horoszkóp, ezotéria és asztrológia

asztrológusEgyes asztrológusok magukat elsősorban információ közvetítőknek tekintik. Ebben az esetben nem kell feltárni semmit magáról - ami azt jelenti, hogy az asztrológusnak nem kell szembesülnie az Ön problémáival - vagy a saját problémáival. Ennek a megközelítésnek vannak a jellemző korlátai. Ezt a megközelítést használó asztrológusok olykor állandóan kedvenc elméleteikről beszélnek, amelyek nem érdekesek az Ön számára.

Ha így van, akkor kérdezze a kérdéseket, és azt mondja meg az asztrológusnak, hogy mit szeretne hallani inkább. Ellenkező esetben a végén a sok meglehetősen pontos, de lényegtelen információval lehet gazdagabb, ami nem alkalmazható semmire.

Más asztrológusok számára az asztrológiai konzultáció az interaktív felfedezés folyamata, két partner bevonásával. Gyakran ezek az asztrológusok megpróbálják szakértelmüket arra használni, hogy az ügyfelek jobban, tisztábban lássák magukat. Általában minél több háttér-információt ad meg az együttműködéshez, annál jobb lesz a párbeszéd. Még ebben a megközelítésbe is gyakran bölcs dolog kérdéseket feltenni, és várni mi az, amit asztrológus válaszolni fog rájuk.

 

Bízzon magában

 

Ne feledje, hogy joga van nem elfogadni - vagy akár meghallgatni - bármit, ami nem stimmel. Néhány fiatal New Age típusú asztrológus - gyakran anélkül, hogy sok pszichológiai szaktudással rendelkezne - azt mondhatja, hogy ha megfelelő tájékoztatást és tanácsadást kap - és ha összeköti magát az "isteni" energiával - elérhet bármit, amire vágyik.

Ne vegye őket komolyan. A jó asztrológusok - mint minden bölcs ember - tudják, hogy ez egyszerűen nem így van.

Annak érdekében, hogy az értelmetlen tanácsokat kikerüljük, ne hallgassunk az ilyen felháborító állításokra. Bár lehet, hogy elutasítja és elfelejti a javaslatokat, a tudatalatti elme emlékezni fog rájuk. Javaslatok gyakran csúnya módon életben maradnak a tudattalanban és néha öt vagy tíz év múlva nyilvánulnak meg.

Különben is, a jó asztrológia nem arról szól, hogy képesek legyünk irányítani az életünket. Annak a megtanulása, hogyan legyünk önmagunk és működjünk hatékonyan a jelenben, az adott körülmények között.

Mindig bízzon a saját ösztöneiben és érzéseiben legelőször is, mert bármi, amit az asztrológus mond, az csak egyfajta szempont, a másik asztrológus lehet, másképp látja. Egy kis asztrológia tanulást követően, ha felkeltette érdeklődését, a módszer hasznosnak bizonyulhat saját maga megismeréséhez.

Legyen különösen óvatos olyan asztrológussal, aki fölényes, és megmondja, hogy mit kellene tennie. Az asztrológusnak meg kell hallgatnia az Ön kívánságait és válaszolnia kell a kérdéseire, alternatívákat és ötleteket adva, de ő soha nem hozhat döntést, vagy próbálhatja meg irányítani az életét.

 

HALLGASSON A SAJÁT ESZÉRE

 

Emlékezzen arra, hogy egy jó asztrológus nem magyaráz meg mindent, ami történik egyszerűen a karmával, nem találgatja, hogy mi lehetett korábbi életében, amivel megérdemelte a sorsát. Az asztrológus nem látja a karmát, a korábbi életét, vagy a fejlettségi a szintjét a horoszkóp alapján, minden ilyen "értelmezés" csak vad és megbízhatatlan látnoki találgatás.

Semmi több.

Különben is, karmikus spekulációk csak azok számára valók, akik kifejezetten kérik őket, soha sem kell meghallgatni ezeket.

Az asztrológus szavai értékelésekor ne feledje, hogy a karma mellett sok más dolog van még, amelyet az asztrológus nem lát a horoszkópban. Még a legrosszabb konfigurációk is megtalálhatóak a bájos és jó emberek horoszkópjában, sok kiváló aspektust találhatunk nem annyira kedves és jó emberek képleteiben. Általában a legnehezebb dolog az asztrológiában azt eltalálni, hogy mi fog megnyilvánulni és mi nem az ön személyiségében az adott körülmények között.

Soha nem lehet tudni biztosra, például, hogy a valakinek a horoszkópjában az van megírva, hogy az illető áldozata vagy elkövetője lesz-e egy gonosz tettnek.

Mivel az asztrológia lehet egy nagyon hatékony eszköz, néhány tapasztalatlan asztrológus hajlamos lehet arra, hogy Istent játsszon az ügyfeleik előtt, de a jó asztrológusok jól tudják, hogy nem adhatnak tévedhetetlen igazságokat, ők csak gyarló emberek, akik a tőlük telhető lehető legjobb módon használják az asztrológia nyelvét, néha kiváló munkát végezve, máskor mégsem. Mindig használja józan eszét és szűrje meg, amit hall. Az asztrológiai elemzés nem szentírás, nem minden lesz igaz, bár egy jó elemzés lehet nagyon hasznos, nagyon elgondolkodtató. Még azokon a pontokon is, amelyek nem annyira igazak ...

Még egy nagyon jó asztrológiai konzultáció után is - de főleg egy nagyon jó asztrológiai konzultáció után - emlékeznünk kell Lord Sailsbury szavaira: "Ha az orvosoknak hiszel, semmi sem egészséges; hogyha a teológusoknak, semmi sem bűntelen; ha a seregnek, semmi sem biztonságos" Én is hozzáteszek: "Ha a asztrológusoknak hiszel, semmi sem miattad van többé... ez csak a te Szaturnuszod, vagy a Neptunusz vagy ennek vagy annak a hatása... "

 

Lehetséges, hogy egy asztrológus meg tudja jósolni egy személy halálát?

 

A védikus asztrológusok úgy vélik, hogy meg tudják jósolni a halált. Nyugati asztrológusok, általában nem. Meggyőződésem, hogy a halál előrejelzése a születési képlet alapján nem hogy ténylegesen lehetetlen utólagos okoskodás nélkül, hanem nagyon-nagyon etikátlan.

Viszonylag könnyű a halál UTÁN elemezni egy születési horoszkópot és megtalálni azokat a tranzitokat és más nyomokat, amelyekkel "meg lehetett volna" jósolni a halált. A legnagyobb asztrológus elmék sem tudtak felállítani formulákat a halál ELŐRE való megjóslására. Az én filozófiám az, hogy a halál nagyon sokféle formában jelentkezhet.

 

 

Vannak, akiknek a halál egy erőszakos, kiszámíthatatlan, traumatikus dolog. Másoknak ez egy békés megszabadulás, áldás is egyben. Néhány ember fél a haláltól, mások pozitívan átadják magukat neki. Mindezek a halál iránti attitűdök, és az hogy hogyan nézünk szembe a halállal, nagyon eltérő módon jelentkeznek az asztrológiában. És azok a tranzitok, amelyek végül is egy ember halála felett uralkodnak bekövetkezhettek előbb is az életében más időpontokban, csak sokkal kisebb hatással.

Ha valaki úgy véli, hogy az asztrológia képes megjósolni a halált, akkor hinnie kell a sorsban, és abban, hogy nincs szabad akarat.

Én egészen biztosan nem hiszek, abban - amint már említettem -, hogy ez az, amiről az asztrológia szól.

Tehát: nem, nem hiszem, hogy a halált előre lehet az asztrológián keresztül látni - és mivel az óriási felelősséggel is járna, nem szeretném megjósolni halált a szülés képlet is, még akkor is, ha azt megtehetném. Vannak nagyon komoly erkölcsi és etikai következményei egy ilyen képességnek, ha létezik.

Olyan honlapokkal kapcsolatban pedig, amelyek azt állítják, hogy képesek előre jelezni a halált: több védikus asztrológia oldal azt állítja, hogy képes erre, és van még egy pár "halál órája" típusú oldal, és ki tudja, mi alapján számolnak. A legtöbb csupán komédia, valóban nem megpróbálnak megjósolni semmit.

Nem adok meg hiperlink hivatkozás ezekhez, de egy internetes keresés a releváns kifejezésekkel sok ilyen eredményt ad ki.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu