horoszkóp, ezotéria és asztrológia

Horoszkóp és ezotéria

 

A csillagjóslás eredetileg egy intenzív filozófiai, pszichológiai és terápiás rendszer volt, amely részletes információkat adott arról, hogy honnan is jöttünk, milyen fajta emberek vagyunk, és hogyan kell saját személyes hasznunkra fordítani azokat a különféle erősségeket és képességeket, melyek bennünk rejlenek. A New Age rajongók az asztrológiát több fő célra használják: saját magunk és mások pszichológiai megértésére, a kapcsolatok belső dinamikájának a meglátására, események megtervezésére és a jövő kifürkészésére.

Emberek milliói olvassák a napi horoszkópjukat, de soha nem próbálják meg elsajátítani az asztrológia alapjait. Szinte mindenki, aki elmúlt már 13 éves tudja, hogy mi az állatövi jegye, de nem sok mindenki érez vágyat arra, hogy ezen a vonalon elmélyüljön és megtanulja a jegy jellemzőit. Sokaknak egyszerűen nincs idejük arra,

hogy egy új szókincset sajátítsanak el, vagy, hogy összetett fogalmak megértésével küzdjenek meg. Nem arról van szó, hogy nem élvezik az asztrológia témáját, hanem hogy számos asztrológia tanár túlbonyolítja e tárgyat az új hallgatók számára. A célja ennek a cikksorozatnak az, hogy az asztrológiát hozzáférhetővé és tanulhatóvá tegye mindenki számára.

 

 

Az asztrológia egy bonyolult és egyben egy nagyon érdekes tárgy. Ha Ön teljesen kezdő, aki az asztrológia megértését keresi, akkor ez itt Ön számára a tökéletes hely arra, hogy belevágjon.

Ezen a honlapon egyértelműen és átfogóan átvesszük az alapokat, és előrefelé vezetjük Önt egy elmélyültebb tudáshoz. Megnyithatjuk ezt az oldalt az asztrológia bárminemű előzetes ismerete nélkül, és pusztán egy kis összpontosítás segítségével, megtanulhatunk mindent, ami ahhoz kell, hogy hozzáláthassunk kibogozni akár a legbonyolultabb horoszkópokat is.

A haladóbb a érdeklődők is meríthetnek ebből a részből, ahol horoszkópokat egy pontosan rendszerezett módon vázoljuk fel, melyet a saját horoszkóp gyűjteményére is alkalmazhat. Miután megtanulta ezt a technikát, nem akad majd olyan nehéz horoszkóp, amelyet ne tudna megfejteni.

Sokan tanulmányozzák az asztrológiát úgy, mint az emberi viszonyulás egy jobb megértési módját. Itt olyan világos magyarázatokat és technikákat írunk le, melyek segítségével a kapcsolat asztrológia mesterévé válhat.

Mindenki szeretné tudni, mit hoz a jövő, és ezen az oldalon megkapja a szükséges eszközöket, ahhoz hogy meg tudjon nézni egy horoszkópot, és fel tudja tárni a lehetséges eseményeket. Vannak ezen túl meglátások azzal kapcsolatosan, hogy hogyan kell az asztrológia segítségével eseményeket előre tervezni.

Az asztrológia az élet leckéiről és lehetőségeink kibontakoztatásáról szól, és ezen az oldalon olyan könnyen érthető technikákat ajánlunk Önnek, amelyek segítenek elsajátítani az asztrológia ősi és hasznos tudományát. Ez a kis útmutató remélhetőleg, visszahoz egy kicsit ebből az elveszett tudásból és megmutatja, hogyan lehet arra használni, hogy az életében jobb döntéseket hozzon akár már a mai napon!

Jó szerencsét!


oroszlan horoszkopAranysárga, az Oroszlán csillagjegy színe - Egészen érthető, hogy az aranysárga az Oroszlán csillagjegy színe, hiszen eleve uralkodó bolygója a sárga színű Nap. Tudjuk, hogy a oroszlán jegyében születettek mind jólelkűek, víg kedélyűek, egyszerre tudnak misztikusak és uralkodók lenni, mellette pedig robbanásig tele vannak energiával. Szélesősége esetekben hajlamosak a gyakori dühöngésre, és ezzel a rossznak mondott tulajdonságukkal sokat hadakoznak. A nap trónjával ékeskedve az Oroszlán többnyire egy jó pozíciót és sok szerencsét hordoz magában, hisz az aranysárga utal némi hatalom után vágyakozásra is, eleve az oroszlán szó intuíciót jelent, ami utal arra, hogy e jegy szülötteinek mindig jók a megérzései.


fogyokura horoszkopA csillag jegyek nem csak a személyiség meghatározásában játszanak fontos szerepet, de a testi, lelki bajainkra is képesek magyarázatot adni. Így van ez a fogyással is. Ha nem vagyunk képesek lefogyni, akkor valami baj lehet és erre érdemes minél előbb rájönnie. Ebben nyújt segítséget a Fogyókúra horoszkóp, ami nem csak tanácsot ad, de fel is készít arra, hogy mit tegyünk a fogyókúra érdekében. Minden ember különböző és éppen ezért nem mindegy, hogy hogyan próbálunk nekiállni a fogyókúrának. Nagyon sokan próbálkoztak mindenféle csodaszerekkel és módszerekkel, de lehet hogy csupán a tanácsokat kéne megfogadni és a lehető legnagyobb kitartással véghez vinni azokat.

 

asztrológiaHa tudnám a választ erre a kérdésre, egy gazdag ember lennék! Egyelőre még nincs válasz kifejezetten arra, hogy "hogyan" működik az asztrológia. Legalább két különböző irányzat van, egy meglehetősen ezoterikus jellegű, és egy másik, praktikusabb, de mind a kettő még ez idáig egyaránt bizonyítatlan.

Az első magyarázat olyan elv, ami hasonló a "szinkronicitáshoz", egy nem okozati összekötő elv, melyet Carl Jung tételezett fel. Egyszerűen fogalmazva, az alapötlet itt az, hogy sajátos jellegű események a Földön egybe esnek a hasonló jellegű csillagászati ​​eseményekkel (Az égitestek szimbolikus jelentősége szerint).

Innen származik az asztrológiai mondás: "Mint fent úgy lent ..." . Asztrológusok úgy gondolják, hogy az égi és a földi események egymást tükrözik és áthatják. Ez nem egy ok és okozat jelenség- égi események nem okoznak semmit, hanem csupán azt tükrözik, mi is történik a földön. Ez természetesen még mindig hipotetikus és bonyolult, és nem széles körben ismert elmélet.

A másik irányzat az, hogy vannak (még) ismeretlen bolygókból származó erők vagy energiák, amelyek hatással vannak a földi életre.

Sok tudós, akik gondolkodás nélkül elutasították az asztrológiát gyorsan megjegyzik, hogy a négy klasszikus tudomány által ismert erőből - erős és gyenge nukleáris, elektromágneses és gravitációs - a gravitációs az egyetlen lehetséges mérhető, megfigyelhető erő, amely felelős lehet a bolygóknak az emberi ügyekre gyakorolt hatásáért. Azonban a gravitációs erő a bolygók és a Föld között annyira elhanyagolható, hogy nincs is hatása.

 

 

Az asztrológia tényleges erejét lehet, hogy soha nem lehet teljes mértékben számszerűsíteni, de mivel hitrendszerek gyorsan változnak, és mind kifinomultabbá fejlődnek a vizsgálati eszközök és kísérleti megoldások, a tudomány, mint módszer érzékenyebbé válhat az iránt az erő, vagy többféle erő iránt, melyeket az asztrológia vizsgál.

Az egykor javasolt gravitációs elmélet mára már igencsak elvetésre került, a köztünk és a távolabbi bolygók közötti nagy távolságok miatt, de továbbra is tartja magát az a tény, hogy van biológiai bizonyíték arra, hogy létezik egy harmónia az égi ritmusok és a biológiai ritmusok között - csak meg kell figyelni a Hold hatását az az árapályra, a női menstruációs ciklusra, és egyesek szerint a mentális betegségekre.

A bolygóállások és az emberi kultúra lehet, hogy külső tükröződései egy mély energiának, vagy az intelligenciának, amely létrehozza világegyetem mintáit.
Az akadálya az abban való hitnek, hogy a bolygók és az emberi viselkedés között egy bizonyos erőn keresztül áll fenn összefüggés, nagyrészt annak a jelenlegi, de eltűnő félben lévő világnézetnek köszönhető, amely azt sugallja, hogy a tárgyak nem állnak benső kapcsolatban egymással, hogy az elszigetelt történések, vagyis a materiális ok-okozat a legmélyebb okozati szint az univerzumban, és hogy a saját szubjektivitásunk teljesen független a külső világtól.

 

A régi görögök hittek egy olyan ok-okozatban, amely mélyebben rejlik, mint a megfigyelhető ok és hatás.

Ezt Arisztotelész az úgynevezett formális ok-okozati összefüggésnek nevezte. A formális logikai összefüggésben, egy mélyebb vagy transzcendens elv árulkodik egy eseményről, ami egy felületes szinten csupán az ok-okozat fogalmaiban észlelhető. Ezért az anyagi világ a "kirakata", vagy "tapétázása" egy magasabb rendező elvnek, amit a régiek, mint az archetípusok hatását ismerték. Nem ismerhetjük, vagy láthatjuk az archetípusokat vagy a formai ok-okozatokat, ahogy azok önmagukban léteznek, de láthatjuk, a hatását ezen archetipikus erőknek amint áthatják az emberi viselkedést és a bolygók mozgását.

A napsugárzás változásainak mintái, mint ismert, szintén biológiai hatással vannak a Földre. Nyilvánvalóan sokkal több kutatásra és finanszírozásra van szükség, ha valaha is fel szeretnénk fedezni a konkrétabb bizonyíték arról, "hogyan" is működik az asztrológia.

Így, bár nem tudunk mérni semmilyen létező erőt, azt látjuk, hogy a bolygók és az emberi dolgok egyaránt visszatükröződései egy mélyebb vagy magasabb (attól függően, hogy milyen szempontból nézzük) energia mintának.

Ahogy Richard Tarnas elegánsan állítja, innen nézve, a bolygók önmagukban nem "okoznak" semmivel nagyobb történést annál, hogy éppen most a karóra mutatói azt okozzák, hogy DU 7:30 van. Inkább a bolygók helyzete az archetipikus erők kozmikus állapotát jelzi abban az időpontban.

 

Ha az asztrológia működik, milyen módon jelent ez rám hatást?

 

Hogy röviden válaszoljunk erre, semmi nincs, amit ne befolyásolna az asztrológia. Mivel azokat az erőket, vagy mezőket, amelyeket az asztrológia mér és vizsgál a valóság lényegének alapkőzetéhez közel lévőnek tekintjük, nagyon kevés az, amit ezek archetípusok, mezők, vagy erők nem befolyásolnak.

Így, az asztrológia olyan erőket vizsgál, melyek hatása a lét minden szintjére kiterjed:

  • fizikai,
  • tapasztalati,
  • érzékszervi,
  • érzelmi,
  • viselkedési,
  • pszichológiai,
  • lelki.

Az asztrológia a lét minden szintjére hatással van. Segíthet archetipikus erőket, melyeket az asztrológia vizsgál, úgy elképzelni, mint a mágneses mezőket, melyek az emberekben találhatóak. Ezek a "mágnesek" olyan tapasztalatokat halmoznak fel, mind a szubjektív állapotok és a külső körülmények vonatkozásában, amelyek minőségileg hasonlóak.

Például, ha valaki jelentős Szaturnusz tranziton megy keresztül akkor a világi létét erősen hajlítja a Szaturnusz archetípusa; mintha egy mező vagy mágneses erő, amely különböző minőségi dimenziókkal rendelkezik, helyet kapna a testben egy meghatározott ideig. Egyszerűbben szólva, olyan ez mintha valaki egy olyan tapasztalati dimenzióba lépne, ami áthatja a fizikai létét, a különböző szubjektív állapotait, az embereket és események, amelyek útjába akadnak, és a viselkedését.

Folytatva a Szaturnusz tranzit példával, a testi tapasztalatunkra hajlító hatással lehet a Szaturnusznak az archetípusa; úgy érezhetjük, a testünk öreg, fáradt, elhasznált, koros. Érzelmi szinten, félelmet, rettegést, bűntudatot, szégyent, sajnálatot érezhetünk.

A pszichológiai gondolkodásmódból hiányozhatnak az életre adott kreatív válaszok, eltorzítva világunkat egy negatív forgatókönyv szerint, vagy előfordulhat, támad egy megfoghatatlan érzésünk, hogy itt az ideje, hogy érettebben, felelősebben, és jobban szervezetten éljünk.

 

 

A külső világ hozhat olyan körülményeket, amelyek arra szolgálnak, hogy meghiúsítsák az éretlen és elavult válaszokat az élethelyzetekre vagy elősegítse az elszakadást egy olyan életszakasztól, amely már nem szolgálja az életünk célját.

Ezért, az archetípus, mint transzcendentális elv, egy olyan terület, amely vonzza vagy elrendeli hasonló jelenségeket az idő és a tér szokványos korlátain túl: félelemérzet, a korosság testi érzete, szervezettség, felelősség, frusztráló külső körülmények. Az archetípus, mint a mágnes a vasreszelékre fejti ki hatást a különböző jelenségekre, de ebben az esetben, nem látjuk a mágnest, csak a vasreszeléket.

Azt lehet mondani, hogy az asztrológiai erők vagy archetípusok nem befolyásolják legalább a valóság két szintjét. Van valami hasonló a "tanú tudatban" vagy "belső megfigyelőben", amely tudomásul veszi a különböző változásokat a külső körülményekben, hangulatokban, és a viselkedésben egy inkább pártatlan és nem ítélkező módon. Ez az a megfigyelő tanú, amely felette áll, vagy csak figyeli a változást és a fluxust és viszonylag állandó marad az idő múlásával. Ez az a megfigyelő, tehát, amit úgy tűnik, nem érintenek azok erők, melyeket az asztrológia vizsgál.

 

Másodszor, a tudatos akarat és a cselekvés viszonylagos szabadságfokokkal kapcsolódik az asztrológiai archetípusokhoz. Azonban úgy tűnik, kapcsolat van a tanúságtudat vagy a megfigyelő én ereje és hatalma és egyén által bírt a döntéshozatal és a cselekvés-orientált autonómia mértéke között. Azaz, minél erősebb a megfigyelő akaratereje, annál nagyobb az egyén választási szabadsága a pszichében vagy a tapasztalati a világban jelen lévő asztrológiai vagy archetipikus erőkkel kapcsolatban.

 

Hogyan lehet megmondani valakinek jövőjét a csillagok megfigyeléséből?


Nos, van egy sor filozófiai kérdés az asztrológiával kapcsolatban, ebben az egy kis ártatlannak látszó kérdésben!

A válasz természetesen attól függ, hogy milyen az ember hozzáállása a szabad akarathoz, és bizonyos mértékig, a vallásához, ha van ilyen.

Nem állítom, hogy általában az asztrológia, vagy bármely más asztrológus nevében, mintsem a saját magam nevében beszélek, de következzen itt az én álláspontom a kérdésben:

A szabad akaratban, és nem a sorsban hiszek. Az asztrológia nem tudja megmondani, hogy mikor fog ez és az történni veled. Az asztrológia csak azt tudja megmondani, hogy a planetáris energiák leginkább mikor segítenek elő egy adott típusú eseményt, vagy ha a legnagyobb valószínűséggel tapasztalunk késéseket vagy problémákat egy más típusú esemény kapcsán.

A közhiedelemmel ellentétben, az asztrológia nem tudja megmondani, hogy mikor fog meghalni, kit fog majd feleségül, vagy éppen mik lesznek a lottó számok. (Ha tudnám igazán az utolsóra a választ, nem gondolja, hogy megtettem volna a számokat és mostanra már nyugdíjba vonultam volna?)

Ha valaki hisz a szabad akaratban, akkor értelemszerűen, nem lehet "megjósolni a jövőt." Ha valaki hisz a sorsban, akkor persze, hogy ez egy más kérdés. Egyes asztrológusok hisznek a sorsban, és felajánlják a prediktív szolgáltatásaikat ennek a fényében. A legtöbben, az én tapasztalatom szerint, nem tartják tanácsosnak "előrejelzések" biztos jóslatként való megadását, élet-irányvonalak helyet.

 

Az élet ciklusokban telik, ennyit tudunk. Mindnyájunkat érintenek a különböző planetáris ciklusok.

- A Szaturnusz ciklus egy klasszikus példa. Mindenki megtapasztal egy Szaturnusz visszatérést (ha az átvonuló Szaturnusz visszatér arra helyre, amikor a képletben a születéskor volt) a negyvenes évei elején-közepén. És tudjuk, hogy a legtöbb ember hajlamos átmenni valamilyen "kapuzárási válságon" vagy újraértékelésen ebben az időszakban. Ennyit meg tudunk "jósolni".

Nem tudjuk megjósolni, *mi* fog történni az Ön életeseményeinek a szempontjából, de azt meg lehet mondani, hogy (például) a gondjai abban az időben talán a munka, a ház, a gyerekek, vagy bármi más körül fognak forogni.

Azt meg lehet mondani, egészen részletesen, hogyan fog nagy valószínűséggel érezni és gondolkodni ekkor, és építő tanácsot tudunk ajánlani, azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet azt legjobban kezelni, az Ön saját személyiségével és a nyitva álló lehetőségekkel összhangban.

De nem mondhatjuk meg határozottan, mit *fog* tenni. Őszintén szólva, elég ijesztő lenne, ha meg lehetne tenni.

Igyekszünk megtudni amennyit csak lehet a képletekből nagyszabású események után kutatva, és az eseményeket jelölő dolgok gyakran kristálytisztává válnak. A probléma azonban az, hogy bármely adott "eseményt" egy képlet sokféleképpen jelezhet.

Egy jó asztrológus, találhat valamit egy horoszkópban, amely jelentheti egy adott esemény valószínű bekövetkeztét-, de másfelől, az a valami egészen mást is jelenthet. Egy megrázkódtatást előre láthatunk. A megrázkódtatások, azonban lehetnek kellemesek vagy katasztrofálisak, és az nem mindig egyértelmű előre, hogy melyik is lesz valószínűleg.

Tehát, a technikákat tekintve, az egyén életében a jövőbeli tendenciák számbavételének számos asztrológiai módszere létezik - a progressziók és tranzitok a leggyakrabban használatosak, de vannak más különböző módszerek is.

Ami pedig a megdönthetetlen előrejelzéseket illeti, nem ez az, amiről az asztrológia szól, számomra legalábbis nem. Én inkább tekintek az asztrológiára, mint eszközre az élethez, nem pedig, mint a fatalista próféciára.

 


szin horoszkopSzín horoszkóp 2014 / 2015 - Tudd meg mi passzol hozzád! Egészen biztosan nem véletlen az, hogy minden ember más színnel azonosul a legszívesebben, mindenkinek más a kedvenc színe és színösszeállítása. Ez érvényes akár a ruházkodási szokásokra, akár a környezetünk alakítására, mindannyiunknak van egy kedves színe, mellyel szívesen körülveszi magát. Mivel a csillagjegyünk nagymértékben befolyásolja személyiségünket, ezzel magyarázható a színekhez való viszonyulásunk is. A szín horoszkóp azért fontos, mert a ránk leginkább ható színek hatással vannak elsősorban a hangulatunk alakulására, jellemünk különös ismertetője, az érzelmek tükre és sok esetben azt is megmutatja, mekkora munkabírással rendelkezünk. A nyugati asztrológiában ismert 12 csillagjegy mindegyike köthető egy konkrét színhez, ez alapján minden személy jelleme, viselkedésem természete szorosan összefügg egy rá jellemző színnel.

szabad akarat asztrológiaMi a helyzet az asztrológiával és a szabad akarattal? Vagy, pontosabban, az asztrológia nem azt feltételezi, hogy a legtöbb minden az életben előre meghatározott és sorsszerű? Vajon szabadok vagyunk, vagy a sorsunkat bolygók diktálják?


Melyik rész sors, és mely része az életünknek a szabad akarat?

Hadd tisztázzam sokak álláspontját a determinizmus és a nem-determinizmus kérdését illetően.

Azt hiszem, az asztrológia sokkal rugalmasabb és kevésbé fatalista, mint amit bizonyos asztrológusok hajlamosak feltételezni. Anélkül, hogy végső ítéletet hoznánk, az asztrológia sok teret hagy a szabad akaratnak és az evolúciónak.

Ha egy asztrológiai képlet tükrözi, hogy kik vagyunk, és irányt ad a fejlődés követéséhez, a bolygók meghatározzák-e a többi szabályozó körülményt, melyeknek az alanyai vagyunk (családi örökség, oktatás, kultúra, stb. ...)?

Vajon a születés előre meghatározza-e az összes biológiai, pszichológiai és szociológiai tényezőt melyek szabályoznak minket? Vagy a születési képlet magában foglalja az egész életet (melyik országban születtünk, milyen emberekkel fogunk találkozni fogunk, stb.)? Itt vannak az igazi kérdések.

Nézzünk szembe a tényekkel egyikünk sem tud együtt élni a gondolattal, hogy valami isteni bábos mozgatja a szálakat!

Az asztrológia mindenekelőtt egy eszköz az saját megértésünkhöz és evolúciónkhoz.

 

 

 

Ez egyfajta alkalmazott és fejlett pszichológia, egy eszköz, hogy megértsük a saját mechanizmusainkat, és hogy miért történnek velünk egyes események, egy adott időpontban az életünkben. Ez szintén egy eszköz mások megértéséhez, és hogy lehetőség szerint inkább szeressünk, mintsem elítéljünk másokat.

Az életciklusok és tranzitok (a bolygók napi pozíciója) tanulmányozása révén, vagy más előrejelzési módszerek által (Nap-visszatérés, progresszió, szoláris ívek, stb.), az asztrológia lehetővé teszi számunkra, hogy előre jelezzük egy alany viselkedését. Olyan mintha életünk időjárás-előrejelzése lenne, így rengeteg hely marad a szabad akarat számára.

Az asztrológia nem távolítja el a szabad akaratot semmilyen módon, és nem helyettesíti a saját kezdeményezésünket, vagy szünteti meg a választás szabadságát. Azonban, amit az asztrológia mond az, hogy minket köt a temperamentumunk, a mi személyiség- és karakter választásunk, és a családi mintáink. Például nem tudjuk eldönteni magunknak, hogy melyik országban is fogunk születni, vagy milyen családunk lesz. Más szóval, mi csak határokon belül vagyunk szabadok, azaz szabad ezen paraméterek között.

Másrészt, van szabadságunk abban, hogy milyen módon kezeljük a körülményeket, függetlenül attól, hogy azok nehezek vagy könnyűek.

Kényelmes úgy látni, hogy a szabad akarat és a determinizmus teljesen összeegyeztethetetlen és egymást kölcsönösen kizáró szempontok, azonban, úgy tűnik, hogy bensőséges kapcsolat létezik közöttük.

A nagy érv mind a vallási és világi ellenfelek szájából az asztrológia ellen, ha igaz, hogy az feltételez egy bizonyos sorsot vagy előre elrendelést az egyéni és csoportos fejlődés folyamatában.

Azonban az asztrológia bizonyos tendenciákra világít rá, és nem alapbizonyosságokra. A középkori asztrológus mottója a következő volt: "a csillagok hajlítanak, nem kényszerítenek." Így az asztrológia feltételezi, hogy minél nagyobb az a tudatosság és ismeret, melyet a tudat mély struktúráira lehet alkalmazni, annál nagyobb fokú az embernek a szabadsága arra, hogy a jövőben önmagát ezekre az átható energiákra vagy archetípusokra irányozza.

 

 

Így, mintegy párhuzamban ezzel, ahogy a tudomány felfedezte a világegyetem néhány alapvető fizikai "törvényét", annál nagyobb a képesség ezeknek a "törvényeknek" a manipulálására, túllépésére, és a velük való együttműködésre. Lehetetlen lenne elhagyni a Föld körüli pályát anélkül, hogy alaposan kiszámolnánk annak az erőnek a hatását, ami még egykor lehetetlenné tette ezt az elszakadást, nevezetesen a gravitációt.

A fizikai és lelki tulajdonságok megváltoztatása kivitelezhetetlen lenne, a genetikai kód alap sablonjának a feltárása nélkül. A mezőgazdaságban rejlő lehetőségek csak akkor váltak valósággá, amikor a természeti ciklusok teljesen hasznosításra kerültek.

Nagyobb mértékű tudatosság valójában csak a tudattalan vizsgálatával lehetséges. Mindezen példákban, azok a bizonyos adott és meghatározott tényezők, melyek egykor akadályozták és korlátozták a cselekvést és a szabad akaratot, voltak azok a kapuőrök, akik végül exponenciálisan növelték az ember szabadsági fokát, amikorra már megfelelően megismertük azokat.

 

 

Az asztrológia nem képez kivételt.

 

Az asztrológia feltételezi, hogy bizonyos tulajdonságok, tendenciák és valószínűségek léteznek, de az egyén növeli, és - nem csökkenti - hatékonyságát és önismeretét, ha átlát ezeken a mély struktúrákon. Így, az asztrológia vállal bizonyos fokú determinizmust, amit ha egyszer megértünk, megnöveljük a szabad akaratunkat, nem a fatalizmusunkat.

Nem helyes azt mondani, hogy az asztrológia fatalista, és helytelen azt feltételezni, hogy teljes a szabadságunk, amikor is saját tudattalan automatizmusaink korlátoznak minket..., és így a saját életünk döntéseit.

Ne felejtsük el az emberi és lelki dimenzióját az asztrológiának. Asztrológiának emberinek kell maradnia.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu