszinteségért őszinteséget várcserébe, ez kapcsolatainak alapvető pillére.

A Fa - Bivaly talán a jegyen belül a leginkább alkalmazkodni képes személyiség, az átlagosnál jobban reagál a változások tekintetében, ő az, aki terveit is esetleg hajlandó módosítani annak érdekében, hogy célba jusson. Magánéletére sokkal jobban oda kellene figyelnie, mert ha mindent elsöprően csak a munkamánia vezérli életét, könnyen egyedül maradhat.

A Víz - Bivaly egy kimagaslóan nyílt és őszinte jegyekkel bíró személy, inkább elfogadja mások véleményét, sőt tanácsait is, mint a jegy többi elemeinek képviselői. A Bivalyok között ő a leginkább „mobilis” érzelmek, munka, változások terén. Vígkedélyű, ami óriási akarattal párosul, ezért nagyon jó esélyekkel indul minden újabb célkitűzés megvalósításában.

A Tűz - Bivaly sokkal erősebb más elembe tartozó társainál, de ebből adódóan némi uralkodni vágyás is megtalálható nála. E miatt gyakran úgy tűnik, hogy nem tartja sokra egyes embertársait, ezen változtatni kellene, mert azt veheti észre, hogy magára marad, ha sokáig válogat a partnerek, barátok között.

A Fém - Bivaly az őt meghatározó elem fényében igen kemény, sokszor erőszakos természetű, nehezen tűri, ha mások másvéleményen vannak, mint ő maga. E miatt gyakran keveredik vitába, ráadásul úgy tud kitörni, mint a vulkán, ezzel sokakat megbánt, talán egy életre elriaszt. Sokkal többet kellene törődnie szeretteivel és önmagával is, mert a mániákus munka lenullázhatja magánéletét, minden áron erre kellene koncentrálnia, hogy megtalálja az egyensúlyt.

Összefoglalva, a Bivalyok jellemzése a kínai horoszkóp esetében a következő: általában inkább megfontolt és visszafogott személyiségek, akik irtóznak az adósságba keveredéstől, igyekeznek minden kockázatot kizárni életükből, egyenes, őszinte, nyílt emberek. Amikor rátalál magánéletében a hozzá illő párra, a leggyengédebb legodafigyelőbb társ válhat belőle, csak tudni kell megfelelően kezelni.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu