horoszkóp, ezotéria és asztrológia


A szürke szín kedvelői általánosságban igen megfontoltak, külsőleg visszafogott viselkedésű egyének, bár kisugárzásuk épp ennek ellenkezőjét, nagy erőt mutat. Egész életükben görcsösen ragaszkodnak a kivívott függetlenségükhöz és ez a legjellemzőbb tulajdonság, mely egyértelműen a Skorpióra jellemző. A skorpió jegy szülötteinek legkedvesebb színe ugyanis a szürke és a sötétvörös, rájuk jellemzően két egymással egészen ellentétes színárnyalat. A jegy szülöttei ebből is látható, hogy mint a két szín egymáshoz való viszonya, igen csak szélsőséges jelleműek, e mellett mindenben a teljességre és a maximalizmusra törekednek, e részük vonzódik főként a sötétvöröshöz.

Ezt a színt azok az emberek szeretik maguk körül és magukon viselni, akik nyílt és szókimondó természettel rendelkeznek, és türelmesen várják azt a társat, aki minden téren képes elfogadni és megérteni őket. Nagyon sok Skorpióról kiderül, hogy a semlegesnek mondható szürke iránti vonzalmát gyakran titkolja, sokszor épp az ellenkezőjét állítják annak, hogy tetszik neki ez az árnyalat, de titokban ez a szín nagyon közel áll hozzá, mivel gyakori álmodozásra sarkallja őt. Azért is előfordulhat, hogy a Skorpió tagadja e szín iránti szeretetét, mert a szürke többnyire közömbösségre, vagy az adott ember nehézkes problémamegoldó képességére, őt körülövező titkokra enged következtetni.


A szürkével teljes ellentétben a sötétvörös színt kedvelők állandóan forrongó, érzéki szerelemre vágyó lelket takarnak, ami valóban szinte minden Skorpióról elmondható. Különös természetüknél fogva, hiszen ők a legellentmondásosabb emberek minden csillagjegy között, a szürke semleges takarásában mindannyiukban ott rejlik az izzó sötétvörös. Érzékiségük mellett többnyire barátságos, kedves személyiségek, barátaikkal, társukkal nagyvonalúak, adakozók, de ha megbántják őket, bosszút állnak. A szürkéből és sötétvörösből összegyúrt Skorpióval nehezen indulnak a kapcsolatok, de akinek van hozzá türelme és kitartása, az igazi megbízható társra talál mellette.

A Skorpió eleme a Víz, színei természetesen a szürke és a sötétvörös, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy kedvenc köve a gránát, a topáz és a malachit. A Víz jegyű Skorpiók különösen érzékenyek, magas fokú intuíciós képességgel és érzékenységgel megáldottak. Határozott jellem és feltűnően erős kitartás jellemzi őket, tántoríthatatlanok, ha egyszer valamit elhatároznak, azt tűzön - vízen átviszik. Nagy akaraterejük mellett hatalmas szenvedélyek dúlnak bennük, rettentő hiúak, sokszor esnek végletekbe, túlzásokba, olyanok, mint a sötétvörös szín, büszkeségük határtalan, természetük igen nyughatatlan. keresik az örökös feszültséget,  a kihívásokat sosem kerülik el, ez tartja őket életben. Sok esetben direkt keresik a kihívást és a feszült helyzeteket, ha bántják gyakran durván és szinte azonnal reagál.

A szürke és a sötétvörös, a Skorpió csillagjegy színei teljes egészében abszolút jellemzik az embert, aki igen vonzó, erőteljes egyéniség. Lételemük, hogy luxus körülmények között éljenek, de ennek megteremtéséért meg is tesznek mindent. A kedvelt színekkel díszítik fel lakásukat is, itt persze főként nem a szürke, hanem a sötétvörös dominál. igénylik a már már átláthatóan tiszta környezetet, a berendezések terén a letisztult formákat. Amit a Skorpió nem tűr maga körül, az a hazugság, a csalás, még akkor is felbőszíti, ha nem vele történnek meg ezek a dolgok. Mivel a Skorpió sokszor elképesztően szélsőségesen képes viselkedni, nem meglepő, amikor apró dolgokon is felhúzza magát, főleg akkor történhet ez meg, ha szürke álmodozásából valaki erőszakosan kizökkenti, akkor aztán jön a sötétvörösen izzó forrongás, ami még dühöngésbe is átcsaphat.

A Skorpiót alapvetően kedves természete vonzóvá és barátságossá teszi, ami persze megalapozott is, mert rendkívül aktív és szenvedélyes, rejtélyes természete mellett melegszívű és érzékeny, e mellett rendkívül okos és intelligens. Elég baj az a Skorpiónak, hogy állandóan küzd benne a szürke és a sötétvörös, ez alapos és gyakori hangulatváltozásokat okoz nála, de eredendően szerethető, kedves ember, akinek sokat jelent, ha megértő, szerető társra talál, a mellett minden igyekezetével hosszú távon kitart.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu