horoszkóp, ezotéria és asztrológia


nyul kinai horoszkopA nyúl éveiben született emberekre jellemző a gondoskodás a biztonság iránti vágy és ennek megteremtésére irányuló tevékenységek. Jellemző még rájuk a művészeti hajlam, és rendkívül barátságosak, könnyen teremtenek kapcsolatot. A társaság életük része és a környezet pedig a másik fontos eleme életüknek. Figyelmes emberek, akik nagyon diszkrétek, rendkívül nyugodt természetűek. Megbízható emberek bármilyen kérdésről is van szó rájuk lehet bízni az adott dolgot. A nyúl évében születetteket nagyon sokan szeretik és rendkívül gyorsan befogadják bármilyen közösségbe, hiszen természetüknél fogva jól tudnak alkalmazkodni és az előbb felsorolt tulajdonságok miatt mindenki elfogadja őket.


A család, mint intézmény nagyon fontos a Nyúl számára és képes bármit megtenni szeretteiért. Tehát rendkívül családcentrikus egyéniség, akire mindig lehet számítani. A gondoskodás és a törődés lételeme a nyúl évében világra jötteknek. Kérdésekben kicsit nehezen tud döntésre jutni, rendkívül konzervatív személyiségről van szó. Nem sieti el azt, amiről dönteni kell, ebben közrejátszik a nyugodt és megfontolt személyiség. Nem nagyon szereti a változásokat életében, nehezen tudja elhagyni azt, amihez hozzászokott. Nagyon jó vendéglátó, barátai szívesen visszajárnak otthonába.

A Nyúl negatív tulajdonságai közé tartozik a bizalom hiánya, az érzékenység, néha túl tudja reagálni az amúgy jelentéktelen dolgokat és abszolút bizalmatlan az idegenekkel annak ellenére, hogy ha megismeri az illetőt, akkor könnyen tud kapcsolatot teremteni. Nagyon sok a hangulatában a  hullámvölgy, amilyen kedve van olyan a hangulata és nehéz kiszámítani, hogy fog alakulni. A kritikákat nagyon nehezen veszi, könnyen megsértődik, ha olyan passzban van, ezért különösen vigyázni kell arra, hogy ne sértsük meg ezeket az embereket.  Sokszor meghátrál a kihívások elől, mert azt gondolja, hogy sérülne büszkesége, ha végül elbukna.

A Nyúl férfiak igen megbízható társak, egészségesek,  nem esnek túlzásokba szinte mindenben lehet rájuk számítani. A Nyúl jegyű nő nagyon szeret öltözködni és érzéke a divathoz igen csak kifinomult. A biztonság neki mindennél többet jelent, ezért is nagyon elővigyázatos az ismerkedés terén. Kommunikációs képességei feltűnően jók, könnyen ismerkedik.

A nyúl évei a múltban, a jelenben és a jövőben. A Nyúl által uralt évek:

 • 1903. január 29 – 1904. február 15.
 • 1915. február 14. – 1916. február 2.
 • 1927. február 2. – 1928. január 22.
 • 1939. február 19. – 1940. február 7.
 • 1951. február 6. – 1952. január 26.
 • 1963. január 25. – 1964. február 12.
 • 1975. február 11. – 1976. január 30.
 • 1987. január 29. – 1988. február 16.
 • 1999. február 16. – 2000. február 4.
 • 2011. február 4. – 2012. január 22.
 • 2023. január 22. – 2024. február 9.
 • 2035.február 8. – 2036. január 27.


Véletlenek nincsenek, ez lehetne a Nyúl 2014 2015-es ars poeticája, tudatosan építi fel életét, energiájával igen remekül tud gazdálkodni és ez egész évben kitart. Ez az esztendő új fordulatokat hoz, sokkal nagyobb elhatározásokkal indul neki, mint az elmúlt éveknek. Akár újra beülhet az idősebb Nyúl is az iskolapadba, hogy új dolgokat tanuljon, képezze magát,ez időszakban kiválóan fogékony lesz. Munkájában is a megújulás, újítás ideje jön el, igyekezzen, hogy minél érdekesebb, változatosabb feladatokhoz juthasson. Jól teszi a Nyúl szülött, hogyha valami munkájától nagyban eltérő kedves tevékenységgel piheni ki magát, e mellett tanácsos kicsit többet mozogni, sétálni, edzeni, ahogy ezt ideje engedi, mert ezzel még több energiát tud felhalmozni. Az új életmódnak meglesz az eredménye, egész évben sikert sikerre halmoz.

A jegy közismert szülöttei között olyan hírességeket találunk, mint vita Albert Einstein, Peron, Frank Sinatra, Edith Piaf, Whitney Houston, Kaszparov, Roger Moore. Ahogy ez a névsor igazolja is, a Nyúl jegyében született személyek között igen sokan megáldottak komoly művészi tehetséggel, remek társalkodó partnerek, nagyon jó velük egy társaságban lenni. Tudását, kiváló memóriáját remekül tudja kamatoztatni, általában olyan művészettel kapcsolatos foglalkozásban alkothat nagyot, amely a divathoz, reklámokhoz, irodalomhoz kapcsolódik,ezeken  a területeken rendkívüli kreativitását is meg tudja mutatni. Természetéből adódóan a Nyúl nagyon kedveli a tavaszt és ez lehet az oka, hogy a színek közül is legkedvesebb számára lágy zöld.


A Nyúl jegyűekmint a kínai horoszkópban minden más jegy – öt elemre oszlanak, mely nem mutat hatalmas eltéréseket, hiszen az alapvető tulajdonságok nagyon közelítenek egymáshoz.

A Víz-Nyúl esetében gyakran megtörténik, hogy megtorpan egy egy nagy feladat előtt, tehát ha valamit túl nehéznek talál, akkor sokszor veszi fel a nyúlcipőt és keres kiutat abból, amibe belekezdett. Konfliktusokba keveredni nem szeret, sőt egyenesen menekül előle.

Tűz-Nyúl: Ez a nyúl típus nagyon nyitott egyéniség, könnyen teremt kapcsolatot és még vezető szerepben is meg lehet találni, néha segítségre van szüksége az induláshoz, de ha már ezen túlesett, akkor szinte mindenre képes lehet.

Fa-Nyúl: Nagyon nyugodt természet, sőt keresi is a nyugalmat, ezért viselkedésében is meglátszik, hogy állandóan ezt az állapotot akarja elérni, így másokkal is ebben a szellemben viselkedik.

Fém-Nyúl: Minden Nyúlnál sokkal erősebb, keresi a kihívásokat mivel a Fém erőt ad és önbizalmat, tisztában van a képességeivel és képes mindent megtenni azért, hogy elérje a célját.

Föld-Nyúl: Képes uralni érzelmeit, nem kapja el a hév és ez a Nyúltípus is a nyugalom híve, ő is ezt keresi, kutatja mindenfelé és ez természetében is megmutatkozik. A Föld harmóniát ad, ezért bárkivel közös nevezőre tud jutni kerülve a felesleges konfliktusokat.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu