horoszkóp, ezotéria és asztrológia


kigyo kinai horoszkopA Kígyó időszakát általában a gyorsaság jellemzi és az, hogy könnyedén veszi az akadályokat. Ebben a jegyben megszülető emberek intelligenciája minden jegy közül kimagaslik.  A kínai horoszkópban a Kígyó a Skorpió megfelelője.

A Kígyó, mint jegy inkább a nőknek kedvez, nagyon sok híres és szép Kígyó nő született a világra e csillagjegy alatt. Nagyon sokat adnak a külső megjelenésre és a szépség mint vágy és cél nagyon fontos a számukra.A Kígyó által uralt évek:

 • 1905. február 4. - 1906 január 24.,
 • 1917 január 23. - 1918 február 10.,
 • 1929 február 10. - 1930 január 29.,
 • 1941 január 27. - 1942 február 2.,
 • 1953 február 14. - 1954 február 2.,
 • 1965 február 2. - 1966 január 20.,
 • 1977 február 18. - 1978 február 6.,
 • 1989 február 6. - 1990 január 26.,
 • 2001 január 24. - 2002 február 11.,
 • 2013 február 10. - 2014 2015 január 30.,
 • 2025 január 29. - 2026 február 16.
 • 2037 február 15. - 2038 február 3.


A Kígyó jegye alatt szülöttekre jellemző a bölcsesség és a lelkes személyiség. Az e jegyben világrajöttek tisztában vannak remek adottságaikkal. Felfogóképességük nagyon jó, könnyen megjegyzik azt, amit meg kell. Viszont a Kígyó nagyon nehezen bízik meg idegenekben vagy olyanokban, akiket nem régóta ismer. A negatív tulajdonságai közé tartozik, hogy egy kicsit kétszínű és érzelmeit nagyon nehezen tudja a felszínre hozni. Ha valaki nagyon megbántja, akkor elég nehezen tud megbocsájtani annak, aki ezt tette vele és nagyon sok idő elteltével is képes visszaadni a sérelmet valamilyen formában. Kapcsolata az emberekkel egyébként igen liberális, képes örökké tartó barátságokat kötni olyanokkal, akiket megszeret. Párkapcsolatában kettősség mutatkozik, van benne jó és rossz, de rendkívül sok függ a másik féltől. Ha kialszik a tűz abban az esetben is marasztalja párját és nem hajlandó elengedni, mert nem tud élni a gondolattal, hogy nem ő az első. Nagyon büszke és csapongó életet él a szerelem terén gyakran váltogatja partnereit. A Kígyó nő minden tekintetben nő, nagyon nagyra értékelik külsejüket és bíznak magukban néha olyakor túlságosan is. Sokszor azonban a szerencse megtalálja őket, viszont a munkával nem nagyon akarnak foglalkozni. A Kígyó férfiak ha elhatározzák, hogy megszereznek valakit akkor az úgy is lesz. Rendkívül féltékenyek tudnak lenni és néha képesek teljesen elveszíteni a fejüket, ha arról van szó.

A neves Kígyó között található például Muhammad Ali, Kim Basinger, Paul Hogan, Mahatma Gandhi, J.F.Kennedy, Tony Blair, Abraham Lincoln, Mao Cetung, Mike Oldfield, Onassis, Pablo Picasso, Edgar Allan Poe és Audrey Hepburn, is.

Az öt elem némileg megosztja a jegyben születő személyiségeket, de az alapvető jegyek nem változnak.

Víz- Kígyó:
Könnyen befolyásol másokat és nagyon jó a megtévesztésben, de ugyanakkor rendkívül jó a meglátása szinte minden téren, érdeklődik a furcsa események, misztikus dolgok iránt, nagyon kíváncsi természet.

Tűz- Kígyó: Az első számú megszerezendő dolog számára a hatalom, csak önmagában bízik meg, másokat nehezen enged magához közel, mindenkivel szemben gyanakvó és mérlegel, mielőtt bárkiben megbízna.

Fa- Kígyó: A művészet az első és számára nagyon fontos a természet, a természetben való eligazodás. Keresi az életben rejlő szépségeket, kutatja az élet értelmét és közbe megél minden pillanatot.

Fém- Kígyó: A siker és a pénz lebeg a szeme előtt és ezért képes bármit megtenni, néha talán túlzásba is esik, olyakor uralkodni is szeret és nagyon sokat akar igen gyorsan elérni, bevetve minden eszközt ennek érdekében.

Föld- Kígyó: A Földnek köszönhetően természete és személyisége sokkal harmonikusabb nyugodtabb, a természettel egybeolvadva szimbiózisban él és sokkal nehezebben hozzák ki a sodrából. Sikeres, és ha kitalál valamit, akkor azt sokszor eléri. Álmaiért képes megtenni bármit, ami ehhez szükséges és ebben nem gátolhatja meg senki. Jellemző rá az intelligencia amit a Kígyók többsége nagyon jól birtokol és használ.

A 2014 2015-es esztendőben is töretlen karrierlehetőség áll a Kígyók előtt, főként annak köszönhetik ezt a sikersorozatot, hogy minden egyes pillanatban észnél vannak, az adódó alkalmat azonnal képesek kihasználni. Ha olyan helyzetbe kerül, hogy egy magasabb pozíciót kínálnak fel, de nem biztos benne, hogy ezt azonnal el kell vállalni, inkább legyen önmagával szemben is türelmes és igyekezzen az új poszthoz szükséges tanulmányait bővíteni, így lehet csak jó vezető. A 2014 2015-es évpénzügyileg nagyon eredményes és szerencsés lehet, de ennek érdekében tennie is kell, azonban nem biztos, hogy a szerencsejáték a legkiválóbb pénzkereseti forrás.

 

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu