horoszkóp, ezotéria és asztrológia


feher rozsaszin szuz szineA Szűz csillagjegy színe a fehér és a rózsaszín, melyek egyértelműen lefedik a Szűz érzékeny, óvatos személyiségét. Mivel a Merkúr lelkiismereti oldala igen nagyon befolyásolja gondolkodásmódját, akkor érzi magát kiválóan a bőrében, hogyha hasznossá tudja magát tenni. Gyakorta segítséget nyújt más embereknek, gondolkodásmódja reális és praktikus, mindig törekszik a tökéletességre magánéletében és munkájában is. Ugyanakkor szerény, mint kedves színe a fehér, vagy a rózsaszín, nem szeret a központba kerülni, inkább félrehúzódó, mert sosem teljesen elégedett önmagával.


A fehér szín a fenséges megjelenés, a szerénység, a védettség, de egyben a túláradó érzelmek és a távolságtartás kifejezője. A Szűz szívesen visel fehér ruhákat, és általában kedveli maga körül a világos színeket. Érdemes azért arra figyelnie, hogy a fehéret nem jó csak önmagában használni, érdemes más – esetleg finomabb –színekkel kombinálni, mert csupa fehér kórházra emlékeztető ridegséget okozhat. A fehér szín a mitológiában az égi istenek állataira jellemző, e mellett a tökéletesedésre és a megkönnyebbülésre is utal. Jelképezi az egyszerűséget, mely a Szűz jegyűekről is elmondható, és a keresztény hagyomány nyomán a fehér szín magában hordozza a jókedvet, az örömöket. Aki fehér ruhában jár, az a tisztaságot jelképezi, jóindulat és békesség árad az ilyen személyiségből. Nem véletlenül lett jelkép Noé fehér galambja, és ezért fehér a békére hívó zászló színe is. A fehér és rózsaszín a Szűz csillagjegy színe, ezt bizonyítja az is, hogy az ásványok közül például a jáspist és a világos topázt kedveli, kedves növényei a macskagyökér és a fehér virágzatú alma.

A fehér és a rózsaszín a Szűz csillagjegy színei, melyek hűen tükrözik lelkivilágát, a művészetekhez való igen nagy affinitását és tehetségét. A Szüzek legtöbbjénél igen kimagasló tehetséget lehet felfedezni az irodalom, a festészet terén, de jó érzékük van a művészeti kritikák készítéséhez is. Remek zenészek és zeneszerzők kerülnek ki közülük. A fehérhez és rózsaszínhez illően a szűz egész életében igyekszik tiszta és hűséges maradni, de nagy szüksége van arra, hogy élete során azért ne féljen megtapasztalni és megismerni dolgokat, érzéseket, hiszen z aszkéta életmód fásulttá és beteggé teheti.


A rózsaszín a Szűz második legkedvesebb színe, ami a fehérhez hasonlóan örök divat. Ez az árnyalat sejtelmessé és titokzatossá teszi viselőjét, kedvelőjét, ezért nem véletlen, hogy e szín a szerelem és a romantika színe. jelentése is ezt tükrözi, a rózsaszín szó ugyanis békességet, romantikát jelent. Aki e színt szereti, mint a Szűz csillagjegyben születettek, türelmes, hálás természet, de egyben előfordul, hogy igen nagy hiúság és arrogancia is fellelhető viselkedésében. Az azonban biztos, hogy a rózsaszín, mint általánosságban a halványabb, finomabb színek arra utal, hogy aki ezt szereti, nyugalmas, csendes, békés életre vágyik és sok esetben tart az előre ki nem számítható dolgoktól, történésektől, szereti az állandó biztonságot, mint amit a rózsaszín jelent számára. A Szűz mindent megtesz azért, hogy környezete elismerje és szeresse, nagyon sokat tesz azért, hogy mindig remek benyomást keltsen másokban. a szerelem terén megbízható, érzékeny, romantikus és igazán ragaszkodó, bár néha kissé infantilis. A Szűz nem egyszerű személyiség, sokszor ő maga bonyolítja meg leginkább saját életét, de könnyen meg is szeretteti magát bájával, tisztaságával és mesébe illő varázslatos kisugárzásával.

A Szűz, aki a fehéret és a rózsaszínt szereti és e környezetben él igazán, tükrözi ezt az öltözködésével és a szerelemhez való hozzáállásával is. Az, aki közülük is gyakran visel szinte tiszta fehéret, arról tudni kell, hogy köröm szakadtáig ragaszkodik az igazához, nem azt jelzi ezekkel a színekkel, hogy ő maga az ártatlanság, hanem azt, hogy saját nézeteit, elképzeléseit soha nem fogja feladni. Mivel a Szűznek a Föld az eleme, így jellemzően az anyagias világban érzi jól magát, mindennek meg akarja ismerni az anyagát, a keletkezését, lényegre törő, de érdekes módon sokszor mégsem realista. Ennek oka, hogy természete inkább álmodozó, szeret elmerengeni a dolgokon, néha úgy tűnik, mintha fehér, rózsaszínű álomvilágban ringatná magát. Ezen tulajdonságai ellenére érdekes módon szerelmi élete egyáltalán nem felhőtlen, pedig imádják és áhítják a romantikát, de legtöbbjük életvitele mégis ennek ellentmondó. Ha csalódik, nagyon nehezen gyógyul ki belőle, ilyenkor könnyen úrrá lesz rajta a kórházi fehér hangulat. Mégis, aki egy fehéret kedvelő Szűzt szeret meg, meg fogja tapasztalni, hogy idealista nézetei ellenére szimpatikus és szeretni való, csak meg kell tanulni kezelni, át kell látni, mi a legjobb hozzáállás. Így például sose legyél egy Szűz mellett nyers, durva modorú, vagy indulatos, mert ezt nem viseli el, és ilyenkor visszahúzódó, tartózkodó marad, elbújik fehér fátyla mögé.

Mindent áttekintve a Szűz csillagjegy szülötteinek a fehér és a rózsaszín a legkedvesebb színe, ami nem véletlen, mert mint e két árnyalat megbízhatók és nagyon nagy türelmet mutatnak a különféle élethelyzetekben. A párkapcsolataikban megbízhatunk bennük, kényelmes és nyugalmas életet biztosítanak párjuknak, és ha ő is érzelmileg biztonságban van, akkor családjáért, társáért a mindennél is többet képes tenni. Hogy mit kap ebből vissza az életben, az talány, mint bármely csillagjegy szülöttének esetében, hisz „emberek” vagyunk, nem tudhatjuk előre, hogy mi az életben a jutalmunk, ha adunk és azt önzetlenül is tesszük. A Szűz esetében is élete során vannak és lesznek, akik igen megbecsülik, de lehet olyan is, aki természetesnek veszi és nem hiszi, hogy hálásnak kell lennie azért, amit kap. ezek majdnem természetesnek vehető emberi tulajdonságok, a lényeg az, hogy a Szűz maradjon olyan fehér, amilyennek megszületett és igyekezzen nem túl érzékenyen reagálni bizonyos dolgokra. Hullámzó érzelmei felett meg kell tanulni némileg uralkodni, és adjon át a terhekből másnak is, akkor képes lesz teljes, nyugodt és boldog életet élni, melyben saját magát is el tudja fogadni.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu