horoszkóp, ezotéria és asztrológia


tenyerjoslasA tenyérjóslás tudomány már régóta létezik, azt hivatott elérni, hogy a különböző személyek tenyerét elemezve, tekintsünk a jövőbe és megjósoljuk mi fog történni. Minden kultúrában megtalálhatjuk a tenyérjóslást, igaz eltérő módozatokkal. A tenyérjós ritkább elnevezése a chiromanta, de a legközismertebb elnevezése a tenyérjós. A jelenkori tenyérjóslást indiai gyökerekig tudjuk visszavezetni, már akkor léteztek tenyérjósok, akik megkísérelték előre vetíteni a jövőt, pusztán a tenyér vonalainak segítségével. Ezt a jóslási formát a mai jósdákban vegyíteni szokták gyógyászattal és pszichológiával. A tenyéren található vonalak mind mást és mást jelentenek, minden vonalnak meg van a maga jelentése, amiből a jós olvasni tud. Ide tartozik a szívvonal, a fejvonal vagy az életvonal, melyek jelentése nagyságuktól és erejüktől függően eltérő.


De a körmök alakját és a tenyér méretét, színét is nézik jóslás közben, így mind együtt minden egyes részlet alkotja meg a végleges képet, amit a tenyérjóslás végén eredményként kapunk. A jósok az olvasásnak a kezdetén megkérik a személyt, hogy azt a kezét nyújtsa ki, melyet többet használ, tehát függ attól, hogy milyen kezes (domináns kéz). Általában a másik kéz a reinkarnációról, azaz az előző élet körülményeiről ad információkat. A régi tenyérjóslási módszerek szerkezete a görög mitológiából származik. A kéz különböző részei különféle istenekhez köthetőek, ilyen például a tenyér és az ujjak. A mai korban működő sorselemzők azt vallják, hogy a tenyérjóslást mindkét kéz egyszerre történő vizsgálatával kell végezni. A bal kézről a lehetőségeink, a jobbról pedig azok megvalósulása olvasható le. Ennek megfelelően bal kezünk a születés pillanatában adott esélyeinkről tartalmaz információkat, valamint utal az egészségi állapotra, az anyai ágról öröklődő hajlamokat és várható szellemi képességeket jelzi. A jobb kezünk tehát megmutatja a bal kézből megismert eshetőségeink megvalósulását, ami életünk második felére jellemző, ezen kívül az apai ágból származó örökletességek hajlamait, jellemünk változásainak változását.

A tenyérjóslás 2014 2015-ben is természetesen a kéz formájából, nagyságából és hajlékonyságából kiindulva történik. Fontos vonalak a tenyéren, melyek megmutatják a múltat és a jövőt:

A színvonal tenyerünkön jobbra található, mégpedig a felső vízszintes vonal, a külső élen kezdődve. Ennek a vonalnak a tulajdonságai sokban utalnak a szerelemre, általában a kapcsolatainkra. Ez a vonal minél magasabban fut, érzelmi életünk annál szenvedélyesebb, de azt is mutatja, hogy a tenyér gazdája féltékeny természet. ha a színvonal keresztbe átszeli a tenyeret,az olyan személyiséget mutat, aki igen magas fokon képes érzelmein, indulatain uralkodni. A tenyér középső részén futó vonal neve a fejvonal, mely az illető intelligenciájának fokát mutatja elsősorban. Akinél a fejvonal és az életvonal kiindulópontjánál rés található, abból kiolvasható, hogy az adott személy mennyire óvatos, amikor pedig a két vonal egy pontról indul már tudható, hogy a személy visszahúzódó, óvatos, félénk. Ahogy a két vonal kiindulási pontja egyre jobban távolodik egymástól, az illető annál bevállalósabb, bátrabb. A hüvelykujj és az első ujj közé emelkedő görbe vonal, mely a tenyér alapjától emelkedően indul, az életvonal. Az olyan életvonal, amely széles és bőségesen helyet hagy a vénuszdomb számára, olyan jellemre utal, mely nehezen boldogul a szerelemterén. Ahogy a hüvelykujj és az életvonal között egyre kisebb hely mutatkozik, olyan arányban kevésbé hajlamos az ember a nagyvonalságra, rosszul bánik saját idő- és energia beosztásával. Ismert egy másodlagos kapcsolódási vonal, a színvonal fölött, melyet gyakran a házasságvonalának neveznek. ha ez a vonal tisztán és hosszan kivehető, az illető boldog, hosszan tartó párkapcsolatra számíthat, a kevésbé biztos és nem egy életre szóló kapcsolatokat kevésbé markáns, finom vonalak jelölik.


Tévhit az, hogy akinek rövid az életvonala, annak rövid életet jósolnak, mert a vonal hossza nem egyenlő az élet hosszával, inkább azt jelzi, hogy ki milyen mértékben vonzódik a kézzelfogható dolgokhoz. Például akinek az életvonal kiindulásánál kisebb vonalak jelentkeznek, láncformát alkotva, az arra utal, hogy ez a személy nagy bizalommal van mások iránt, ha pedig a vonal egyvillás elágazásban végződik, akkor nyugtalan személyiséggel állunk szemben.

A tenyér gyermekvonalaiból kiolvasható a maximálisan várható gyermekszám, akinél tehát a vonalak 6 gyermeket jövendölnek, az nem azt jelenti, hogy pontosan hat gyermeke lesz, hanem maximum ennyi lehetséges az ő életében. Persze ebben a témakörben azért az ezotérián és a jóslatokon kívül van, igen sok szerepe van az egyén fizikai, természeti adottságain kívül a természet adta lehetőségeknek is.

A tenyérjóslás eredményének összességében sokkal több összetevője van, mint az egyes vonalak egyedi értelmezése, mert a végeredményhez hozzájárul még a kézformája, az ujjak tulajdonságainak, mint az ujjpercek mérete, alakja, sőt az ujjakon lévő barázdák is, de még a kéz bőre, a ráncok alakja és a barázdák mélysége is rettentő sokat árul el az emberről. A tenyérjóslás lényege az összes tulajdonság elemzése, ezek alapján lehet kimondani, hogy mire is számíthat az adott személy a jövőben. Az igazi jól működő tenyérjósok első körben igyekeznek a lehetőségekhez mérten az illető személyt megismerni, így a tenyérből kiolvasható eseményeket jobban el tudják helyezni a személy életében és ők maguk is megértik a személyiségből adódó életkörülmények változását.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu