horoszkóp, ezotéria és asztrológia


zold rak horoszkopA Rák csillagjegyhez legközelebb álló szín a zöld, ami visszatükrözi e szülöttek kirívóan erős családcentrikusságát és otthonuk iránti szeretetét. Igyekeznek maguknak és családjuknak kényelmes, nyugodt körülményeket teremteni és ezt hosszú távon biztosítani. Lakásuk, lakhelyük telis tele van kincsekkel, emléktárgyakkal és családi fotókkal. Imádják, ha az emlékek körülveszik őket, és megnyugvással, biztonságérzettel tölti el őket azok látványa. A Rák igen jóindulatú és visszafogott természet, elvétve lehet csak kizökkenteni nyugalmi állapotából, sosem forrong, ebből adódóan általában elég könnyen lehet befolyásolni.


A zöld a Rák csillagjegy színe, ami megmagyarázza, hogy például kedvenc köve a smaragd, a növények közül pedig az uborka és a nád. Ez azért is érthető, mert a Rák a Víz elembe tartozik, ami arra utal, hogy az élet rögös útján kiválóan helytáll, kősziklaként, megdönthetetlenül áll ellen a viharoknak. Külső szemlélő rezzenéstelennek, mozdulatlannak látja, mint a víz fenekén lapuló kövek, azonban belül tele van feszültséggel, indulatokkal, sőt néha bizonytalansággal is. A zöld szín néhány Rák esetében magányt jelez, aminek elsősorban az lehet a háta mögött, hogy gyakorta körömszakadtáig ragaszkodik a Rák az általa kialakított életmódhoz, értékrendekhez, és ez sok esetben makaccsá, visszahúzódóvá teszi.

A zöld színt kedvelők azonban majdnem mindig erős személyiségek, és aki e színnel jó barátságban van, az általában a szerelemben hűséges, a barátai iránt elkötelezett. Akik pedig labilisabbak érzelmileg, azok is nagyon igyekeznek megtalálni az egyensúlyt. Megtörténhet, hogy kirívó esetben a szerelem terén önzést mutat, de ennek ellenére párja állandó biztonságban tudhatja magát mellette. Nagyon ritka a zöld szín kedvelői között, de előfordulhat, hogy szélsőséges természet, aki nem túl erős jellem és nyughatatlan természet.

A zöldet kedvelő Rák csillagjegyű személyek maguk a megtestesült rokonszenv, aki nem csak a múltját és családját tiszteli nagyon, de jellemző rá a romantika és az erős kötődés is az elvágyódás mellett. Minden jegy közül a Rák az, amelyik a legerőteljesebben képes otthonához kötődni, és képes maximális biztonságot megadni szeretteinek, ami főként azzal magyarázható, hogy a gondoskodó természet a vérében van.


A Rákok esetében a zöld mellett segítő színként sokak kedvence a sárgásnarancs, mely épp a Rákra olyannyira jellemző gondoskodó természet és védelmezés színe. A sárgásnarancs az optimizmus és őszinteség színe, reményekkel teli, vidám jellemet takar e szín kedvelője. Aki ezt a színárnyalatot kedveli, az örök optimizmussal néz a jövőbe, nagyon intenzíven érdeklődik a világ dolgai iránt, tudását állandóan fejleszteni kész, és vidám, jókedvű természet. A Rák számára másokban vonzó szín meggypiros, ami a halak jegy színe, és mivel mindketten víz jegyűek, így nagy egyetértés alakulhat ki közöttük akár párkapcsolatról, akár barátságról van szó. Nem vonzó jegy viszont a Rák számára színek szempontjából sem a Nyilas, aki többnyire a királykék színnel van jó barátságban, ugyanis e jegyben születettek nem bírják a kötöttséget, sőt, ha valaki le akarja láncolni őket, attól menekülnek. Sokkal inkább realitást tükröz a királykék kedvelők egyénisége, a Rák a zöld és a sárgásnarancs színek bűvöletében pedig tudjuk rajong a múltért, az állandóságért.

Igen kellemes és szeretetre méltó tulajdonságokat is rejt persze a zöld, a Rák csillagjegy színe, hiszen életében a legfőbb kihívás és a legfontosabb feladat a család, a kapcsolatteremtések, és a meleg, biztos otthon kialakítása. Szintúgy jellemző a Rákokra az ínyencség, az öltözködésben, az étkezésben és a szerelemben is, a szépség rajongással tölti el őket. Az esetek jó részében a zöldkedvelő Rák hallgat belső intuícióira, de gyakran elragadja őt a fantázia színes világa is. épp e miatt sok esetben láthatjuk szeszélyesnek, néha talán kapkodónak, de valójában csak mindent szeretne megismerni és tudnia világ dolgairól. Egész élete arról szól, hogy előteremtse családja és saját maga részére a biztonságot jelentő javakat, csak akkor képes már valamennyire megnyugodni, ha saját otthonában élhet.

A Rák büszke származására, ezért is lényeges neki, hogy lakásában a múlt állandóan jelen legyen, a zöld szín pedig szorosan hozzátartozik életéhez, akkor képes lehiggadni, ha ilyen tárgyakkal bástyázza körül magát, legjobban akkor érzi magát a bőrében, ha asztalán, éjjeli szekrényén ott csillog egy – ha nem is eredeti – de smaragd színű kis kő.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu