horoszkóp, ezotéria és asztrológia

Horoszkóp és ezotéria

 

A csillagjóslás eredetileg egy intenzív filozófiai, pszichológiai és terápiás rendszer volt, amely részletes információkat adott arról, hogy honnan is jöttünk, milyen fajta emberek vagyunk, és hogyan kell saját személyes hasznunkra fordítani azokat a különféle erősségeket és képességeket, melyek bennünk rejlenek. A New Age rajongók az asztrológiát több fő célra használják: saját magunk és mások pszichológiai megértésére, a kapcsolatok belső dinamikájának a meglátására, események megtervezésére és a jövő kifürkészésére.

Emberek milliói olvassák a napi horoszkópjukat, de soha nem próbálják meg elsajátítani az asztrológia alapjait. Szinte mindenki, aki elmúlt már 13 éves tudja, hogy mi az állatövi jegye, de nem sok mindenki érez vágyat arra, hogy ezen a vonalon elmélyüljön és megtanulja a jegy jellemzőit. Sokaknak egyszerűen nincs idejük arra,

hogy egy új szókincset sajátítsanak el, vagy, hogy összetett fogalmak megértésével küzdjenek meg. Nem arról van szó, hogy nem élvezik az asztrológia témáját, hanem hogy számos asztrológia tanár túlbonyolítja e tárgyat az új hallgatók számára. A célja ennek a cikksorozatnak az, hogy az asztrológiát hozzáférhetővé és tanulhatóvá tegye mindenki számára.

 

 

Az asztrológia egy bonyolult és egyben egy nagyon érdekes tárgy. Ha Ön teljesen kezdő, aki az asztrológia megértését keresi, akkor ez itt Ön számára a tökéletes hely arra, hogy belevágjon.

Ezen a honlapon egyértelműen és átfogóan átvesszük az alapokat, és előrefelé vezetjük Önt egy elmélyültebb tudáshoz. Megnyithatjuk ezt az oldalt az asztrológia bárminemű előzetes ismerete nélkül, és pusztán egy kis összpontosítás segítségével, megtanulhatunk mindent, ami ahhoz kell, hogy hozzáláthassunk kibogozni akár a legbonyolultabb horoszkópokat is.

A haladóbb a érdeklődők is meríthetnek ebből a részből, ahol horoszkópokat egy pontosan rendszerezett módon vázoljuk fel, melyet a saját horoszkóp gyűjteményére is alkalmazhat. Miután megtanulta ezt a technikát, nem akad majd olyan nehéz horoszkóp, amelyet ne tudna megfejteni.

Sokan tanulmányozzák az asztrológiát úgy, mint az emberi viszonyulás egy jobb megértési módját. Itt olyan világos magyarázatokat és technikákat írunk le, melyek segítségével a kapcsolat asztrológia mesterévé válhat.

Mindenki szeretné tudni, mit hoz a jövő, és ezen az oldalon megkapja a szükséges eszközöket, ahhoz hogy meg tudjon nézni egy horoszkópot, és fel tudja tárni a lehetséges eseményeket. Vannak ezen túl meglátások azzal kapcsolatosan, hogy hogyan kell az asztrológia segítségével eseményeket előre tervezni.

Az asztrológia az élet leckéiről és lehetőségeink kibontakoztatásáról szól, és ezen az oldalon olyan könnyen érthető technikákat ajánlunk Önnek, amelyek segítenek elsajátítani az asztrológia ősi és hasznos tudományát. Ez a kis útmutató remélhetőleg, visszahoz egy kicsit ebből az elveszett tudásból és megmutatja, hogyan lehet arra használni, hogy az életében jobb döntéseket hozzon akár már a mai napon!

Jó szerencsét!

számítógép asztrológia 

A számítógépes technológia fenomenális arányban fejlődött, egyre összetettebbé és hatékonyabbá válva az 1960-as évekbeli kezdetektől fogva. Már nem azt jelenti, hogy kizárólag tárolják az üzleti adatokat, a számítógépek személyes eszközökké fejlődtek és lehetőséget adnak nekünk arra, hogy egyszerűsítsük a bonyolult feladatokat és percek alatt könnyedén elérhetővé és terjeszthetővé teszik az információkat. A megfizethető és nagy teljesítményű számítógépek elterjedésével az elmúlt évtizedben jelentős változások történtek az asztrológia területén, elsősorban az internet, valamint az automatikus mechanizmusok által létrehozott táblázatok és égi hatások értelmezéseinek megjelenésével.

A mai személyi számítógépek interaktívak és erősek. Sok mindent kényelmesebbé tesznek számunkra melyeket mára magától értetődőnek tartunk, mint például az adatgyűjtést és rendszerezést, a matematikai egyenletek feldolgozását és számítását és az adatközlést a különféle felületeken és határokon túl. Nagyobb szabadságot tudunk megvalósítani életünkben a technológia által nyújtott, nagyobb rugalmasság és alkalmazhatóság következtében.

Személyi számítógépek sokféle változatban jelennek meg. Íróasztalokon ülnek, ölünkben fekszenek, tenyerünkbe illeszkednek, és még csuklóinkon is nyugszanak. Ezekben a modellekben különféle alkalmazhatóságok rejlenek a szakértő és kezdő asztrológusok számára. Az egyik legújabb kiegészítő egy olyan zsebméretű eszköz, melyet kifejezetten asztrológiai elemzéshez alkottak meg. A születési dátum, idő, hely bevitelét követően a planetáris hatások, zodiákus jelek, és fényszög adatok jelennek meg.

 

 

Ez a praktikus eszköz lehetőséget ad az asztrológusnak, hogy olyan ismerősök horoszkópját állítsa fel saját tájékozódása céljából, akikkel csak nemrég találkozott egy üzleti összejövetelen, vagy buszozás közben. Méreténél fogva könnyen bepakolható üzleti találkozókra, hosszú utakra.

Egy másik népszerű választás szakmai asztrológusok körében, a notebook számítógép, melyet méretéből kifolyólag el lehet vinni az ügyfélhez, ha kell. A notebooknak az is az előnye, hogy sokkal összetettebb asztrológiai elemző programokat lehet benne tárolni, mint a zsebváltozatban valamint, hogy nyomtatót tudunk hozzá kapcsolni, melynek a segítségével szakmai jelentések nyomtathatók. Összességében azonban az asztali számítógép uralja továbbra is legjobban a piacot elsősorban a kiváló funkcionalitása és feldolgozási teljesítménye miatt.

A matematikai az asztrológia egy fő összetevője volt már a kezdetektől fogva.

Valójában az elvárás az volt, hogy egy asztrológus legyen járatos a csillagászatban, a földrajzban, a különféle időszámítási rendszerekben és a naptárakban. Ezen tantárgyak ismerete volt szükséges egy horoszkóp felállításához. Az a számítástechnika eljövetelével azonban ez a követelmény már nem igaz. Vitathatóan ugyan, de vannak olyan megalapozott okok, amiért fontos, hogy megértsük ezeket az összetevőket, és hogy milyen kölcsönhatás van közöttük egy horoszkóp felállításakor. Az asztrológusok félórától akár több napig tartó időt tölthetnek égi adatok feltérképezésével és elemzésével, a feladattól függően. Alapesetben, az asztrológusoknak le kellett fordítani a születési helyet a hosszúsági és szélességi koordinátákra, meghatározni az időzónát ezeknek a koordinátáknak és a születési idő segítségével és ezután ki kellet számítani a születés sziderikus idejét. Ez az információ lehetővé tette a házcsúcsok és a planetáris pozíciók meghatározását.

Különféle segédletek, mint pl egy almanach, efemeridák és logaritmus táblázatok kellettek egy alapvető elemzés elkészítéséhez. Ez a folyamat így zajlott még két évtizeddel ezelőtt is.

Az asztrológia soha sem volt a matematikailag fogyatékosok asztala.

A technológia fejlődések az elmúlt 15 évben azonban hatalmas megkönnyebbülést hoztak a kezdő és profi asztrológusok számára egyaránt. Többé nem kénytelenek matematikai számításokat végezni ceruza és papír segítségével. Az asztrológusok a számítógépben rejlő kiváló képességekre támaszkodnak. Mind az az adatot, ami régen almanachokban és más asztrológiai kézikönyvek volt megtalálható, most asztrológia programok tartalmazzák. Ezt követően ki lehet számítani a legösszetettebb asztrológiai hatásokat is, másodpercek kérdése alatt és nagy pontossággal lehet beszámolni az eredményekről. Ezek a technológiai fejlesztések számos előnyt nyújtanak.

Először is, még akkor is, ha egy asztrológus 100 százalékig pontos a számításaiban, a kézi számítások korlátozhatják az értelmezést csekély valószínűségi fokon belül. Ugyanakkor a számítógép képes értelmezni a bonyolult szabályokat és számításokat, ami messze túlmutat az átlagos emberi képességen, és így biztosítja azt, hogy az asztrológusok pontosabb adatokhoz jussanak, gyakran két másodpercen belüli vagy a csekélyebb valószínűséggel. A védikus asztrológia, a harmonikus minták, középponti struktúrák és előrejelzések a legnehezebb elvégezhető értelmezések közé tartoznak. Ami izgalmas a számítógépes számítás feldolgozásban, hogy képes kezelni ezeket az asztrológiai egyenleteket óriási könnyedséggel és gyorsasággal.

A szoftverek képességei nem állnak meg a pontos számításoknál. A számítástechnika fontos segítséget nyújt azáltal, hogy nagyobb rugalmasságot biztosít az asztrológiai értelmezések előállításában. A különböző számítógépes programok tartalmazzák a különböző jelentéseket és a megengedett paramétereket. Meghatározhatunk napi átvonulásokat és születési képleteket az egyik fajta program segítségével, míg a másikféle csak a jövőbeli kilátások elemezésére képes, mint mondjuk, hogy június 5. jó nap lesz-e az utazásra. Függetlenül attól, hogy milyen típusú a készített jelentés, az az előnye a számítógépes program használatának, hogy lehetővé teszi a kritériumok és paraméterek módosítását és egy új értelmezés megtekintését néhány másodpercen belül.

A képletek és jelentések készítésének képessége nem mindig volt ilyen egyszerű.

Egy évszázaddal ezelőtt, az állatövi kört és az értelmezéseket kézzel írták le kifejezetten az érintett személyt részére. Azonban egy forradalmian új, Alan Leo (1860 - 1917) által kezdeményezett elgondolás végül mindent megváltoztatott. Az ötlet egy a reklámfogásból származott, amivel a Modern Asztrológia magazin számára szerettek volna több előfizetőt csalogatni.

A reklám ingyen születési horoszkópot ajánlott az előfizetőknek. A hatalmas sikerrel tekintettel Leora nagy nyomás nehezedett, amint egyre több ügyfélnek kellett, születési adatokat kiszámítania és elemzéseket írnia. Kétségbeesésében, hogy időt takarítson meg, Alan Leo kifejlesztette a gyakori égi hatások standard értelmezései leírásának és mimeografiájának az ötletét. (1) Leo az asztrológusokat és az ügyfeleket a szabvány asztrológiai leírások első verziójával látta el.

Nyolcvanöt évvel később, a számítógépes technológia lehetővé teszi az asztrológusoknak a "szabványosított" számítógép által generált képletek rendkívül egyszerűen történ előállítását. Hasonlóan Leo ötletéhez 100 évvel korábban, a számítógépes jelentés szöveges összetevője a főzőcskéhez hasonló. Például, ha a Mars trigonban van a Nappal és a Jupiter az Oroszlánban jelenik meg a horoszkópban, a hozzávalók szövegszakasz konzervjeit keverjük össze ahhoz, hogy részben, egy elemzést kapjunk. A hozzávalók összekeverésének a módszere a kezdetekhez képeset változáson ment keresztül és összefüggés-kereső jellegűvé vált, ahol a szoftver programban lévő bizonyos alkotóelemek társítása történik. Ugyanakkor, az az előny származik a számítógép által generált jelentésekből, hogy a hivatásos asztrológusok már nem kénytelenek ügyfeleik számára készült számítási egyenletekkel és írásbeli kiértékelésekkel órákat tölteni, jelentős időt és erőfeszítést megtakarítva ezzel.

Az időnyereség lehetővé teszi a szakembereknek, hogy jobban összpontosítsanak az égi hatások és minták értelmezési szempontjaira.

Egy másik megfontolandó szempont az új technológia bevezetésével és az asztrológiai szoftverekkel kapcsolatban az, hogy könnyebb betekintést enged az asztrológia tudományba azon egyének számára is, akiknek a tehetségük inkább a kreatív, jobb agyféltekés dolgokban rejlik. Korábban, aki nem ismerte a bonyolult logaritmusokat és hasonló matematikai számításokat nem volt képes beleásni magát teljes mértékben az asztrológiába.

De a mai technológiával, bárki, aki tudja használni a számítógépet, gyakorolhatja az asztrológiát. A jelentősége ennek a tényezőnek az, hogy az asztrológiát elérhetővé tette a tehetségek egy szélesebb köre számára.

Még ennél is tovább menve, az újabb technológiai fejlődés a számítógépes intelligenciát egy új kifinomultsági szintre tolta ki. Azon relációs képesség mellett, miáltal azonosítani lehet a különféle kapcsolatokat és összefüggéseket a bolygók, elemek, és a zodiákus jelek között, a számítógépek képesek elemezni olyan bonyolult asztrológiai mintákat, mint az élet-témák és pszichológiai trendek. Az egyik első számítógépes program, ami teljes mértékben kihasználta ezt a haladást a Psychological Horoscope Analysis volt az Astro*Intelligence-től. Egy interjú röviddel a szoftver megjelenése után 1987-ben megadja a fejlesztés mögött álló műszaki tudományt és okokat.

Alois Treindl mondta:

Amikor olyan számítógép programot telepítünk, amely egyéni asztrológiai elemzéseket készít, győződjünk meg róla, hogy a program a lehető legtöbb olyan képességgel rendelkezzen, mint amelyek egy emberi tanácsadónak is meg vannak. Egészen a közelmúltig ez technikai okok miatt lehetetlen volt. Az elmúlt néhány évben azonban olyan információs technológiát fejlesztettek ki, amelynek a célja egy szakértő képességének az utánzása számítógép segítségével. Ezt a területet általában, mint "mesterséges intelligenciát" határozzák meg, bár jobb lenne az "ismeret alapú rendszerek", az "ismeret feldolgozás" vagy a "szakértői rendszerek". A számítógépet meg kell tanítani egy adott területre - a probléma ebben rejlik - úgy, hogy az egy valódi szakember feladatát legyen képes ellátni. Ha egyszer ezt sikerül elérni, akkor a számítógép képes lesz majd megoldásokat találni konkrét problémákra. . .

A "mesterséges intelligencia" lehetővé teszi, hogy a számítógép "lásson"képeket, szerkezeteket és hogy analógiákat találjon az egész horoszkópban.

A program az általa már elmentett pszichológiai modellekkel dolgozik. E tekintetben a program által használt módszert egy emberi szakértőhöz lehet hasonlítani. Sokkal inkább szintetikus, mint analitikus módszer. 

A "mesterséges intelligenciával" közelebb kerülünk a születési horoszkópjainkban lévő témák és lelki, hajlamok számítógépek általi mérésének lehetőségéhez. Például, hogy egy számítógépes program lehet, hogy meg tudja állapítani, hogy vajon egy ember inkább logikusabb gondolkodású, vagy inkább kreatív, a költészet érdekli és nem a filozófia, mindezeket a születési horoszkópban található témák alapján. Ezeknek a kapcsolatoknak az elemzése különösen hasznos lehet nem csak profi asztrológusok, hanem pszichológusok, tanácsadók, az alternatív gyógyítók számára is, akik az asztrológiát, mint diagnosztikai eszközt használják.

Az asztrológia és az orvosok közötti kapcsolat több ezer évre nyúlik vissza. Természetes volt, hogy egy orvos nem csak a gyógyászati gyakorlatban volt szakember, hanem az asztrológiában is. Ez a partnerség segítette a diagnózis és prognózis felállítását és az orvosság kiválasztását. Azonban az asztrológia és a tudományos közösség szétválásával a 1700-as években és a felhalmozott nagyobb orvosi ismeretekkel, az orvosi közösség elvált az asztrológiától, többé nem igényelve annak segítségét a betegek gyógyításához. Ma, az orvosi asztrológia csak néhány orvosra korlátozódik. A múlt században azonban már egyre több a pszichológus, tanácsadó, valamint természetgyógyász használta az asztrológiát a gyakorlatban, mint diagnosztikai eszközt és a páciensek mélyebb megértése végett.


 

A speciális asztrológia szoftverek megjelenésével e szolgáltatók számára, a szakemberek gyorsan fel tudják tárni az aggodalomra okot adható területeket, jelentősen csökkentve a régi kézzel végzett eljárásokkal járó erőfeszítéseket, több időt teremtve arra, hogy saját szakterületükre összpontosíthassanak. Ez a kritikus fejlesztés bebizonyította azt, hogy nem kell feltétlenül asztrológia szakértőnek lenni annak hatékony használatához.

Ez elvezet minket ahhoz a nagyon előnyös hatáshoz, amellyel a számítógépes technológia járult hozzá az asztrológiához - a kezdő és az átlagos ember belépése az asztrológia világába. A 20. század közepén, az újságokban vidám cikkek jelentek meg, melyek nap jegyes horoszkópokat tartalmaztak. Ezek a szinte minden magazinban megtalálható cikkek évtizedek óta nagyon népszerűek az olvasóközönség körében. Nem ritka, ha az utcán séta közben vagy munkatárssal való beszélgetés közben ezt a kérdést halljuk: "Neked mi a nap jegyed?"

Nem csoda, hogy ha a közönség nagy része azon a meggyőződésben van - abból kifolyólag, hogy minden nap több millió ember olvas nap jegy asztrológiát - hogy az asztrológia az állatövi jegyekről szól. Azonban az Internet születése valószínűleg megváltoztatja ezt megítélést.

Az Internet nagyobb szabadságot ad nekünk az információcserére. Azt is megváltoztatta, ahogyan tanulunk, árucikkeket vagy szolgáltatásokat vásárolunk. Az internet kifejlesztése jelentős hatással volt az asztrológiára, mind a nagyközönség, és mind az asztrológusok számára. A lakosságra gyakorolt hatását tekintve, a tanulmányok szerint, a hit az asztrológiában megkétszereződött az 1970-es évek óta. Rock Gertrúdé Levibe kiemelkedő asztrológus, azt mondja, hogy az USA Today által végzett, a nemzet egészére kiterjedő közvélemény kutatás szerint, mely 1977-ben azt a kérdést tette fel: "Hiszel az asztrológiában?"

Csak 17 % - az amerikaiaknak vélte úgy, hogy hisz az asztrológiában.

Ugyanakkor, az USA Today 1993-ban is elvégezte ezt a felmérést, mely szerint az asztrológiába vetett hit 37 % -al nőtt. További tudományos tanulmány nélkül, nehéz megítélni, hogy az igazi okok mik a számok mögött. Azonban nem kell nagyon elrugaszkodnunk ahhoz, hogy arra a következtetésre jussunk, hogy az Internet hatása valószínűleg hozzájárult a hívők egyre növekvő számához.

Az egyik érdekes jelenség az internettel kapcsolatosan az, hogy képes az egyént névtelenné tenni. A Cosmic Patters-el, a Kepler Astrology program gyártóival folytatott interjúban Dave Cochrane azt mondta, hogy az ember el tud látogatni az egyik honlaptól a másikig, és nem lehet beazonosítani ugyanazon módon, mint amikor valaki egy a könyvesboltba látogat el.

A névtelenség egyfajta biztonságérzetet nyújt, ahhoz, hogy úgy tanuljunk valamiről, hogy összefüggésbe hoznának minket az adott témával. Nincsen bíró, aki ítélne, vagy újjal mutogatna. Miért jelentős ez? A névtelenség lehetővé teszi az egyén számára, hogy legyőzzön bármilyen félelmet az asztrológia világának a felfedezése közben, így elég idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy önbizalommal alkossanak újonnan véleményt erről a tudományágról.

A tárgy világhálós kutatása során, az asztrológia másik formáját mutatják be, amely messze meghaladja a legtöbb nap jegy horoszkópot, amelyhez a legtöbben hozzá vagyunk szokva. Ugyanúgy léteznek online napi horoszkópok is. Valójában ezek ugyanolyan gyakoriak, mint a papír alapú társaik.

A véletlenszerű keresés a Yahoon a "nap jegy horoszkópra" 39.500 hivatkozást hoz fel, amelyek napi, heti, vagy havi előrejelzéseket ajánlanak.. Azonban a legtöbb asztrológiai honlapon további részletek vannak egy vagy több különböző típusú asztrológiával kapcsolatosan. Egy kíváncsi személy számára, ezek az oldalak igen népszerűek, és sokkal nagyobb betekintést nyújtanak a szimbolizmus komplexitásába és a tudomány történelmi oldalába. Ezzel a rengeteg információval az interneten, nem csoda, hogy

az asztrológia a 200 leggyakrabban keresett témák közé tartozik a keresőszolgáltatásoknál. 

A technológia azt is lehetővé teszi, hogy az asztrológia egy új élmény legyen - interaktív és személyes. Egyesítve magában az Internetet erejét és az elektromos posta mechanizmusát, az egyedi születési adatokon alapuló, személyre szabott tranzitok elektronikus kézbesítése mostanra valósággá vált.

Az elektronikus kézbesítést, hihetetlen módon, az asztrológiai hatás érkezése előtt lehet elvégezni, lehetővé téve ezzel azt, hogy az adott személy feldolgozza azt, és felkészüljön. Ezen túlmenően, az internetes technológia lehetővé teszi, hogy bármilyen más számítógépes elemzés, mint például a születési horoszkóp, vagy a Nap visszatérés előrejelzés, azonnal látható legyen. Két fő példa ezekre a technológiákra a StarIQ.com és az astrology.com oldalakon található. A StarIQ.com tagjai ingyenes "bolygó előrejelzést kapnak" pár nappal a fő bolygó tranzitok előtt, hogy felhívja a figyelmet a közelgő hatásokra. Az előrejelzések, amelyek kb. két bekezdésben taglalnak minden hatást, a szolgáltatásra való regisztráció során megadott egyéni születési adatokon alapszanak. Ezzel szemben, az Astrology.com személyre szabott e-maileket küld az előfizetők számára a napi bolygó tranzitokról egy kisebb díj fejében.

Ez a honlap arra is többféle lehetőséget ad, hogy online elemzéseket jelenítsünk meg kevesebb, mint két perc leforgása alatt. Miután kiválasztottuk a fizetős vagy az ingyenes elemzést, bevisszük a születési időt, dátumot és a helyet, ami öt percnél kevesebb időt vesz igénybe, és már meg is jelenik az elemzés. Ezek a különböző típusú jelentések étvágyat csinálhatnak további online felfedezésre és végül egy hivatásos asztrológussal való konzultációra.

Bár a számítógépes technológia nagymértékben járul hozzá az asztrológia egyre növekvő sikeréhez a nagyközönség körében, mégsem reális azt feltételezni, hogy a számítógépek fölöslegessé teszik a vágyat vagy szükséget az asztrológiai konzultációra. A számítógépek kiváló lehetőséget nyújtanak a komplex szabályok és számítások analizálása területén, továbbá a termékeknek és a szolgáltatásoknak a kézbesítéséhez az interneten keresztül. Már egyedül ezen ok miatt kritizálják az asztrológusok a számítógépes horoszkópok használatát. A "mesterséges intelligenciának" a kifejlesztése ellenére, nem ritka, hogy ha egymásnak ellentmondó kijelentéseket találunk egy asztrológiai leírásban, amelyeket számítógép állított elő. Ez elég zavaró lehet az ügyfelek számára is. Hoen Joyce egyszerűen fogalmaz:

"A számítógép soha nem tudja helyettesíteni egy asztrológusnak a látásmódját, a számítógép egymásnak ellentmondó kijelentésekre bontja a horoszkópot és nem tudja mérlegelni az egyik tényezőt a másikkal szemben, mivel sem képzettsége, se intuíciója nincs." 

Dave Cochrane rámutat arra is, hogy az ember összetett lény és a társadalomba történő beilleszkedésük több részegységből áll - a környezet, a személyes döntések, gének, és asztrológiai hatások, hogy csak egy néhányat említsünk. Általában vannak az egyén életének olyan részei, melyeket nem lehet átlátni számítógépes program segítségével. Ezeket értelmezhető egységgé az asztrológiai tanácsadás vagy konzultáció során lehet szintetizálni legjobban. Ideális esetben együttműködés van a számítógép és tanácsadó között. Egyik elvégzi a számításokat, és a másik értelmet az adatoknak, olyan módon, hogy az ügyfél azt képes legyen megérteni és a saját életében alkalmazni.

A történelmi elődjeikkel ellentétben, a mai asztrológusok kihasználhatják a különféle technikai eszközökben rejlő lehetőségeket, hogy az ügyfeleiket a lehető leghatékonyabb és legteljesebb módon segítsék. Az asztrológiai szoftver mellett, amelyekről már hosszasan beszéltünk, az internet is rendkívüli módon segítette az asztrológusokat. A számítógép az a közeg, amelyen keresztül az asztrológusok kommunikálni, tanulni, és információkat gyűjteni tudnak, a közönség felvilágosítása mellett.

Az e-mail lehetővé teszi a többi szakemberrel való érintkezést a világ minden tájáról az időzóna különbség és a nevetséges költségek kikerülésével.

A barátság létesítése és fenntartása, valamint a támogatás és az ismeretszerzés rendkívül hasznosak és egyszerűen megoldhatók az internetes technológia alkalmazásával. A kapcsolattartást úgy lehet megoldani, hogy az kényelmes legyen mindenki számára, egymástól függetlenül. A korlátoknak a technológia általi lebontása globális piacokat nyitott meg. Egyébként a más szakmák képviselőivel, az asztrológusok is elérhetik a minden eddiginél szélesebb közönséget, függetlenül földrajzi helyzetüktől. Az internetről az is kiderült, hogy meglehetősen átfogó forrás, a sokféle témáról történő információ gyűjtéshez. Ha szeretne többet megtudni a karrier vagy pénzügyi asztrológiáról, egy minimális tájékoztatást lehet róluk kapni egy kulcsszavas kereséssel valamelyik keresőmotorban. A körültekintő asztrológus meggyőződik arról, hogy az általuk olvasott információ megbízható forrásból származik-e.

A számítógépes technológia nyitotta meg az ajtót az asztrológia hatalmas növekedése számára, különösen a nyilvánosság elérése és a kiszámítások terheinek megkönnyítése tekintetében.

Azon bizonyíték ellenére, hogy előrehaladások történtek ezen összetett és néha félreértett művészetnek a világ számára elérhetővé tételének a területén, a technológia teljes hatásának feltárása még várat magára. Nekünk, asztrológusoknak a feladatunk, hogy ennek a közegnek az összes lehetőségét kiaknázzuk.


Anyóshoroszkóp 2014 / 2015

anyoshoroszkopFüggetlenül attól, hogy szeretjük az anyósunkat vagy nem annyira, jóban vagyunk vele, vagy kevésbé, igen csak nagy hasznunkra lehet az Anyóshoroszkóp 2014 / 2015-re. Már csak azért is érdemes belemerülni a jövendőbe e téren, mert akinek remek a kapcsolata anyósával, az továbbra is fenn tudja tartani a jó viszonyt akkor, hogyha tájékozódik a várható események, élethelyzetek alakulásáról. Akinek pedig nem egészen felhőtlen az anyósával való viszonya, az a horoszkóp segítségével biztosan javítani tud ezen. Amennyiben megpróbáljuk a jövendölt eseményekbe beleélni magunkat és átélni anyósunk várható helyzetét, a konfliktusok nagy százaléka biztosan elkerülhető, vagy kár meg is előzhető. Most nézzük jegyenként, mik azok a tényezők, melyekre az Anyóshoroszkóp 2014 / 2015-es változata alapján figyelnünk kell, hogy e téren is nyugodt, békés év elé nézhessünk.

Mi az asztrológia?

why-astrologyA csillagjóslás a tudás és megértés egyik legrégebbi rendszere a világon. Az emberek mindig is felnéztek az égre, hogy megpróbálják megérteni a földi életet és a mai világ sem kivétel. Sokfajta asztrológiát tanítanak a világban, és úgy tűnik, sok asztrológus nem ért egyet egymással abban, hogy mi a "helyes" módja annak, ahogy olvasni lehet egy horoszkópot.

Bár, magvában, az asztrológia mindig is a bolygók és az emberi élet eseményi közötti összefüggéseknek az elmélete volt a kezdetektől fogva, az "asztrológia" fogalma ködös, homályos, és egymáshoz kapcsolódó tudományok laza szövevényére utal, mintsem pontosan meghatározható tudományágra. Az asztrológia azzal büszkélkedhet, hogy egyszerre felszínes, lényegtelen dolgokkal foglalkozó hóbort és divat amely, - ahogy a kritikusok helyesen tartják - elmerülés az emberi félelmekben és felelőtlenkedésben, de ugyanakkor az érzékeny, éles elmével és ráérző képességgel megáldottak területe is, akik a "bölcsek köveként" a "tudás elixírjeként" és a bölcsesség "Szent Gráljaként" értékelik nagyra.

"Asztrológia" egy kontinuumban létezik. A szó utal mind a tömegcikként forgalmazott jövendőmondásra ugyanakkor a művészeteknek és a tudománynak egy komplex hibridjeként is jellemezhető, amely jogosan érdemeli ki a kissé misztikus és ezoterikus jelzőket. Egyszerre hóbort, szalon trükk, és vidám időtöltés, ugyanakkor egy olyan tudományág is, amely behatol a valóság lényébe, mélyebbre, mint arra bármely más tudományág képes lenne. Így, az asztrológia ugyanúgy, mint a többi más hitrendszer, kettő, "ezoterikus" és "exoterikus" táborra oszlik, ahol a tan eredeti meglátása mély magvának parazsát buzgó és gondos egyének tartották életben az évszázadok során, mindeközben az egyre könnyebben átlátható és elérhető változatok terjedtek el, amelyek egy puha, édes, és nem éppen tápláló külső héjat alkotnak eme tan szíve köré.

A történelem bizonyos időszakaiban - az 1960-as és az utóbbi időkben, az 1990-es években volt az, hogy az asztrológia belső magjának szíve elég gyorsan és erősen dobogott ahhoz, hogy a tan mélységét és komolyságát újraélessze és a salakot és penészt leégesse a védőhüvely körül. Ezekben az időszakokban egy igazabb asztrológia alakul ki, nagyszámú új beavatottat vonzva, mindeközben gyümölcsöket hozva azok számára, akik már azt évek óta tanulmányozták.

Asztrológia: jövendőmondás, komoly tanulmány, vagy mindkettő?

Tehát, bár vannak "csillagjóslások" is, amikor arra kérdésre adunk választ, hogy " mi is az asztrológia? ", itt e tudományág mélyebb lényegét érintjük. Mint már említettük, az asztrológia az egyezés elmélete, melynek lényege a hermetikus mondásban rejtezik, miszerint "Ahogy fent, úgy lent."

Ez a feltételezés azt sugallja, hogy létezik egy kapcsolat bolygók és az emberek ügyei között. Továbbá, ez azt jelenti, hogy létezik egy sokatmondó kapcsolat a földi jelenségek és a Naprendszer bolygóinak helyzete között. Kisebb-nagyobb mértékben, a különböző kultúrákban szerte a világon, nagyjából ugyanazon a ponton az emberi történelem során, elterjedt az a meggyőződés, hogy az éjszakai égbolton lévő "vándorok" vagy a bolygók valamiféle fontos jelentőséggel bírnak az emberi élet kérdéseivel kapcsolatosan. Ez az az alap feltételezés, - melyet egyenlő részben táplált a csodálat, titokzatosság, és ugyanakkor a vágy, hogy megismerjük, és uralmunk alá hajtsuk a környezetünket - amely mindig is az asztrológia megingathatatlan meglátása volt, és életben tartotta azt a gyökeresen eltérő hitrendszerek fejlődése során. Ez az a minta-kereső és a jelentés-feltáró funkciója az emberi tudatnak, amely folyamatosan, hacsak nem megszállottan, próbálja saját maga külvilághoz való viszonyát meghatározni.

"Amint fent, úgy lent"- ezzel az összefüggés elmélettel az asztrológia úgy tartja, hogy a bolygók, az emberi tudat és a világi ügyek mind összefüggésben állnak egy bizonyos minta vagy erő által, amely összeköti ezeket a látszólag különálló elemeket, hasonlóan a fraktál káoszelmélethez, vagy a matrjóska baba elmélethez.

Asztrológia feltételezi, hogy az emberi tudat, a világi események és bolygóegyüttállások összekapcsolódnak, mint a fraktál minták vagy matrjóska babák. Kortársiasabb hangzással élve, az asztrológia a rezgés elmélete. Az asztrológia ezen új koncepciója nem hazudtolja meg azt az alapvető feltételezést, hogy az asztrológia az összefüggések elmélete, hanem csak több nyomot és odavezető ösvényt mutat a használatában rejlő lehetőségekhez.

A rezgés elmélet szerint, bizonyos egyesítő "szövevény" - mezők, rezgő húrok, láthatatlan kvantum hab, hullámok, archetípusok, vagy a tudat maga - elsődleges a kozmosz alapjainak, pontosabban, mi Naprendszerünknek a szempontjából. Naprendszerünk bolygóinak helyzete valahogy korrelál az alapokat alkotó "szövevény" rezgéseivel, nem úgy, hogy egy bizonyos módon rezegteti azt, hanem csupán úgy, hogy az egy külső, megfigyelhető tükröződése ennek az alapvető, egyesítő, rezonáló "szövevény"-nek. Ez a rezonáló, láthatatlan "szövevény" tölt be és hat át minden létezőt és elméletben helyileg nem meghatározható és kívül van minden fizikai téren és időn, és mégis drámai módon befolyásolja azt.
asztrológia jövendőmondás

Tehát ez az elmélet azt sugallja, hogy ez az az univerzum láthatatlan "szövevénye" (amit már sok névvel illettek a huszadik század tudományos fejlődése alatt - belső rend, morfogenetikus mezők, szuperhúrok, kvantum hab), hogy ez az ismereteink szerinti ok-okozati összefüggés alapja; egy fő mozgatóerő, amely létrehoz minden formát és energiát. A bolygók, az emberi viselkedés és a földi létezés a megfigyelhető rétegei ezeknek a hullám mintáknak és a rezgéseknek. E rezonancia elmélet alapján, a bolygóegyüttállások olyan óramutatók, amelyek megmutatják, hogy hogyan, mikor és milyen energia minták fognak megnyilvánulni. Ellentétben a newtoni, vagyis a mechanikus tudomány "energiájával", ez a "energia" nem semleges, hanem mély minőségi és kísérleti lehetőségeket rejt magában. A lehetőségek száma és ezen energia szubjektív megtapasztalásának a finomsága összefüggésben lehet az ebben az energiában részt vevő társadalom és egyén érzékenységével.

Végül, hasonló módon, mint azt Victor Denis Purcel író is sugallja, az asztrológia a "libidó" (Jung), "prána" (India), "chi" (Kína), és az "életenergia" (homeopátia) empirikus tanulmányozása.  Bár ezek a fogalmak csak felszínesen állnak egymással összefüggésben, mind egy dinamikus erő hullámzása tanulmányozására utalnak, mely folyamatosan változik az emberi testben. Bár kevésbé impozáns és személyes, mint a "rezgés" makroszkopikus fogalma, az az elgondolás, hogy az asztrológia megfigyeli és felvázolja a fizikai erő áramlását az emberben erősen kapcsolódik a rezonancia fogalmának a tudományosabb és orvosibb használatához. A libidó és a "rezonancia" (és hasonló fogalmak) felvetésének a közös magja az, hogy egy bizonyos dolog, amely láthatatlan, finom, ami szinte végtelen árnyalatú szubjektív állapottal és érzelemmel rendelkezik és a szemmel látható magatartásformák elég pontosan feltérképezhetőek ennek az energiának a bolygóegyüttállásokkal való kapcsolata alapján.

Így tehát az asztrológia - függetlenül attól, hogy az összhangelmélet, libidó, vagy a rezonancia fogalmaiban határozzuk-e meg - az emberi psziché ellentmondásos szerkezetének empirikus tanulmányozása. A filozófus Manly Hall, így fogalmazott tömören: "Az asztrológia Isten pszichológiájának és anatómiájának a tanulmányozása.

"Az asztrológia megvilágítja, és felerősíti a szubjektív tapasztalat rejtélytét, de nem zsugorítja azt olyan steril és üres fogalmakká, amelyek a bizonyosságot az igazság felé helyezik. Ez egy intuitív módja azon mély sejtés a bizonyításának, hogy az egyén életének a ritmusa, folyása, fordulatai jelentéssel bírnak és egy isteni logika, vagy intelligens jelenlét betekintést enged ebbe. Röviden, az asztrológia egy "transzcendentális fenomenológia." Ez a kollektív tudattalan felosztásának egy módja józan, érthető megfogalmazásban. Az asztrológia egy részvételi misztikát képvisel, amely még mindig ragyog, bár kissé homályosan, egy olyan korban, ahol az emberek nagyszerű munkát végeztek saját maguk elszigetelésében a természettől, a saját szubjektivitásuktól, és egy belső tudás érzetétől, vagy a gnózistól.

Amikor valaki megszületik, a Naprendszer bolygói mind egy adott helyen találhatóak az égen. Ezek a bolygók, a keleti horizont pontos helyzetével és az égbolt legmagasabb pontjával együtt a születés időpontjában képezik egy horoszkóp meghatározó tényezőit.

Ez a bolygóállás nem fog újra előfordulni több, mint 27.000 évig, és így minden egyes személynek eltérő horoszkópja lesz a másikétól, hacsak nem pontosan ugyanazon a helyen, ugyanabban az időben születettek. Az időpont meghatározás tekintetében az asztrológiában néha mindössze harminc másodpercnyi különbség a születési időben jelentős eltérést hoz az értelmezésben, máskor a jelen lévő tényezők szinte egész nap hatást gyakorolnak, de ez egyénenként változik, így hát tanácsos lehetőleg percnyi pontosságú információval rendelkezni.

Minden egyénben ugyanazok a megnyilvánulásra váró energiák vannak jelen. Minden embernek szüksége van arra, hogy úgy érezze, fontos valamilyen módon, de minden ember más-más módon fejezi ki ezt az igényt a fontosságra, hasonlóan ehhez, minden embernek szüksége van valamilyen életkörnyezetre, és más-más módon juttatják kifejezésre, hogy nekik milyenek is az ideális életkörülményeik.

Ezeket gyakorta megfigyelhetjük a mindennapi életben, bár az asztrológia lehetővé teszi számunkra, hogy egy másik szemszögből lássuk meg, mik is a saját igényeink, és hogy jobban megértsük mások igényeit és szükségleteit.

mit jelent az asztrológia?Ezeket a szükségleteket és igényeket az asztrológiában a horoszkóp tíz bolygója mutatja. A bolygók az aktív tényezők a horoszkópban, és mint ilyenek, megmutatják, hogy hol kerül az energia kifejezésre. Minden bolygóhoz kapcsolódik egy energiafajta és az állatövi jegy, ahol a bolygó található, módosítja ennek az energiának a kifejeződését.

Az, amit az emberek általában "jegyükként" ismernek, az a jegy, amelyben éppen a Nap volt, amikor megszülettek. Már kevésbé ismert az, hogy a Nap arra vonatkozik, amit fontosnak tartunk az életben, és mint olyan, a nap jegy nem törvényszerűen határozza meg, hogy "kik" is vagyunk, hanem inkább azt, hogy mit tartunk fontosnak az életben.

Ismerek egy Szűz jegyűt, akinek mindig rendetlenség van a házában és munkahelyre soha nem veszik fel, de mindig rossz érzése van emiatt és mentegetőzik is, mert tudja, hogy ezek a dolgok fontosak, csak épp alacsony az önbecsülése, és nem viszi végig azokat a dolgokat, amelyekről tudja, hogy fontosak. Csak azért, mert valaki úgy érzi, hogy valami fontos, az nem garantálja, hogy valóban tenni fog valamit azért!

Az asztrológia megmutatja a természetes tendenciáinkat és hajlamainkat, nem az életünket diktálja és nem is mondja meg nekünk hogyan döntsünk kérdésekben. Ezzel szemben az asztrológia írja le legjobban a belső látásmódunkat és segít nekünk jobban irányítani és kijelölni életünk útját.

Az asztrológia a legjobb eszköz magunk és mások megértéséhez, hogy megismerjük az egyéni igényeinket, hogy ki tudjuk fejleszteni a tehetségeinket, mederbe tereljük az energiánkat, és a nehézségek fölé emelkedjünk az életben.

 

maxinfo asztrológiaAz asztrológia egy paradoxon a mai világban. Mivel sem tudomány sem vallás, ezért a közmondásbeli szögletes szeg a kerek lyukban. Sétáljon be bármely vállalat igazgatói irodájába és írjon le nekik egy olyan rendszert, amely képes pontosan előre jelezni az egyéni és üzleti ciklusokat, meghatározni a legjobb időpontot szinte bármihez, és segít megérteni a tiniket, aztán a fehér ingesek és a nagyfőnökök könyörögni fognak, hogy írja alá ott a lap alján. Amíg valaki meg nem kérdezi, mi a neve ennek az új "technológiának"...

Abban a pillanatban, amint az "A" kezdetű szó a csend és kínos érzések gombafelhőjével tölti meg az irodát, kiseprik Önt a belső szentélyből az utcára három másodperc leforgása alatt. És ha ugyanezekkel az igazgatókkal később egy koktél partin beszélget még aznap, mosolyognak és viccelődnek Önnel és egymást ugratják azzal, hogy "hisznek" ebben a dologban. Vajon miért? Mert a legtöbb ember sokkal jobban érzi magát úgy, ha az asztrológiát szépen becsomagolják egy "Csak szórakozási célra" feliratú dobozba. De mint teljes munkaidős asztrológus, én még nem láttam senkit ülni az én asztalomnál csupán "szórakozásból".

 

 

Ez az általánosan elterjedt vélemény a leegyszerűsített "nap jegy" hasábokból ered, melyek szinte minden általános témájú kiadványban megtalálhatók. De megítélni az asztrológiát, pusztán a "nap jegyek" alapján egyedül, az olyan lenne, mintha az egész autóipart csak a Chevrolet alapján ítélnénk meg. Persze, egy közönséges Chevy elvisz A pontból a B pontba, de ez aligha mutatja meg mindazt, ami igazán lehetséges.

Az asztrológia, mindazonáltal, ad egy fajta tárgyilagos szemléletet és sorra veszi az összes személyes és szakmai kérdést, ami felmerülhet az életünkben. Ez nem egy esemény előrejelző rendszer, hanem inkább a várható körülmények megadása és azoknak a körfolyamatoknak a feltárása, melyek mindnyájunkat befolyásolnak bizonyos időszakokban.

 

Mióta létezik az asztrológia, és mikor jelenhetett meg?

 

Bár a pontos eredete nem tisztázott, az asztrológia akkor született, amikor az embereknek évezredekkel ezelőtt "mágikus tudatuk" volt, ahogyan azt a kutatók mondják. A mágikus tudatban az énségnek a külső környezettől megkülönböztetett halvány tudatossága virágzik, de létezik egyfajta keveredés, átfedés az én-tudat és külvilág között. Mágikus tudatban a belső tudatállapotok a külső világhoz egy nagyon is valós, szó szerinti és a megkérdőjelezhetetlen módon kapcsolódnak. A tudat helye nem meghatározható a testben, hanem inkább az valami olyasmi, amelynek az emberek a részei.

A mágikus tudat varázsa alatt a napkelte és napnyugta nem metaforája vagy költői képe az éber tudatállapotunknak, hanem a Nap az egyén lényének kiterjesztéseként létezik. Nem csoda, hogy ebben a mágikus tudatállapotban, a félelemre, a csodálatra és a titokzatosságra, amit az égbolt ébreszt a modern, civilizált emberekben, mint a természet legnagyobb erőinek művére tekintettek. Így az asztrológia valószínűleg a világgal való mély vallásos viszonyulásból alakult ki és ugyanekkora mértékben a környezet megértésére és alakítására való törekvésből.

"Ős”csillagjóslásnak nevezhető változatok fejlődtek ki Ázsia és az amerikai kontinensek bizonyos részein kb. ugyanabban az időben, amelyben az istenek a látható bolygóknak feleltek meg. Azonban csillagjóslás először rendszerezetten Mezopotámiában fejlődött ki, mintegy 3000 évvel időszámításunk előtt. Az eredeti asztrológiáknak az volt a célja, hogy fényt derítsenek a mezőgazdasági ciklusokra és más természeti jelenségekre az égi testek mozgása alapján. A korai asztrológiák tükrözték a társadalom szerkezetét és gondjait. Az asztrológiának a történelem e pontján alig van jelentősége az egyén vagy a nemzetek sorsa tekintetében.

Érdekes módon, amikor a mai értelemben vett ego megjelent az i.e. ötödik vagy hatodik században a hangsúly eltolódott a természeti ciklusokkal való összefüggésektől és először vonatkoztatták a személyiségre. A bizonyítékok ebből az időszakból azt sugallják, hogy a babilóniai királyoknak csillagjósok voltak az udvartartásukban hogy időszerű tanácsokat adjanak a személyes problémákkal és államügyekkel kapcsolatban. Szintén ebben a korban, pontosabban i.e. 410 körül, (1) találtak meg a legkorábbi fennmaradt horoszkópot, amely a bolygókat a saját jegyeikben jelöli.

Ahogyan a hellenisztikus Görögország elméi elsajátították Egyiptom és Babilónia asztrológiai tudását, kölcsönhatás jött létre Görögország ősi filozófiái és a csillagászati alapú jövendőmondás között és a csillagjóslás egy új reneszánsza köszöntött be.

A sztoikusok, Plátó és Pitagórász hitrendszerei tökéletesen illeszkednek a korai közel-keleti csillagjóslási tanokban megjelenő renddel és szerkezettel rendelkező világegyetem képébe. A görög gondolkodók hihetetlen intuíciója és a számtan és a csillagászat területén tett előrelépéseik segítettek az asztrológiának egy megbecsült és szerves tudássá válni, hogy ne csupán egy mihaszna játékszere legyen a zsenge korú athéni bohémeknek és kiváltságosoknak.

Ahogyan a görögök rendszerezték az asztrológiát, a rómaiak elsajátították azt, és nagyobb megszállottsággal alkalmazták az államügyekre. Míg a görögök továbbfejlesztették az asztrológiát, a rómaiak felemelték azt a gazdagok és hatalmasak tanácsadói rangjára.

 

 

 

Bár a Római Birodalom nem omlott össze teljesen, de ahogy ereje megcsappant amint a kereszténység elterjedt Európában a "Halak Korszakban," az asztrológia hatása és népszerűsége csökkent, és majd megint csak a reneszánsz korszakban támadt fel.

 

Az asztrológia története

 

Az emberiség hajnala óta próbáljuk megfejteni a természet és létünk rejtelmeit. Hamar kezdtük el vizsgálni a csillagos égboltot, válaszokat keresve.

Bizonyos tudósok tanulmányai szerint a csillagjóslás egészen 50.000 évvel ezelőttiig megy vissza. Úgy tartják, hogy a cro-magnoni sámánok észlelték az ismétlődő mintákat az éjszakai égbolton, és elkezdték lejegyezni ezt csontokra róva, így jelölve meg az évszakok múlását.

Egy franciaországi barlangban találtak egy 30,000 éves plakettet, amely egy hold horoszkópot ábrázol. Stonehenge 4000 évvel ezelőtt épült, és a Hold és a Nap haladását bizonyul ábrázolni.

Létezik egy viszonylagosan fogalmazva nem annyira régi, 3000 éves, építmény az USA-beli Louisianában, melyet Privy Point-nak hívnak, amely hat koncentrikus nyolcszögből áll, és amelyet bennszülött amerikaiak alkottak.

Ezek a példák nem korlátozódnak pusztán a földnek egy adott részére kultúrájára, mert kőkerék naptárakat találtak a maja, inka és azték lelőhelyeken is. Lehet, hogy nem tudjuk megmondani, vajon ezek a kultúrák gyakorolták-e az asztrológia művészetét, de tudjuk, hogy az embert mindig is vonzotta a csillagos ég.

Az első ismert asztrológiai táblázatokat a sumerok fejlesztették ki hétezer évvel ezelőtt, és úgy véljük, ezeket a táblázatokat mezőgazdasági célokra használtak. Az asztrológia elterjedt Közel-Keleten, és i.e. 2400-re legtöbb királyi udvarban voltak asztrológusok.

A babiloniak felosztották az éjszakai égboltot tizenkét szakaszra és elkezdték megfigyelni a csillagok és a bolygók hatását az emberekre. I.e. 420-ban ezeket az elgondolásokat használták az egyének életének feltérképezésére.

Az i.e. 330-ban Nagy Sándor hozta el az asztrológiát Görögországba a közel-keleti hódítása után. Az “asztrológia" és a "zodiákus" szavakat a görög nyelvből kaptuk. A görögök elősegítették az asztrológia tudományának a fejlődését azáltal, hogy nyomon követték a bolygók mozgását a hét minden napján, és ettől ponttól kezdve az adott személy születési helye és órája alapján készítettek horoszkópokat.

Az asztrológia fejlődése megállt Róma hatalmának végégével a nyugati világban és csak akkor folytatódott annak tanulmányozása, amikor i.sz. 760-ban megtaláltak egy Ptolemaiosz kéziratot egy perzsa kolostorban. Az arab világ rajongott asztrológiáért, és megint elterjedt onnan a nyugati világban.

Más okkult tudományoktól eltérően a keresztények elfogadták asztrológiát mivel a Szentírás hitelesítette azt. Egyesek úgy vélik, hogy a három Napkeleti Bölcs asztrológus volt, akiket a betlehemi csillag vezetett. Több pápa is fordult az asztrológiához útmutatásért.

Talán a legismertebb asztrológus Nostradamus volt, aki azt állította, az ő ismert írásai az isteni lényegen alapulnak asztrológiai kinyilatkoztatásokon keresztül.

Útközben az asztrológia tudománya sok kritikát és a kudarcot szenvedett el. A tizenhatodik században az asztrológia gyakorlatát betiltották, és a tizennyolcadik században úgy vélték, hogy az asztrológia alapját hiányos adatok alkotják az Uránusz és a Neptunusz felfedezése után.

Az asztrológia elfogadottabb lett a tizenkilencedik században, amikor több amerikai elnök vett részt asztrológiai konzultáción, köztük John Tyler, Woodrow Wilson, Warren Harding és Ronald Regan.

Köztudott, hogy Hitler és munkatársai hittek az asztrológiában, de az kevésbé ismert tény, hogy a második világháborús szövetségesek asztrológusokat használtak Hitler horoszkópjának értelmezéséhez, azért hogy megpróbálják megjósolni katonai mozdulatait.

Valószínű Hollywood volt a legnagyobb tényező abban, hogy az asztrológiát fősodratúvá tegye. Sok hollywoodi csillag kapott asztrológiai tanácsadást, és volt személyes asztrológusuk. Az asztrológiának a híres hollywoodi színészek és színésznők általi elfogadása vezetett az asztrológiai tanácskérés elterjedéséhez.

Asztrológia továbbra is nagyon népszerű manapság is, és a felmérések szerint 30%-a az amerikaiaknak hisz az asztrológiában, és a 75%-a olvassa el a horoszkópját naponta. Egy tanulmány szerint körülbelül 200.000 a teljes és részmunkaidőben dolgozó asztrológusok száma az Egyesült Államokban.


feher rozsaszin szuz szineA Szűz csillagjegy színe a fehér és a rózsaszín, melyek egyértelműen lefedik a Szűz érzékeny, óvatos személyiségét. Mivel a Merkúr lelkiismereti oldala igen nagyon befolyásolja gondolkodásmódját, akkor érzi magát kiválóan a bőrében, hogyha hasznossá tudja magát tenni. Gyakorta segítséget nyújt más embereknek, gondolkodásmódja reális és praktikus, mindig törekszik a tökéletességre magánéletében és munkájában is. Ugyanakkor szerény, mint kedves színe a fehér, vagy a rózsaszín, nem szeret a központba kerülni, inkább félrehúzódó, mert sosem teljesen elégedett önmagával.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu