horoszkóp, ezotéria és asztrológia

Horoszkóp és ezotéria

 

A csillagjóslás eredetileg egy intenzív filozófiai, pszichológiai és terápiás rendszer volt, amely részletes információkat adott arról, hogy honnan is jöttünk, milyen fajta emberek vagyunk, és hogyan kell saját személyes hasznunkra fordítani azokat a különféle erősségeket és képességeket, melyek bennünk rejlenek. A New Age rajongók az asztrológiát több fő célra használják: saját magunk és mások pszichológiai megértésére, a kapcsolatok belső dinamikájának a meglátására, események megtervezésére és a jövő kifürkészésére.

Emberek milliói olvassák a napi horoszkópjukat, de soha nem próbálják meg elsajátítani az asztrológia alapjait. Szinte mindenki, aki elmúlt már 13 éves tudja, hogy mi az állatövi jegye, de nem sok mindenki érez vágyat arra, hogy ezen a vonalon elmélyüljön és megtanulja a jegy jellemzőit. Sokaknak egyszerűen nincs idejük arra,

hogy egy új szókincset sajátítsanak el, vagy, hogy összetett fogalmak megértésével küzdjenek meg. Nem arról van szó, hogy nem élvezik az asztrológia témáját, hanem hogy számos asztrológia tanár túlbonyolítja e tárgyat az új hallgatók számára. A célja ennek a cikksorozatnak az, hogy az asztrológiát hozzáférhetővé és tanulhatóvá tegye mindenki számára.

 

 

Az asztrológia egy bonyolult és egyben egy nagyon érdekes tárgy. Ha Ön teljesen kezdő, aki az asztrológia megértését keresi, akkor ez itt Ön számára a tökéletes hely arra, hogy belevágjon.

Ezen a honlapon egyértelműen és átfogóan átvesszük az alapokat, és előrefelé vezetjük Önt egy elmélyültebb tudáshoz. Megnyithatjuk ezt az oldalt az asztrológia bárminemű előzetes ismerete nélkül, és pusztán egy kis összpontosítás segítségével, megtanulhatunk mindent, ami ahhoz kell, hogy hozzáláthassunk kibogozni akár a legbonyolultabb horoszkópokat is.

A haladóbb a érdeklődők is meríthetnek ebből a részből, ahol horoszkópokat egy pontosan rendszerezett módon vázoljuk fel, melyet a saját horoszkóp gyűjteményére is alkalmazhat. Miután megtanulta ezt a technikát, nem akad majd olyan nehéz horoszkóp, amelyet ne tudna megfejteni.

Sokan tanulmányozzák az asztrológiát úgy, mint az emberi viszonyulás egy jobb megértési módját. Itt olyan világos magyarázatokat és technikákat írunk le, melyek segítségével a kapcsolat asztrológia mesterévé válhat.

Mindenki szeretné tudni, mit hoz a jövő, és ezen az oldalon megkapja a szükséges eszközöket, ahhoz hogy meg tudjon nézni egy horoszkópot, és fel tudja tárni a lehetséges eseményeket. Vannak ezen túl meglátások azzal kapcsolatosan, hogy hogyan kell az asztrológia segítségével eseményeket előre tervezni.

Az asztrológia az élet leckéiről és lehetőségeink kibontakoztatásáról szól, és ezen az oldalon olyan könnyen érthető technikákat ajánlunk Önnek, amelyek segítenek elsajátítani az asztrológia ősi és hasznos tudományát. Ez a kis útmutató remélhetőleg, visszahoz egy kicsit ebből az elveszett tudásból és megmutatja, hogyan lehet arra használni, hogy az életében jobb döntéseket hozzon akár már a mai napon!

Jó szerencsét!

asztrológia

Az elmúlt években írott asztrológiai elemzéseknek a száma ezerszámra elburjánzott az interneten és máshol. Ezeknek az írott értelmezéseknek a természete és a minősége rendkívül eltérő lehet. Sokszor az ilyen értelmezések számítógép felhasználásával készülnek. Bizonyos esetekben, a számítógép részlegesen állítja elő a terméket, majd egy személy módosítja a kidobott nyersanyagot, késztermékké formálja, és átadja az ügyfélnek. Egyéb esetekben, a számítógép magát a végterméket állítja elő.

Amit kidob a gép, az megy az ügyfélnek.

Nem meglepő hát, ha egy asztrológus írásbeli elemzést kínál, a potenciális ügyfelek gyakran megkérdezik, hogy az "számítógép generált"-e. Általában, amit tudni szeretnének, amikor felteszik ezt a kérdést nem az, hogy a számítógép segített-e elkészíteni az elemzést. Ehelyett gyakran azt szeretnék tudni, hogy az asztrológus valóban elgondolkodott-e a szimbólumokról a készítés folyamat során. Bizonyos ügyfelek megelégszenek egy általános jellegű válasszal erre a kérdésre, mely segít nekik eldönteni, hogy valóban szeretnék-e azt az adott leírást. Más ügyfelek több információt szeretnének tudni, mielőtt meghoznák ugyanezt a döntést.

Használok számítógépet a készítéshez? Az biztos, hogy igen. Számítógép által generáltak az elemzések? Nos, ez attól függ, mit értünk "számítógép által generált" alatt.

Miután pontosan megértettük az ilyen értelmezések jellegét és minőségét egy jobban megalapozott döntést tudunk hozni arról, hogy mi is az, amit akarunk.

 

Érdekelik a részletei annak, hogy hogyan állítom ezeket elő? Akkor olvasson tovább!

Mindjárt . Én egy hasonló folyamatot használok, mint a másfajta értelmezések készítésekor, mind írásban (mint pl. születési horoszkópok és szinasztrikus elemzések esetében) mind az személyes tanácsadás során, amelyet online végzek.

 

 

A kiválasztás

 

A munkafolyamatot azzal kezdem, hogy generálok olyan tranzit listát a születési horoszkópjához, amelyek érvényben lesznek az érintett periódusban az Ön elemzésében.

Én választanom ki, hogy az elemzés melyik tranzitokat fogja tartalmazni.

Aztán felvázolom azt a sorrendet, amiben megvitatom azokat.

Utána megnézem a számítógépet, hogy lássam, melyekről írtam ezek közül az áthaladások közül már valamit múltban. (Néhányról már írtam korábban. Néhányról még nem.) Ha lementettem valamit, amiről már írtam korábban, akkor onnan kezdem, átfogalmazom, teszek hozzá, hogy megfelelően tükrözze az adott születési horoszkópot. Ha nincs semmi az előző írásaim közül, akkor a nulláról kezdem.

 

Na mármost, az az anyag, amelyet én az elemzéseimbe foglalok, kicsit olyan mint két embernek az egymással való összehasonlítása. Vegyünk bármely két embert. Hasonlítsuk össze őket. Amikor ezt megtesszük, látni fogjuk, hogy rengeteg hasonlóság lesz közöttük, és nagyon sok jelentős eltérés is. Hasonlóképpen bizonyos szempontból az az anyag, amelyet beleviszek az Ön elemzésbe, nagyon hasonló lehet ahhoz, amit már megadtam egy másik személynek szóló leírásban.

Pl. a Szaturnusz rengeteg hasonló folyamatot és kérdést képvisel, attól függetlenül, hogy kinek is a képletéről beszélek. A harmadik ház rengeteg hasonló szempontot és tevékenységet képvisel, függetlenül attól, hogy kinek a horoszkópjáról van szó. Egy negyedfény ugyanazokat a szempontokat veti fel. Ugyanígy a Skorpió.

Mégis, ugyanazok a szimbólumok más kérdéseket jelképeznek sok szempontból egyénenként, és ezek a különbségek nagyon jelentősek. Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni ezeknek a különbségeknek megfelelően, az előző írásaimra támaszkodok az Ön elemzésének az elkészítéséhez. Ez időt takarít meg nekem, amikor arról beszélek, hogy egy bolygó, jegy, ház, általánosságban milyen szempontot képviseli. Azonban azt is figyelembe veszem, hogy azok az azonos szimbólumok mit képviselnek, az Ön esetében. A szükségnek megfelelően írok, hogy ez visszatükröződjön az Ön elemzésében.

 

 

 

Mindegy, hogy már egy meglévő anyagból dolgozok-e, vagy elölről kezdem, lelkiismeretes döntést hozok azzal kapcsolatban, hogy mit hagyok bent, mit hagyok ki, mit kel mondanom, és hogyan kell azt mondanom.

 

További tényezők, amelyeket figyelembe veszek

 

Néha, amikor az emberek tranzit elemzésre jönnek hozzám nincsenek tisztában azzal, hogy mit jelentenek a születési horoszkópjaiknak a különféle részei. Mivel nem feltételezhetem, hogy ismerik a natális szimbólumokat (legalábbis nem azon lehetőségek szerint, melyek rendelkezésre állnak számukra), elég sok időt töltök tranzit értelmezések közben azzal, hogy elmagyarázom, mit jelentenek a natális szimbólumok.

Ahogy minden egyes tranzitról írok a tranzit elemzésben, fokozatosan megpróbálom szemléltetni, hogy az egyik tranzit mit jelenthet egy másik olyan fényében, amelyről már korábban beszéltem az Ön elemzésében.

Tegyük fel, hogy Ön két fő átvonulást tapasztal ugyanabban az időszakban. Továbbá tegyük fel azt is, hogy az első tranzit működésbe hozza a natális Napot, a Holdat, az Aszcendenst, az Égközepet (más szóval, a képletnek azokat a bizonyos részeit, melyek áthatják az életét egy nagyon meghatározó módon). Ez a tranzit hosszú és tartós, és közben a bolygó vagy a natális ponton halad át, vagy az azzal szemben lévő ponton, vagy vele derékszögben mozog (együttállásban, ellentétben, vagy negyedfényben).

Most tegyük fel, hogy a második tranzit különbözik valamelyik ilyen szempontból az első tranzittól. Lehet, hogy rövidebb ideig tart. Lehet, hogy a szög egy serkentő szög (szextil), vagy egy áramló szög. (trigon).

Lehet, a Marsot vagy a Neptunuszt érinti. Amikor a második tranzitról beszélek, megpróbálok segíteni, megérteni, milyen jelentősége van annak az első tranzit fényében. Az elsőnek a jelentősége hosszú távon nagyobb, mint a másodiknak. Az első tranzit beszínezi és módosítja a második tranzitot.

 

Indian_Astrology.jpg

 

Döntsön okosan

 

Amint azt már kifejtettem itt, a számítógépet, mint egy eszközt használnom az írásos elemzések készítéséhez. Amíg én a számítógépet a horoszkópok és egyéb információk kiszámításához és idő megtakarításhoz használom az írásos elemzések készítésekor, elgondolkozom az információkon és értelmezem őket. Arra használom, hogy hatékonyan dolgozzam. Ugyanakkor, arra is törekszem, hogy magas színvonalú értelmezéseket készítsek. Végső soron Önnek, az én ügyfelemnek a szolgálatában készítem ezt az elemzést.

Ha azt fontolgatja, hogy szeretne egy írásos asztrológiai elemzést készíttetni, és szeretné tudni, hogy mi a szerepe ebben az asztrológusnak, akkor arra bátorítom Önt, hogy tegye fel ezt a kérdést. Ne kérdezze, hogy "számítógép által generált" lesz-e az elemzés. Bizonyos írott értelmezések jobbak, mint mások, de pusztán az, hogy tudjuk, hogy számítógépet használtak-e a készítéshez, nem elegendő ahhoz, hogy különbséget tudjunk tenni a rossz minőségű termék és kiváló minőségű termék között.

 

Az, hogy ezt a tényt tudjuk-e, nem azt jelenti, hogy válaszokat kapunk a bennünk lévő kérdésekre.

Azt kérdezzük, amit igazán tudni szeretnénk. Az írásos asztrológiai elemzések fontos eszközöknek bizonyulhatnak az Ön kezében, ha azokhoz körültekintéssel fordul.


zold rak horoszkopA Rák csillagjegyhez legközelebb álló szín a zöld, ami visszatükrözi e szülöttek kirívóan erős családcentrikusságát és otthonuk iránti szeretetét. Igyekeznek maguknak és családjuknak kényelmes, nyugodt körülményeket teremteni és ezt hosszú távon biztosítani. Lakásuk, lakhelyük telis tele van kincsekkel, emléktárgyakkal és családi fotókkal. Imádják, ha az emlékek körülveszik őket, és megnyugvással, biztonságérzettel tölti el őket azok látványa. A Rák igen jóindulatú és visszafogott természet, elvétve lehet csak kizökkenteni nyugalmi állapotából, sosem forrong, ebből adódóan általában elég könnyen lehet befolyásolni.


voros a bika szine horoszkopA szín horoszkóp alapján a vörös a leginkább jellemző szín, mely a Bika csillagjegyhez köthető. A Bika Föld elemű csillagjegy, ebből adódóan megbízhatók és végtelenül türelmes személyek az e jegybe tartozók.

Ezzel együtt a vörös szín jelképezi a vörösen izzó igen magas fokú érzékiségét, valamint a vért, amely vörösen, egészségesen kering szervezetünkben és táplálja a szívet, az egész testet.


A szürke szín kedvelői általánosságban igen megfontoltak, külsőleg visszafogott viselkedésű egyének, bár kisugárzásuk épp ennek ellenkezőjét, nagy erőt mutat. Egész életükben görcsösen ragaszkodnak a kivívott függetlenségükhöz és ez a legjellemzőbb tulajdonság, mely egyértelműen a Skorpióra jellemző. A skorpió jegy szülötteinek legkedvesebb színe ugyanis a szürke és a sötétvörös, rájuk jellemzően két egymással egészen ellentétes színárnyalat. A jegy szülöttei ebből is látható, hogy mint a két szín egymáshoz való viszonya, igen csak szélsőséges jelleműek, e mellett mindenben a teljességre és a maximalizmusra törekednek, e részük vonzódik főként a sötétvöröshöz.

Ezt a színt azok az emberek szeretik maguk körül és magukon viselni, akik nyílt és szókimondó természettel rendelkeznek, és türelmesen várják azt a társat, aki minden téren képes elfogadni és megérteni őket. Nagyon sok Skorpióról kiderül, hogy a semlegesnek mondható szürke iránti vonzalmát gyakran titkolja, sokszor épp az ellenkezőjét állítják annak, hogy tetszik neki ez az árnyalat, de titokban ez a szín nagyon közel áll hozzá, mivel gyakori álmodozásra sarkallja őt. Azért is előfordulhat, hogy a Skorpió tagadja e szín iránti szeretetét, mert a szürke többnyire közömbösségre, vagy az adott ember nehézkes problémamegoldó képességére, őt körülövező titkokra enged következtetni.


A szürkével teljes ellentétben a sötétvörös színt kedvelők állandóan forrongó, érzéki szerelemre vágyó lelket takarnak, ami valóban szinte minden Skorpióról elmondható. Különös természetüknél fogva, hiszen ők a legellentmondásosabb emberek minden csillagjegy között, a szürke semleges takarásában mindannyiukban ott rejlik az izzó sötétvörös. Érzékiségük mellett többnyire barátságos, kedves személyiségek, barátaikkal, társukkal nagyvonalúak, adakozók, de ha megbántják őket, bosszút állnak. A szürkéből és sötétvörösből összegyúrt Skorpióval nehezen indulnak a kapcsolatok, de akinek van hozzá türelme és kitartása, az igazi megbízható társra talál mellette.

A Skorpió eleme a Víz, színei természetesen a szürke és a sötétvörös, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy kedvenc köve a gránát, a topáz és a malachit. A Víz jegyű Skorpiók különösen érzékenyek, magas fokú intuíciós képességgel és érzékenységgel megáldottak. Határozott jellem és feltűnően erős kitartás jellemzi őket, tántoríthatatlanok, ha egyszer valamit elhatároznak, azt tűzön - vízen átviszik. Nagy akaraterejük mellett hatalmas szenvedélyek dúlnak bennük, rettentő hiúak, sokszor esnek végletekbe, túlzásokba, olyanok, mint a sötétvörös szín, büszkeségük határtalan, természetük igen nyughatatlan. keresik az örökös feszültséget,  a kihívásokat sosem kerülik el, ez tartja őket életben. Sok esetben direkt keresik a kihívást és a feszült helyzeteket, ha bántják gyakran durván és szinte azonnal reagál.

A szürke és a sötétvörös, a Skorpió csillagjegy színei teljes egészében abszolút jellemzik az embert, aki igen vonzó, erőteljes egyéniség. Lételemük, hogy luxus körülmények között éljenek, de ennek megteremtéséért meg is tesznek mindent. A kedvelt színekkel díszítik fel lakásukat is, itt persze főként nem a szürke, hanem a sötétvörös dominál. igénylik a már már átláthatóan tiszta környezetet, a berendezések terén a letisztult formákat. Amit a Skorpió nem tűr maga körül, az a hazugság, a csalás, még akkor is felbőszíti, ha nem vele történnek meg ezek a dolgok. Mivel a Skorpió sokszor elképesztően szélsőségesen képes viselkedni, nem meglepő, amikor apró dolgokon is felhúzza magát, főleg akkor történhet ez meg, ha szürke álmodozásából valaki erőszakosan kizökkenti, akkor aztán jön a sötétvörösen izzó forrongás, ami még dühöngésbe is átcsaphat.

A Skorpiót alapvetően kedves természete vonzóvá és barátságossá teszi, ami persze megalapozott is, mert rendkívül aktív és szenvedélyes, rejtélyes természete mellett melegszívű és érzékeny, e mellett rendkívül okos és intelligens. Elég baj az a Skorpiónak, hogy állandóan küzd benne a szürke és a sötétvörös, ez alapos és gyakori hangulatváltozásokat okoz nála, de eredendően szerethető, kedves ember, akinek sokat jelent, ha megértő, szerető társra talál, a mellett minden igyekezetével hosszú távon kitart.


piros narancs kosAkik a Kos csillagjegy alatt jöttek a világra, azoknak a piros és a narancs a színűk. A kos természeti eleme a tűz, ezért is piros a színe. A piros színt általában a szerelemmel, a vággyal kapcsolják össze, de ez a szín utal a lobbanékonyságra, az energikusságra is, ami a kosokra igen jellemző. Ezek az emberek nem félnek a kudarctól és még, ha találkoznak is vele, akkor sem csüggednek, inkább megpróbálják valamilyen úton - módon megoldani a problémákat. A piros színnel rendelkező emberek nagyon éheznek a szerelemre, de fordítva is igaz tehát rendkívül sokat tudnak adni. A piros színt kedvelő kos érzelmi viharait elég nehezen tudja kezelni. Sokszor indulatos és gyakran ingerlékeny emberekről van szó, de rendkívül jól ki tudja fejezni a gyengédebb érzelmeit is.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu