horoszkóp, ezotéria és asztrológia


mi a horoszkopomNagyon sokszor feltesszük a kérdést és érdekel bennünket, embereket, hogy mi a horoszkópom? Ez egy igazi tudomány, melyet az tud kiválóan művelni, aki megérti aki elsajátítja és megérti mindazt, amit a csillagokról, az asztrológiáról tudni lehet és érdemes. Az azonos csillagjegyek egymástól körülbelül 120 fokra vannak. A négy alapelem négy háromszögként lelhető meg a horoszkópon belül. Ha látjuk a 12 jegyet, akkor tudnunk kell, hogy a négy elem arányosan van elosztva, tehát 3 Föld, 3 Tűz, 3 Levegő és 3 Víz. Az, hogy miért is fontos a jegyek elemi feldarabolása azt azzal tudjuk magyarázni, hogy a világban történt dolgok vagy jelenségek megmagyarázhatóak vagy leírhatóak a négy elem tulajdonságaival vagy ötvözéseivel. Az elemek viszonya nagyon különleges egymással. A Föld és a Tűz elemek hímneműek és ráadásul még aktívak és pozitívak is. Ezzel szemben a Levegő és a Víz nőneműek, ezen belül negatívak és passzívak. Tehát az ellentétei egymásnak ezek az elemek. Most következzenek a csillagjegyek.


A Vízöntő: január 20-tól február 18-ig születettek csillagjegye, az uralkodó égitest az Uránusz és az eleme pedig a Levegő. Ez az egyik leghumánusabb és ember közeli csillagjegy. Aki e csillagjegy alatt született nagy mértékben rendelkezik az empátia képességével. Nagyon segítőkész és szeret is segíteni. Rendkívül őszinte is tud lenni, mindig megmondja a véleményét. Intelligens és nagyon sok oldala van, tehát egy színes egyéniség. Szeret feltalálni és érdekli az új, a még felfedezetlen. Szeret független lenni, nem szeret függeni másoktól ez a szerelmi életében is megmutatkozik. Nagyon érdekes személyiség, aki tele van emberi érzelmekkel és tulajdonságokkal.

Halak: Február 19 - március 20. Az uralkodó bolygója a Neptunusz és az uralkodó eleme pedig a Víz. Nagyon sokszor az érzelmei veszik át a hangsúlyt és nem nagyon ismerkedik, inkább befelé forduló magányos embertípus. Viszont, ha megismer valakit, kiderül, hogy rendkívül humánus és ember szeretete a végtelenbe tud szökni. Nem nagyon küzd meg semmiért, sokszor nincs akarata, de ha meg kell emberelnie magát, akkor tudja mit kell tennie. Sokan mondják rá, hogy gyenge, mert sokszor jóindulatú az emberekkel. Gyakorta magára veszi a körülötte zajló eseményeket, tehát elég érzékeny típus. Könnyen beleeshet egy olyan sötét csapdába, ahonnan kevésbé van kiút és ilyenkor nagyon maga alatt van.

A Kos csillagjegyűek, akik március 21. - április 19.-e között tartják születésnapjukat, az uralkodó bolygója a Mars és az eleme pedig a Tűz. Mindig tettre kész nem tántoríthatja el semmi, hogy megvalósítsa céljait és álmait. Tele van energiával bátor és odaadó, ugyan akkor kissé talán túl szókimondó is. Sokszor naiv, de harcias is egyben, bár sokszor agresszív is tud lenni. De ez az agresszivitás nem rosszindulatból fakad. Vezetésre termett és küzd is azért, hogy megszerezze a pozíciót. Nagyon gyorsan tud döntéseket hozni, olykor túl hamar.


A Bika szülöttei, akik április 20. - május 20.-a között születnek, az uralkodó bolygója a Vénusz és az eleme pedig a Föld. Nagyon sokáig ki tud tartani álmai és céljai mellett, rettenetesen szívós, viszont nagyon nyugodt és türelmes. Olykor nehezen tudja elhatározni magát, ha új lépéseket kell tennie. Nagyon szereti a művészeteket és ebben érzi igazán jól magát. Igen nehezen enged be új dolgokat, információkat. Imádja a családot, rendkívül családcentrikus személy és szereti a gyerekeket is. Olykor makacs, lusta, de ha ezeket legyűri, akkor mindenre képes akár csak egy igazi Bika.

Akik május 21. – június 21. között ünneplik a születésnapjukat, azok az Ikrek csillagjegybe tartoznak. Az Ikrek bolygója a Merkúr, eleme pedig a levegő. Hihetetlenül mozgékony, friss és kipihent mind testileg és szellemileg. Nagyon okos, kíváncsi természet, tele energiával, szinte egy energia bomba. Hihetetlenül sokoldalú, de ez a kíváncsiságából és a fittségéből fakadó rész. Viszont nem valami alapos, sokszor kapkodva csinálja meg a rábízott munkákat. Élvezi az életet, őrültségekre is képes és szerelmi élete is elég felkavaró tud lenni.

A Rák jegyűek a június 22. – július 22. közötti születésű emberek. Az uralkodó égiteste a Hold és eleme a Víz. Ez a legnőiesebb jegy, nagyon romantikus, érzelmes és el tud mélyülni a legendás szerelmek történeteiben, sokat ábrándozik és várja az igazi megérkezését. Viszont óvja szeretteit és ragaszkodik hozzájuk foggal, körömmel. Sokszor eléggé könnyen meg tud sérülni lelkileg. Családcentrikus, nagyon fontosnak tartja az otthon melegét és a körülötte élő családtagokat, így érzi biztonságban és boldogságban magát. El se tudná képzelni az életet család nélkül, ő azt vallja, hogy erre született.

Az Oroszlán jegyűek szülinapja július 23. – augusztus 22. közé esik, uralkodó égitest a Nap és az eleme pedig a Tűz. Ő az igazi hadvezér, a vezető és egyben az irányító. Igazi harcos, aki képes úgy irányítani, hogy mindenki tisztelje. Önzetlen és nagyvonalú, valamint büszke, ezek egy igen nagy vezető ismérvei. Szereti az igazságot és nem szereti, ha hazudnak neki. Sajnos nagyon könnyen felkapja a vizet és nem tudja magát kontrollálni. Másokért gyakran kiáll, nem bírja, ha valakit megaláznak.

A Szűz születési dátuma augusztus 23. – szeptember 22. között van. Uralkodó bolygója a Merkúr és az eleme pedig a Föld. Nagyon okos személyiség és inkább a logikát keresi mindenben. Sokszor a szíve helyett az esze irányítja és nem tudja félretenni ezt. Rendet tesz és elemzi a problémákat, nagyon a szabályokhoz ragaszkodó embertípus. Szerény, és ezzel együtt nagyon türelmes. Sokszor túl sokat tulajdonít a részleteknek és emiatt gyakran elúszik a határidőkkel. Sokat foglalkozik önmagával, esetében a hipochondria is szóba jöhet.

Mérleg, akinek születésnapja szeptember 23. – október 22. között van. Az uralkodó bolygó a Vénusz, eleme pedig a Levegő. Nagyon szerethető ember, aki sokat mosolyog és rendkívül kedves. Ezen kívül figyelmes és másokat bármikor meghallgat, hogy ha bármi bajuk van. Nagyon jól öltözik, gyakran jelenik meg elegáns ruhákban és sokan tisztelik azért, mert ad magára és odafigyel ezekre a dolgokra. Szereti a békét és kerüli az erőszakot, a konfliktusokat. Nagyon jó kommunikáló és rendkívül diplomatikus, jól szótért másokkal.

Az október 23. – november 21. közötti időszak Skorpió csillagjegyé, uralkodó bolygó a Plútó és eleme pedig a Víz. Sok esetben harmonikus személy, aki szereti az életet és kijön a többi emberrel, mondhatni emberszerető jelleme van. Nagyon meg lehet benne bízni, tud titkot tartani, így rendkívül jó barát, akire lehet számítani szinte mindenben. Viszont nagyon sérülékeny és inkább lélekben, mint testben. Önfeláldozó ember és odaadó, másokért képes jót cselekedni egy igazi példakép lehet.

Nyilas születtek november 22.– december 21. között jönnek világra, uralkodó bolygója a Jupiter és eleme a Tűz. Tele van élettel és tűzzel, szinte kifogyhatatlan energiaforrás. Nagyon sokszor képes kezdeményezni és soha nem fárad bele abba, amit csinál.  Nagyon jóindulatú emberek a Nyilasok és szeretik is az embereket. A becsület mintaképe és tiszteli a törvényt is. Imád utazni és vonzzák azok a helyek, melyek nem a közelében találhatóak. Nem mindig elég kitartó a tanuláshoz, viszont ha eltervez valamit és igazán meg szeretné csinálni, foggal körömmel, szívósan ragaszkodik a céljaihoz.

Ha december 22 – január 19. közé esik a születésnapod, akkor a Bak csillagjegy a tiéd, az uralkodó bolygója a Szaturnusz és az eleme pedig a Föld. Nagyon kitartó és állhatatos, sokszor viszont makacs és ez nem mindig válik a hasznára. Nagyon óvatos, mindig megfontolja amit tenni akar, igazi két lábbal a földön típus. Nagyon fontos számára a karrier és ennek az építése, fontos a munka, hiszen ebben a közegben érzi jól magát és itt tud megfelelő döntéseket hozni a saját és kollégái számára, ha vezető pozícióban van. Nehezen barátkozik, de ha egyszer elfogad valakit, akkor egy életen át számítani lehet rá, hogy mellette marad. Rossz esetben nagyon karrierista és önző. Van rá példa, hogy elég sok Bak túl merev és nem tudja magát rendesen elengedni, ha szórakozásról vagy kikapcsolódásról van szó. Rosszabb esetben anyagias és fukar, nincs benne empátia és ilyenkor elég nehezen tud beilleszkedni társaságokba.

Érdemes a horoszkópokat böngészni és megtudni, hogy mi a horoszkópom, mert rengeteg mindent megtudhatunk nem csak magunkról, de embertársainkról is. Ha kételkedünk, akkor olvassuk el az egyik közeli barátunk csillagjegyét és nyugodtan kérdezzük ki. Mindenki megtalálja a maga számítását. Igaz, a jövőt nem lehet megjósolni vagy felkutatni, de jellemrajzokat igen is szoktak csinálni az emberek nagy pontossággal. Ilyen ez a horoszkóp is. A világon szinte mindenhol elterjedt ez a ma már tudománynak nevezhető jellemzés. Más és más formában találkozunk vele, létezik kínai horoszkóptól kezdve mindenféle változat.. Ha megtaláljuk a nekünk tetszőt, akkor biztosan kellemes csalódás fog érni bennünket, ha egy kicsit szkeptikusak is vagyunk ezzel az egésszel kapcsolatban. Csak nyitottnak kell lennünk és nem szabad pesszimistán felfogni a világot. Ezen új dolgok kipróbálása csak segíteni fog életünk szebbé és boldogabbá tételében még akkor is, hogy ha az elején kicsit ódzkodunk az e fajta időtöltéstől. Keresse fel oldalunkat és nyugodtan böngésszen a horoszkópok között, mert akár szerencséje is lehet, vagy esetleg nem ismerte önmagát annyira, hogy meg fog lepődni rajta. Sokan nincsenek tisztában emberi tulajdonságaikkal, jellemeikkel, de ezek a kis szösszenetek rávilágítanak mindenki olyan oldalára ami eddig lehet hogy rejtve maradt.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu