horoszkóp, ezotéria és asztrológia

horoszkop ezoteriaMiután leküzdöttük az asztrológiával kapcsolatos szkepticizmusnak az akadályát, az első kérdés, amit egy tanuló vagy ügyfél megkérdez, hogy "Hogyan tájékoztat engem az asztrológia az életemmel, személyiségemmel, döntéseimmel kapcsolatban, és hogyan tud nekem segíteni?"

Azt mondja sok filozófus és ezoterikus, hogy a beteljesülés és megvilágosodás kulcsa életünkben az önismeret. Az asztrológia az egyik leghatékonyabb eszköz önvizsgálat és az önismeret előmozdítására. Az asztrológiai szimbolizmus szakmai ismeretei és technikái akár önképzésen vagy hozzáértő asztrológiai szakember tolmácsolásán keresztül megvilágítják a tudat mély struktúráit, melyek tájékoztatnak a felszínesebb és a megfigyelhetőbb viselkedésformákról, témákról, és az ember életében folyamatosan aggodalomra okot adó területekről.

 

 

Pontosabban, asztrológia képes:

 • rávilágítani témákra és kérdésekre, amelyek folyamatosan feszültség vagy nyugtalanság forrásai az életünkben.
 • tudatosítani bizonyos vakfoltokat, tudatalatti gondolatokat, érzéseket és viselkedésformákat.
 • lehetővé tenni, hogy együtt mozogjunk az emberi élet haladásának mélyebb áramlatival.
 • átállítani az életünket, úgy, hogy az megfeleljen lelkünk elhivatottságának.
 • megvilágítani bizonyos archetípusokat, vagyis a lét egyetemes mintáit.
 • segíteni egy értékesebb kapcsolatot létrehoznia a világgal.
 • megjelölni az átalakulás, az átmenet, krízis, vagy fájdalom időszakait.
 • egy átjáróként működni, hogy segítsen túllépni szokásokat, rögeszméket, vagy beragadt mintákat.
 • előre jelezni általános irányokat, amelyek a jövőnkben rejlenek.
 • gyökeresen megváltoztatni vagy megkérdőjelezni nézeteinket.

 

Ha azt hitte, hogy az asztrológia csak a csillagjegyekről szól, és a napi horoszkóp az olvasásáról az újságban - gondolja újra!

A hivatásos asztrológiának sokféle felhasználása és alkalmazása van. Néhány a legnépszerűbb szolgáltatások közül a személyes asztrológiai szolgáltatások, asztrológiai tervezés és döntéshozatal körébe sorolhatók.

 

No de most tényleg, mit tehet az asztrológia Önért?

 

Egyéni szolgáltatások:


A natális képletek, más néven "születési horoszkópok": a kulcs, melynek segítségével az asztrológia feltárja az egyéni személyiséget, erősségeket és lehetőségeit. A natális képlet elemzése a saját egyedi születési horoszkópunkban lévő több száz változónak a mélyreható elemzése és szintézise.


Szinasztria diagramok - Asztrológiai kapcsolat elemző eszközök, amelyek egyedülálló betekintést nyújtanak egy adott kapcsolat működésébe, és abba, hogy hogyan kell azt egészségesnek és boldognak megőrizni!

Progresszió / Tranzit - Asztrológiai módszerek a bekövetkező asztrológiai trendek előrejelzésére, melyek hasznos tanácsokat nyújtanak azzal kapcsolatosan, hogy hogyan lehet maximalizálni a pozitív energiákat, és minimálisra csökkenti a potenciálisan zavarókat.

Asztrológiai tervezési és döntéshozatali szolgáltatások - Az asztrológia segít abban, hogy a jövő úgy történjen, ahogy szeretné. A választási asztrológia, az egy esemény tervezési eszköz, és az óránkénti asztrológia egy pontos és részletes válaszkeresés, amely segít az élet nagy eseményeinek a tervezésében, vagy a dilemmákkal és döntésekkel való megküzdésben.

 

Minden asztrológia ugyanolyan?


Nem, van legalább háromféle asztrológia:

 • csillagjegy asztrológia,
 • prediktív asztrológia,
 • és a pszichológiai asztrológia.

 

Csillagjegy asztrológia

 

A csillagjegy asztrológia az a fajta asztrológia, amelynek a jelenléte a legjobban érezhető a tömegpiacon, kereskedelmi egységesekben, nevezetesen az asztrológia cikkekben és a horoszkóp tekercsekben, - ez a "kizárólag szórakozási célú" asztrológia.

 

 

Jó vagy rossz, de ez az az asztrológia, ami azonnal eszébe jut az emberek, akiknek már volt egy minimális szintű összetalálkozásuk az asztrológiával. A gond a csillagjegy csillagjóslással az, hogy lesüllyeszt egy magas szintű lélektani összetettséggel rendelkező tudományágat, a pontatlan jövendőmondás szintjére.

A csillagjegy asztrológiának nagyon kevés haszna van és ahelyett, hogy egy kapu lenne a komolyabb és átgondoltabb csillagjóslási változatokhoz, inkább elfordítja a művelt és intelligens embereket a további vizsgálódástól. Lehet épp ugyanaz az eljárás a vonzó a csillagjegy asztrológiában, mint ami a bonyolultabb csillagjóslási változatokban is rejlik, vagyis, hogy ad egyfajta kapcsolat érzetet valami mélyebbel, vagy nagyobbal, mint az ember önmaga, és megnyitja az önismeret kapuját. De ha mégis vallásos élményeink vannak a napi horoszkóp olvasása közben, érdemes lesz megfékezni kávébevitelünket a reggelinél.

 

Prediktív asztrológia

 

Prediktív asztrológia, ahogy a neve is mutatja, az asztrológia használata pontos és konkrét előrejelzések készítésére a jövőre vonatkozóan. Ez a fajta asztrológia élvezte leginkább a széleskörű felhasználást és népszerűséget a Római Birodalomtól a reneszánszig és valójában egyet jelentett magával az asztrológiával, egészen a huszadik századig.

Ellentétben a csillagjegy asztrológiával a prediktív asztrológia, képes - és gyakran meg is teszi - kihasználni az asztrológiai nyelvezet teljes sokrétűségét.

Olyan kérdések, mint például: "Mikor találok új munkát", "Mi a valószínűsége, hogy a mostani kapcsolat működni fog," és “mikor jön az életembe a főnyeremény, amiről én mindig is gyanítottam, hogy enyém lesz?", mind a prediktív asztrológia égisze alá tartoznak.

A prediktív asztrológia veszélye, hogy gyakran cinkosa az emberi viselkedés és gondolkodása negatív oldalának: félelem, vagy felelősség hiánya az ember életéért és az élet döntéseiért; hamis vagy túlzottan felfújt bizalom és optimizmus valamiben, ami önmagunkon kívül van; regresszív, mágikus gondolkodás; az ego erejének a hiánya.

Sőt, az a prediktív asztrológia, ami egy konkrét és nagyon meghatározott szinten működik, vagyis azt feltételezi, hogy az időpontot, helyet, és az eredményeket nagyon egyértelmű módon tudja meghatározni, egy nagyon bizonytalan ügy.

Gyakran a prediktív asztrológia lángra lobbantja azt az emberi vágyat, hogy teljes urai legyünk a környezetünknek és a sorsunknak, amely gyakran ellentétes asztrológia magasabb törekvéseivel: a tudatosság, önismeret, növelése, valamint, hogy lássuk, hogy munkálkodik valamiféle értelem az életünkben.

Azonban a prediktív asztrológia nagyon sokat segíthet megtudni, mikor és hogyan manifesztálódnak bizonyos tendenciák és minták - a garantált eredményeket hozó egyedi eseményekkel szemben. Ez még inkább táplálja azt az emberi szükséglet, hogy együtt dolgozzunk, és együttműködjünk egy nálunknál jóval nagyobb erővel, mint inkább azt a megszállott és neurotikus szükségletet, hogy teljes irányítás és a dominancia alá hajtsuk az életet.

 

Pszichológiai asztrológia

 

A pszichológiai asztrológia a huszadik században alakult ki, és a pszichológiának és az asztrológiának ez a szintézise vitathatatlanul a legnagyobb mértékben járult hozzá az asztrológiához az elmúlt egyszáz évben. A jelentéktelenség és relatív népszerűtlenség időszaka után, az asztrológia újra felszínre tört a huszadik században, hogy szintetizálja a humanizmus-orientált pszichológiai tanok mély meglátásait, "elmozdulva",  "az esemény-központú asztrológiától a növekedés és az átalakulás-központú asztrológia felé." 

Jarcia Ganeuse asztrológiai tanácsadó tovább részletezi ezt: Magától értetődő ebben a megközelítésben, hogy az egyén születési képlete az adott személy pszichéjének a szimbolikus megjelenítését tartalmazza. A képletből kaphatunk egy képet a személyiség különböző oldalairól; mik az ösztönző igények, vágyak és mélyen gyökerező félelmek; természetes tehetségek és korlátai; szülőkkel kapcsolatos mozgatóerők, amelyek lélektani alkotórészekké váltak. 

A pszichológiai asztrológia célja hangsúlyozni a lehetséges születési képlet- értelmezéseket és a személyiségben rejlő pozitív és negatív lehetőségeket egy elfogulatlan és építő jellegű nézőpontból.


A nyugati asztrológia ágai

 

 

SZÜLETÉSI ASZTROLÓGIA (eredettani) - Az egyén születésen alapuló asztrológia.

 

JUDICIÁLIS ASZTROLÓGIA - Ez az asztrológia a fogyatkozásokon, holdkeringésen, ingressziókon, vagy időben meghatározott pillanatokon alapszik.

 

Hagyományos ASZTROLÓGIA - Személyiség, életkörülmények, pénzügyek, stb.

 

Ezoterikus ASZTROLÓGIA - A képlet jelentésének a filozófiai megközelítése.

 

Orvosi ASZTROLÓGIA - A képlet egészségügyi vonatkozású kérdéseinek vizsgálata.

 

Helyszíni ASZTROLÓGIA - Az asztrológia azon ága, amely helyszínek szerint határozza meg az asztrológiai hatásokat. Költözési horoszkópok - Egy olyan technika, amit arra használnak, hogy meghatározzák, hogy egy új helyre költözés, milyen hatással lesz az életünkre.

 

Asztro kartográfia - Egy új technika, melyet Jim Lewis fejlesztett ki annak megtalálására, hogy a Földdel a bolygók hol voltak éppen szögben. Ezeknek a helyszíneknek nagyobb jelentősége lesz az egyénre nézve még akkor is, ha csak látogatóba van ott.

 

Óránkénti ASZTROLÓGIA - Olyan horoszkópok, melyek segítségével meg lehet találni az elveszett tárgyakat, válaszolni lehet kérdésekre, stb. A kérdező kérdez és diagram készül az kérdés időpontjában a választ kiderítéséhez.


Választási ASZTROLÓGIA - Olyan horoszkóp, ami segít meghatározni, mi a legjobb időpont egy vállalkozás elindításához. Ez éppen az ellenkezője annak, ahogyan az óránkénti asztrológia működik, mert ennél a változatánál az asztrológiának megpróbáljuk megtalálni azt a horoszkópot, ami legjobban megfelel az Ön igényeinek.

 

Világi ASZTROLÓGIA - Nemzetek és politikai események tanulmányozásához készült horoszkópok.

 

Meteorológiai ASZTROLÓGIA - Hosszú távú időjárás-trendek előrejelzése.

 

Asztro-gazdaságtan - Üzleti ciklusok tőzsdén.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu